Svår kärlek, eller hur man köper bekväma höga klackar


Kärlek till högklackade skor är ibland en kärlek utan ömsesidighet. Varför är de höga klackarna vi älskar så ofta
obekväm?

Kärlek till högklackade skor är ibland en kärlek utan ömsesidighet. Varför är de höga klackarna vi älskar så obekväma? Finns det perfekta klackar? Hur hittar du stiletter som du vill spendera resten av ditt liv, eller åtminstone de närmaste säsongerna? Hemligheten till ett framgångsrikt förhållande är ... kompromisser.

Storleken har betydelse!

I motsats till vad som ser ut är det inte en enkel sak att välja rätt storlek på högklackade skor. Höga klackar, särskilt höga klackar för att passa din fot korrekt, kan vara något snävare än den vanliga storleken du bär. Kom dock ihåg att du ska säga nej till skavklackade klackar, liktornar och krympta tår, eftersom dina fötter bör förvänta sig ömsesidig respekt av ditt förhållande till dina skor.

Förmodligen minns var och en av oss sagan om att Askungen tappade skon vid bollen. Tiderna har förändrats, så om du vill bli festens drottning har du inte råd med skor som fortsätter att glida. Sagan om en frånvarande sinnad tjej som väntar skor lär oss också om en viktigare fråga. Askungen på sin drömboll hade kul bara till midnatt, och ägaren till vackra skor borde verkligen dansa i dem hela natten.

Det händer ofta att även välstora klackar går sönder lite och blir för lösa. Detta är oftast fallet med plastskor, även om skor av naturmaterial också är mottagliga för detta, om än i mindre utsträckning. Om du inte har råd med mocka eller läderskor och du känner att skorna blir för stora kan du använda silikoninlägg.

<a href="https://keeshoes.se/pumpar-pa-high-heel-gianmarko-70-1-beige-beige-i14035.html"><img src="https://keeshoes.se/media/ale/auction_image/image1_14035.s2000.jpeg?_=1602356954.6805284" alt="Pumps On Pin Gianmarko 70/1 beige" title="Gianmarko pumps i läder"></a>

Ju högre desto bättre?

Denna regel gäller endast din partner, med vilken du kan presentera dig själv i dina drömmars hälar. Principen om "ju högre desto bättre" fungerar tvärtom vid hälhöjd. Även om de orimligt höga skorna frestar med ett vackert utseende och betonar ägarens ben, är de varken bekväma eller friska för ryggraden och fötterna, för vilka promenader "på styltor" inte är en naturlig position. En häl häl är 4-5 cm, medan en häl upp till 7 cm anses vara den perfekta höjden för dagen. Klackar över 10 cm är snarare ett kvällsval för damer som redan är skickliga att röra sig på höga klackar.

I höga skor ska vi känna oss vackra, lugna och någorlunda bekväma. Klacken i mitten av hälen kommer säkert att vara en indikator på skons stabilitet. Dessutom rekommenderas damer med filigranfötter något lägre stövlar, eftersom i detta fall proportionerna mellan fotens längd och hälens höjd räknas. Eleganta kvinnor med större fötter har råd med mycket högre tofflor.

Interiören spelar roll

När du köper skor och bestämmer dig för att binda med dem längre, bör du också vara uppmärksam på några detaljer. Fötter som naturmaterial, så det bästa valet är skor med ett foder av organiska material - t.ex. mjukt läder. Det är också värt att kontrollera om det finns några sömmar inuti som kan gnida eller irritera huden när du går.

Kärlek, särskilt kärleken till höga klackar, har inga gränser. Vi måste dock komma ihåg att vackra, men instabila och obekväma skor bara är lämpliga för utställningen. Hemligheten bakom ett framgångsrikt förhållande är närhet, så turskor är skor som ofta har kontakt med foten. Se till att inte krossa ditt hjärta eller dig själv genom att spendera hälften av din lön på skor som ligger i skåpet, eller ensamma skor som längtar efter värmen från dina känsliga fötter.