Ta hand om skicket på... dina skor!


Att ta hand om skor är inte bara deras regelbundna rengöring, korrekt förvaring och systematiskt byte av sulor. Om du vill att dina skor ska vara i bästa skick, satsa på en mängd olika skoprodukter. I den här artikeln har vi samlat de mest populära av dem och diskuterat deras syfte och hur man använder dem.

Hur tar man hand om skor?

Varje dag tar du hand om din kropps, hårets och klädernas tillstånd. Så varför inte ta hand om dina skor? Visst kommer de snabbt att betala tillbaka dig med ett oklanderligt utseende. Korrekt skovård är också ett effektivt sätt att förlänga deras liv.

För bästa resultat, se till att rengöra dina skor regelbundet, förvara dem ordentligtoch byt ut insatserna regelbundet.

Enklare, snabbare, effektivare

Att ta hand om dina skor är ofta en mödosam process som lyckligtvis alltid ger bra resultat. Dina skor ser inte bara bättre ut, utan tjänar dig också mycket längre. För att göra denna uppgift lättare, var inte rädd för att använda dedikerade skoprodukter. 

Det finns många olika preparat och tillbehör tillgängliga på marknaden, tack vare vilka det blir mycket lättare att ta hand om dina skor! Undrar du vilka som fungerar bäst för dig? För att skingra alla dina tvivel om detta har vi samlat de mest populära skovårdsprodukterna på ett ställe och diskuterat deras användning. Att jobba!

Skoimpregnering

En av de mest populära kosmetika för skor är sprayimpregnering, vars uppgift är att skydda skor mot smuts och vatten. Användningen av denna produkt ger materialet ett extra skyddande lager, samtidigt som dess andningsegenskaper bibehålls. 

Användande:

 1. Rengör dina skor.
 2. Skaka flaskan med impregneringsprodukten.
 3. Spraya impregneringen på hela ytan av skon.
 4. Torka av överflödig produkt med en ren, torr trasa.
 5. Vänta 24 timmar innan du sätter på dig skorna igen.

Skoputs

Läderskor är ofta en investering. För att njuta av deras perfekta utseende och få fram lädrets naturliga skönhet, glöm inte regelbunden skoputsning. Tack vare detta kommer dina skor också att få en extra skyddsbarriär som förhindrar repor eller fläckar, och samtidigt saktar ner blekningsprocessen.

Användande:

 1. Rengör dina skor och bli av med snören.
 2. Applicera en liten mängd skokräm på ovandelen.
 3. Gnugga ytan på skon jämnt i cirkulära rörelser med en mikrofiberduk.
 4. Polera skorna med en tagelborste.
 5. Låt skorna torka.

Skodeodorant

Om det finns en obehaglig lukt i luften efter att du tagit av dig skorna kan det vara värt att investera i en skodeodorant. Det är ett effektivt sätt att eliminera lukten från insidan av skorna, bekämpa bakterier och hålla lukten fräsch hela dagen.

Användande:

 1. Skaka produktflaskan väl med munstycket pekande nedåt.
 2. Placera flaskan inuti skon och rikta sprayen mot tårna.
 3. Spraya produkten i ungefär en sekund.
 4. Vänta ett tag och njut av fräschören.

Skoblekmedel

Relativt nyligen har specialprodukter dedikerade till att bleka vita skor dykt upp på marknaden. Detta är ett effektivt sätt att bekämpa gul missfärgning och svåra att ta bort fläckar. Bär den på dina favoritsneakers för att njuta av det snövita och estetiska utseendet på dina skor.

Användande:

 1. Rengör dina skor och bli av med snören.
 2. Skaka flaskan med skoblekningsprodukt.
 3. Tryck på applikatorn för att fördela medlet jämnt i fläckar eller över hela ovandelen.
 4. Låt skorna torka.

Färguppfräschare

Mocka är ett av de mest krävande materialen. Den absorberar fukt snabbt, är benägen att fläcka och blekna färg. Om du vill njuta av livfulla färger på dina favoritmockaskor, investera i en lättanvänd färgfräschare. Välj en spray i en färg som matchar ovandelen och väck färgerna till liv igen.

Användande:

 1. Rengör dina skor och bli av med snören.
 2. Skaka flaskan med produkten för att fräscha upp färgen.
 3. Spraya produkten gradvis, håll ett säkert avstånd (min. 20 cm).
 4. Låt produkten torka innan du applicerar ett nytt lager.
 5. Låt skorna torka.

Skosträckare

Varje promenad i nya skor är en riktig mardröm för dig? För att effektivt förhindra skavsår och blåsor, använd en produkt avsedd för att stretcha skor. En speciell spray eller skum kommer omedelbart att expandera huden, ge den elasticitet, och du kommer äntligen att njuta av en perfekt passform och komfort hela dagen lång. 

Användande:

 1. Spraya insidan av skorna.
 2. Sätt skor på fötterna.
 3. Vänta tills produkten är helt torr.
 4. Upprepa operationen tills du får önskat resultat.

Ta hand om miljön genom att ta hand om dina skor

Alla dessa kosmetika är relativt billiga, och att använda dem kan ge överraskande resultat. Men när du köper skoprodukter, glöm inte att ta hand om miljön. Välj biologiskt nedbrytbar teknik som är naturvänlig. Se till att tillbehören du köper kan återvinnas. Lycka till!