Upptäck beprövade sätt att göra skor som är för tajta


Rätt val av skor är viktigt inte bara för tillfället, utan också för din hälsa. För tighta skor, oavsett hur chica de ser ut, kan göra mer skada än nytta. Dåligt passande skor kan orsaka många obehagliga och besvärliga sjukdomar. Ta reda på hur du kan förebygga dem och vad du ska göra för att göra skor som sitter för tajta och sitter bättre.

Mer skada än nytta

För snäva skor, även de mest snygga och unika, kan göra mer skada än nytta. Ta reda på de vanligaste problemen i samband med tighta skor och hur du kan förebygga dem. 

Ett av de mest besvärliga problemen som orsakas av trånga skor är blåsor. De uppstår som ett resultat av att foten gnuggar mot insidan av skon. Blåsor uppstår ofta när du först använder ett par nya skor. Glöm därför inte att separera dina skor innan du visar dem för världen för första gången. Tillbringa några dagar med att bära besvärliga skor under dina dagliga hushållssysslor. Det är bäst om du har tålamod och bär dem i ungefär en timme varje dag. När du känner att dina skor klämmer dig hårt, använd tjocka ullstrumpor. Tack vare detta kommer skorna att separera ännu snabbare. Undvik också att bära nya skor för dagen. Bär dem istället gradvis och se till att de sitter ordentligt på din fot. På så sätt kommer du säkert att förhindra att blåsor bildas.

Ett annat problem med tighta skor är inåtväxande tånaglar. I sådana skor har nageln för lite utrymme och börjar växa in i huden som omger sängen runt den. Som ett resultat kämpar du med nagelinflammation och ömhet. För att förhindra att detta händer, se till att hålla dina naglar korta och följ våra beprövade sätt att göra skor som är för tighta.

Många kvinnor som väljer att bära för snäva klackar med en smal tå har problem med bunions. Denna fula deformitet av foten uppträder i området för den första tån och kan vara riktigt smärtsam och behandlas med kirurgi. Lyckligtvis vet vi effektiva metoder för tighta skor som hjälper dig att undvika denna sjukdom.

Få upp till en storlek

För tajta skor som du inte längre kan lämna tillbaka till butiken kan de göra dig sömnlös. Som tur är behöver du inte lägga ut dem på auktion eller ge dem till din vän. Vi känner till effektiva metoder som gör att du kan sträcka dina skor upp till en storlek. Att jobba!

Torka håret istället för... skor!

Samma verktyg som du använder för att torka håret kan göra underverk med läderskor som sitter för tajta. Ta på dig så många par strumpor du kan och starta torktumlaren. Böj fötterna och vicka med tårna, rikta en ström av varm luft till de trångaste utrymmena. Kom ihåg att torktumlaren ska hållas i rörelse för att inte bränna din hud. Ta inte av dig dina skor förrän de har svalnat och njut av verklig komfort! Vi rekommenderar användning av ett skovårdsmedel som förhindrar eventuella sprickor på skons yta. Varning! Denna metod rekommenderas inte för limmade skor - självhäftande bindningar kan försvagas.

Frys in vattenballongen

På ytan verkar det vara en löjlig idé att frysa ballongen. Enligt Murphys lag ger det dock fantastiska resultat. Häll vatten i ballongen, knyt fast den och sätt den nära den tätaste delen av skon. Lägg skon i frysen och vänta på att det iskalla vattnet expanderar och expanderar din sko samtidigt. Istället för en ballong kan du använda en vanlig påse fylld med vatten. Se dock till att det inte läcker. Annars kan skorna skadas. Efter att du tagit ut stövlarna ur frysen, låt dem stå i rumstemperatur i cirka 20 - 30 minuter. Efter den tiden, bli av med ballongerna och prova skorna. Upprepa processen om det behövs.

Använd blöta tidningar

Fuktade tidningar är också användbara för att stretcha skorna. Det är bara att krossa dem och lägga så mycket i dina skor som du kan. Var dock noga med att inte överdriva det, så att skorna inte deformeras. Låt tidningarna torka och prova skorna igen. På så sätt blir de mer flexibla och töjbara. Du kan framgångsrikt ersätta tidningar med fuktiga strumpor rullade till bollar.

Använd alkohol

Om du har problem med tighta skor behöver du lite alkohol och inte dränka dina sorger ;-) Blanda alkoholen med vatten i förhållandet 1:1 och gnugga in det direkt i de delar av skon som pressar dig. Sätt dem snabbt på fötterna och bär dem tills alkoholen är torr. Om du inte bara kläms av enskilda skor, utan som helhet är det för tight, kan du fukta ett par bomullsstrumpor i den förberedda lösningen. Kom ihåg att pressa dem ordentligt innan du sätter på dem. Bär strumpor med åtsittande skor tills alkoholen är helt torr.

Oavsett om skorna är för snäva i längd eller bredd tror vi att våra metoder effektivt hjälper dig att hantera detta problem. Genom att använda de beskrivna metoderna kommer dina tår och hälar att få extra utrymme, och dina fötter kommer att betala tillbaka dig med utmärkt kondition. Du har inget att förlora!