Vi kommer att berätta om skor - fem skor trivia, vilket är värt att veta!

Älskar du skor precis som oss? Visst! Därför slutar denna arbetsvecka med en kort ingång om inte så mycket om skor och deras slag, men intressanta fakta om skor. Om du vill lära dig några intressanta fakta, inbjuder vi dig att läsa den första av denna typ av blogginlägg på ButyModne.pl blogg!

 

Skor utan par, speciella krokar för skor och stulna skor

Fram till ett sekel sedan producerades inga skor med en skillnad mellan höger och vänster fot - verkligen! Denna information chockade oss också, speciellt som i dagens liv kan vi inte tänka oss att gå i olika konturerade skor, med hänsyn till fotens form. För att göra dina skor perfekta måste du gå till en skomakare som skulle skräddarsy skor för att göra det bekvämare att resa. Endast med uppfinningen av en industriell lösning för grossistproduktion upphörde problemet att existera.

Det är också värt att nämna i denna paragraf att kvinnor är en mästare i att klara av pinsamt klädsel. I 1900-talet dammodlade höga stövlar, fast med många små knappar. Att vara fast i en korsett kan kvinnor göra lite för att verkligen fästa de olyckliga knapparna, så de uppfann ... en speciell krok som gjorde uppgiften enklare!

Skor tenderar också att stjäla några - särskilt de unika. Därför är det inte konstigt att rubinpumpar, som visas i "The Sorcerer of Oz" tillsammans med Judy Garland, blev stulna. Och ingen har löst den här situationen ännu. Vad är de skor som de gör med människor!

 

Skor är konst och stift från professorn ...

Skodon är inte bara ett nytt nöje, men också konst. Det här är vad de första skorna är konstruerade för, utformade i en futuristisk stil av Andre Perugia. Perugia har visat att utöver praktiken i detta klädesplagg värderar han också konst som kan överraska alla människor. Och det förvånad, under första hälften av det tjugonde århundradet. Andre var skaparen av den så kallade "Heel-less sko" och närmar sig extravagans till hans arbete. I slutändan inspirerar skoren!

Och en professor uppfann ... stift. Paul Stevenson var författaren till de maximala klackarna, ca 13 cm. Under utvecklingen inkluderade Stevenson bland annat erfarenhet av att ha på sig detta skor, nykterhet, pris per par och flera viktiga variabler som utgjorde den sociologiska faktorn. Bra affärer, eller hur?