Vi är inte rädda för vintern! Vi väljer vinterstövlar för ett barn


Letar du efter de perfekta vinterkängorna för en tvååring? Eller kanske du undrar vilka snökängor som fungerar för en femåring? Oavsett hur gammalt ditt barn är vill du verkligen att vinterskor ska vara funktionella och samtidigt villigt bäras av barnet. Vi har ett sätt!

Hu hu ha, vintern är inte så illa!

Att välja rätt skor för barn är en riktig utmaning, speciellt när den första snön dyker upp utanför fönstret. Vill du att deras små fötter ska hålla sig varma och torra, samtidigt som du inte vill ta på och ta av dig skorna för att ge dig huvudvärk? 

Du har kommit till en fantastisk plats! I vår guide har vi förberett ett antal tips som hjälper dig att välja de perfekta vinterkängorna till ditt barn. Låt oss börja!

Skor för speciella uppgifter

Att vada i snön, göra en snögubbe, åka pulka och slåss om snöbollar... På vintern behöver barn definitivt specialstövlar.

När du bläddrar i utbudet av snöstövlar för barn är det värt att komma ihåg några aspekter, tack vare vilka du kommer att vara säker på att dina barn är ordentligt förberedda för att leka i snön. Vi har diskuterat dem nedan.

Se till att du är vattentät och andas

Vattentäthet är en av de mest önskvärda egenskaperna när det gäller att välja barns vinterskor. Tack vare den tätade ytan får ovandelen och sulan ett utmärkt skydd mot fukt och våta förhållanden som är karakteristiska för vintern. 

För att hålla ditt barns fötter torra och varma, ta på dig skor med täta sömmar och ett speciellt foder för att förhindra att snö kommer in i skon.

Det är lika viktigt att ditt barns snökängor är gjorda av naturligt andningsbart material. På så sätt kommer fukten som orsakas av svettande fötter att hålla sig borta från ditt barn och undvika obehagliga lukter och förkylningar.

Isolering för att hålla dig varm

Tack vare det lämpliga isoleringsskiktet kommer ditt barns fötter att hållas varma, oavsett vilka aktiviteter ditt barn ägnar sig åt.

Halkfri sula

Den halkfria sulan skyddar ditt barn från att oavsiktligt halka på en isig väg. Av denna anledning bör du under inga omständigheter ignorera denna faktor när du köper barnsnöskor.

Satsa på en gummisula med halkfria egenskaper, som ger tillräcklig vidhäftning mot underlaget och samtidigt hjälper ditt barn att behålla balansen.

Lätt att ta på och av

De enklaste skorna för småbarn att ta på och av är de som fästs med kardborreband. Det är en bekväm lösning för både föräldern och barnet att lära sig självständighet.

Om du av någon anledning föredrar slip-on skor, välj de med elastiska paneler på sidorna, t ex gjorda av stretchigt gummi. Tack vare detta kommer skorna att passa ditt barns ben perfekt, vilket ger honom verklig komfort under användning. 

Skor med dragkedja är ett annat alternativ som är värt att uppmärksamma. Snabb att ta på och av är funktioner som definitivt bör övervägas om du inte vill känna dig som huvudvärk varje gång du lämnar huset. 

Snörskor kommer att fungera för mer självständiga barn. Se dock alltid till att skosnörena är ordentligt knutna för att undvika att snubblar och snö kommer in i skon och för att ge tillräckligt stöd för fotleden.

Glöm inte komforten!

Funktionalitet är inte den enda aspekten du bör vara uppmärksam på när du köper vinterstövlar för barn. Det är lika viktigt att anpassa storleken på skorna ordentligt. Tänk på hur mycket utrymme som är tillgängligt för ditt barns fingrar. 

Ditt barns komfort när de bär stövlar på vintern bör vara din prioritet. Vinterstövlar ska ge stöd för fotleden och innermaterialet ska vara tillräckligt mjukt för att inte orsaka smärta på fotsulan.  

Funktionalitet går hand i hand med estetik

Med tanke på den svindlande takt som ditt barns fötter växer i, kanske du inte vill investera i dyra skor. Du ska under inga omständigheter välja mellan funktionalitet och bra utseende och inte välja billigare modeller på bekostnad av ditt barns säkerhet.

Idealiska vinterstövlar bör vara gjorda av slitstarka, solida material och ha extra sömmar för ännu bättre skydd mot fukt. Överdelen av snökängorna ska sluta åtminstone vid ditt barns fotled för att förhindra att snö tränger in.  

Lyckligtvis kan funktionalitet gå hand i hand med estetik. Möt våra favoritmodeller som bevisar det.

De bästa vinterkängorna för en pojke

De är perfekta för pojkar vattentäta vandringssnöskor. Modern teknik kommer att ge små fötter skydd mot kyla och fukt och samtidigt tillåta dem att andas fritt.

De kommer också att klara provet på daglig basis stövlar med vattentätt membran, rejäl sula och extra isolering inuti skon. Bekväm kardborrestängning och universell, lättskött färg kommer att göra att dessa skor älskar både barn och föräldrar.  

De bästa vinterskorna för tjejer

Blixtlås, isolerade stövlar detta måste ha för varje snygg tjej. Stövlar har en speciell sula av termogummi, som förhindrar halka och garanterar komfort under gång.

Vad sägs om rosa snökängor gjord av hydrofobt material för att förhindra blötläggning? Den förstyvade hälen garanterar säkerheten under användning, och den bekväma kardborren gör det lättare att ta på och av skorna.