Vad ska man göra när skosulorna gnisslar? Det är lätt!


Pipande sulor kan effektivt avskräcka dig från att bära ett speciellt par skor. Lyckligtvis vet vi hur man effektivt tystar dem. Vi har sammanställt en lista med enkla sätt att stoppa dina skor från att göra de där irriterande ljuden och sluta känna behovet av att byta ut dem. Låt oss börja!

Pirriga sulor i skor? Vi har en lösning!

Det nya, drömparet skor gnisslar fruktansvärt? Eller kanske dina favoritläderskor har börjat knarra outhärdligt sedan du klev i en pöl? Vissa skor brukar göra konstiga ljud. Som ett resultat vill du gömma dem längst ner i garderoben och skiljas från dem en gång för alla ...

Innan du fattar ett så drastiskt beslut, se till att läsa vår guide. Vi kommer att bevisa att irriterande gnisslande inte behöver följa med dig varje steg på vägen. Upptäck våra mest effektiva sätt att hantera detta problem.

Identifiera orsaken till problemet

Först måste du identifiera orsaken till gnisslet. Om det här störande ljudet kommer från sulorna på dina nya skor kan det bero på ett tillverkningsfel. Kontakta butikspersonalen för att diskutera detaljerna i klagomålet och du är klar. 

Ibland kan det finnas andra orsaker bakom dina gnisslande skor. Försök att identifiera den specifika delen av skon där ljudet kommer ifrån. För att göra detta, stå stilla och flytta foten fram och tillbaka och från sida till sida tills du hör ett gnisslande. Hjälp från en närstående kan också vara till hjälp.

Orsak: Fukt inuti skon

När du väl vet var det där irriterande ljudet kommer ifrån är du ett steg närmare att möta det. Orsaken till knarrandet kan vara fukt som trängt in på insidan av skon under användning, när dina fötter har svettats. För att ta itu med detta problem är allt du behöver göra att eliminera fukten. Undrar hur man gör? Vi förklarar!

Strö det gnisslande området på skon med en produkt som absorberar fukt och därmed förhindrar knarrande. För detta behöver du:

  • majsstärkelse
  • babypuder
  • bakpulver
  • bikarbonat 

Häll en liten mängd av den valda produkten under dynan och låt den stå över natten. Överskott av fukt kommer att absorberas på detta sätt, och dina sulor kommer äntligen att sluta knarra! 

Biverkningar: Dessutom blir du av med den obehagliga lukten från insidan av skorna.

Orsak: slack i skon

Knarrande när man går kan också orsakas av en lös sko. Kanske sitter hälen inte tätt i skons botten eller så har sulan lossnat från ovandelen. För att hantera detta problem själv, använd skolim.

Du kan också använda ... ett silikonpreparat. Även om den främst används för reparationer, klarar den perfekt av att täta slacket i dina skor. Krama försiktigt ut produkten ur tuben, fyll luckorna i sulan. Vänta några timmar, helst hela natten, och du är klar! Du kan ge dig ut på vägen.

Orsak: för slät sula

Ibland kan anledningen till att dina skor låter störande vara för att sulan är för slät. Detta är relativt vanligt med nya skor, som börjar gnissla vid kontakt med slät mark.

För att förhindra detta är allt du behöver göra att gnugga sulorna försiktigt. Använd finkornigt sandpapper för detta.

Orsak: Fukt efter tvätt eller klättring i en pöl

Ända sedan du tvättade dem, har dina skor börjat göra irriterande ljud? Eller började bruset direkt efter att du trampat i en pöl? Du skyndade dig förmodligen att ta på dig skorna igen utan att ge dem en chans att torka helt.

Ett effektivt sätt att få bort fukt från dina skor är att torka dina skor ordentligt. Gamla tidningar hjälper. Ta ut innersulorna och rulla tidningarna till bollar och placera dem inuti skorna. Lämna dem i ett välventilerat rum tills de är helt torra. Uppmärksamhet! Undvik att lämna dina skor i omedelbar närhet av värmekällor. På så sätt kan du göra saken värre och göra skarvarna mellan sulan och ovandelen olimmade.

Orsak: material skaver

När det gäller läderskor kan gnisslet orsakas av att materialet skaver. För att eliminera problemet, använd ett balsam avsett för huden. Lägg den på en bomullstuss eller trasa och gnugga platsen där det irriterande ljudet kommer ifrån. Du kan ersätta det specialiserade balsamet med vaselin.

När huskurer misslyckas, sök professionell hjälp

Har du provat alla metoder och dina favoritskor sprakar fortfarande? Gå till en professionell skomakare som enkelt kan identifiera platsen för problemet och ta itu med det på ett ögonblick.

Inte så läskigt!

Vi tror att våra huskurer kommer att få dig att sluta överväga att skiljas från dina favoritskor, vilket irriterar dig med högt gnisslande vid varje steg. Lyckligtvis finns det många lösningar för att förhindra att dina skor gnisslar och undvika att undvika dem. Lycka till!