Vet du inte hur du rengör innersulor i dina skor? Vi råder!


Sköter du dina skor ordentligt så håller de mycket längre! Du måste dock veta att skovård som utförs endast utifrån definitivt inte räcker. En fot som sitter i skon i flera timmar svettas och börjar avge en obehaglig lukt, vilket gör insidan av skon till en idealisk plats för tillväxt av alla bakterier och svampar. Ta reda på hur du effektivt rengör skoinläggssulor. Prova våra tips.

Hur rengör jag skoinläggssulor?

Materialinsatser

När det gäller ett foder av konstgjort material är den bästa lösningen vatten med tvål eller en delikat tvättvätska. Vid känslig smuts räcker det med att blötlägga svampen i en lösning av vatten och vätska och sedan försiktigt gnugga den smutsiga ytan.

Om du har att göra med mer envis smuts kan du prova att rengöra med en borste. Det är viktigt att borsten på borsten inte är för hårda, eftersom de kan slita sönder det ömtåliga materialet som inlägget sys av.

Innersulor i läder

Inläggssulor av naturligt läder är mycket bekvämare och hälsosammare för din fot, och förhindrar även överdriven svettning och smärtsamma skrubbsår. Regelbunden skötsel av innersulor i naturläder är lika viktigt som när det gäller tygsulor.

Kom ihåg! Naturläder gillar inte överdriven kontakt med fukt, så undvik riklig blötläggning under rinnande vatten eller nedsänkning.

Du kan bli av med smuts från läderinlägg med en lätt fuktad trasa. Allt du behöver göra är att torka insidan av skorna och sedan lämna dem på en mörk men luftig plats för att torka helt.

När det gäller skons läderfoder så fungerar även alla typer av skum och sprayer för skötsel av skons insida, som du lätt hittar i skoaffärer, alldeles utmärkt. Att välja en sådan lösning blir lite dyrare, men det gör att du säkert och korrekt kan bli av med envis smuts.

Vi rengör skoinlägg - hur är det med obehagliga lukter?

Att bara rengöra fodret på skon kanske inte räcker för att ta bort obehaglig lukt från insidan av skon. Lyckligtvis finns det många huskurer för att hantera detta problem med lätthet. Här är några av dem:

  • Bikarbonat - det räcker med att hälla en liten mängd bakpulver i skon och sedan låta den stå över natten. Sodan absorberar lätt den obehagliga lukten och lämnar dina skor fräscha och redo att användas. Kom dock ihåg att noggrant ta bort eventuellt kvarvarande pulver på morgonen med en trasa eller borste.

  • Tepåsar - Om de lämnas i en sko i några timmar, kommer de inte bara att absorbera överskott av fukt och obehaglig lukt, utan också fräscha upp skorna och lämna en behaglig, örtig arom inuti.

  • Tillräcklig förvaring - Det är också viktigt att ha en lämplig plats där du dagligen förvarar dina skor. Det är värt att betona att varma och fuktiga platser är perfekta förutsättningar för utveckling av bakterier och svampar, så det är viktigt att ventilera skorna regelbundet och förvara dem på en ventilerad plats.

Rätt skötsel av dina skor är oerhört viktigt. De kommer inte bara att se snygga ut från utsidan, utan kommer också att bli mycket trevligare i vardagsbruk - speciellt för dina fötter!