Vi ger råd om hur man stretchar läderskor


Läderskor passar praktiskt taget alla tillfällen och ger en snygg, professionell look. Av denna anledning förtjänar de en speciell plats i din garderob. Det är dock synd att de aldrig skulle se dagens ljus, eftersom du känner att de försiktigt trycker på dina tår eller hälar, vilket orsakar obehagligt obehag. Vi ger råd om hur man effektivt stretchar läderskor.

Ett måste oavsett kön

Läderskor ingår måste ha oavsett kön. Du kan bära dem både med klänning och kostym, oavsett tillfälle. I allas garderob finns det säkert minst ett par snygga läderskor som är lite för tajta, så de såg praktiskt taget aldrig dagens ljus. Lycka till, det är inte för sent att väcka dem till liv igen. Ta reda på hur du effektivt stretchar läderskor med minimal ansträngning.

Naturmaterial, naturliga metoder

Lyckligtvis är läder ett naturmaterial som enkelt kan sträckas med naturliga metoder som är helt gratis.

Den enklaste av dem är den traditionella bärandet av skor. Allt du behöver är ett par tajta läderskor och lite tålamod. Sätt dem bara på fötterna och ta en promenad runt huset i minst en halvtimme varje dag. Om du bär tjocka strumpor kommer du säkerligen att uppnå önskat resultat snabbare. Denna lösning är särskilt lämplig för skor gjorda av tunt läder. Tjockare material är mycket mindre flexibelt och kan därför ha svårare att slita isär det. 

Om du inte kan ta på dig skorna på grund av rädsla för skav och blåsor, använd ett skohorn. Det kan vara trä eller metall. Med ryggen, gnugga de ställen där skorna är minst bekväma. På så sätt kommer du att mjuka upp dem, vilket gör dem mindre täta.

Du måste ha gamla tidningar hemma. Rulla dem till bollar och lägg dem i skon där du känner som störst press. Beroende på om skorna bara är lite tighta eller helt obekväma, låt tidningarna ligga kvar i dem några timmar eller över natten. Du får en liknande effekt genom att ersätta tidningarna med bollar från dina strumpor.

Värme är ett annat sätt som kan göra underverk när man har att göra med tighta läderskor. Sätt ett par tjocka ullstrumpor på fötterna. Om du bara har tunna bomullsstrumpor rekommenderar vi att du bär flera par. Ta sedan på dig skorna och gör dig bekväm. Håll ett avstånd på cirka 20 cm, rikta torktumlaren på medeltemperatur och värm försiktigt skorna genom att vicka med fötterna. Varaktigheten av denna process bör inte överstiga 2-3 minuter för varje sko. Ta inte av dig skorna förrän du känner att de har svalnat.

Ett mindre vanligt, men lika effektivt, sätt att stretcha läderstövlar är genom ånga. Under dess inflytande får materialet flexibilitet och anpassar sig till fotens form. Om du inte har en klädångare är ingenting förlorat! Ångan från vattenkokaren kommer att fungera lika bra. Rikta skon direkt mot ångan och vänta ca 30 sekunder. Du kan upprepa denna process framgångsrikt tills du lyckas.

Kom ihåg att genom att använda högtemperaturmetoder kan huden bli mer benägen att gå sönder. För att förhindra detta rekommenderar vi att du använder en speciell skovårdsprodukt.

Investera i tjänster från en professionell eller i professionell utrustning

Att köpa en stretchspray eller skoträd är inte en särskilt stor kostnad och kan ge fantastiska resultat, speciellt när du kombinerar dessa två lösningar. Strö skorna med lädermjukgörande spray och placera skoträden i dem. Justera gradvis skruvarna tills du känner ett betydande motstånd. Upprepa denna åtgärd tills du når den och njut av ojämförlig komfort.

Du kan även använda stretchsprayen själv. Sätt de sprayade skorna på fötterna och försök sprida runt huset tills preparatet avdunstar. Det bästa av allt är att en sådan spray lätt kan förberedas hemma. Blanda bara vatten och alkohol i lika stora proportioner och spraya det på insidan av skorna. Var försiktig så att de inte blir blöta!  

Om du är orolig för att DIY med för snäva läderskor kan vara kontraproduktivt och du inte vill riskera att skada dina nya skor, som var ganska dyra att köpa, använd bara en professionells tjänster. Att stretcha läderskor av en skomakare kostar vanligtvis inte så mycket, och du kan vara säker på att det kommer att göras effektivt.

Att jobba!

Att gå i nya läderskor behöver inte vara tortyr, även om det inte alltid går att undvika skavsår och sprickor. Det tar ofta ett tag för dig att dela ut nya skor och kunna bära dem varje dag. Om du fortfarande vill visa upp ditt nyförvärv för världen, börja med en kort exit. På så sätt kommer dina fötter långsamt att vänja sig vid de nya skorna, och de kommer att börja anpassa sig framgångsrikt till deras form.

Lyckligtvis finns det beprövade hemmetoder som låter dig stretcha dina favoritskor upp till en storlek på ett ögonblick. Kom ihåg att resultatet inte bara beror på vilken metod du väljer utan också på vilken typ av läder skorna är gjorda av. Att jobba!