Stora fötter, stort problem? Inte om du kan våra knep!


Har du intrycket att dina fötter är oproportionerligt stora och att bära snygga skor bara drar andras uppmärksamhet direkt till din anledning till komplex? Oroa dig inte, vi har en lösning! Det finns flera beprövade knep som får dina fötter att se mindre ut. Vi har samlat dem i den här artikeln åt dig.

Det hemliga vapnet i kampen mot disproportion

Lämpliga skor spelar en nyckelroll i kampen mot disproportioner i fotområdet. Det här hemliga vapnet kan få dina fötter att se mindre ut än de verkligen är, och du kommer äntligen att andas ut och bli av med dina komplex.

Allt du behöver göra är att ersätta vissa vanor med andra och du är klar. Ta reda på vilka skomodeller som fungerar bäst för att få storleken på dina fötter att verka mindre. Vi har sammanställt de vanligaste misstagen med de rekommenderade typerna av skor för att göra ditt val så enkelt som möjligt. Låt oss börja!

Häl kontra platt sula

Föredrar du skor med platt sula, eftersom du har intrycket att dina fötter skulle bli ännu mer iögonfallande i snygga höga klackar? Detta är ett vanligt misstag!

Medan att gå i höga klackar varje dag inte är den bästa lösningen på grund av belastningen på ben och leder, om du bryr dig om ostörda proportioner och maximalt självförtroende - kan du framgångsrikt ta på dig dem. Och det bästa av allt är att de inte behöver vara skyhöga klackar, där promenader kan vara en riktig utmaning. 

Även med ett litet hällyft kommer dina fötter att se mindre ut. Om du värdesätter komfort maximalt, välj kilskor eller ännu mer bekväma plattformar. 

Sådana skor finns i olika modeller, tack vare vilka du enkelt kan matcha dem både för större utflykter och varje dag. Kolla in våra favoriter och välj något själv: 

- svarta, lackade klackar med ormskinnsmotiv

- svarta stövlar med runda tår

- gröna tofflor på en vit plattform

- svarta sneakers på plattformen

- röda kilar med bindningar

Öppna kontra stängda skor

Undrar om du har stora fötter, är det bättre att ha öppna eller stängda skor? Att exponera en stor del av din hud kan motverka dig, men du behöver inte begränsa dig till kraftigt täckta skor. 

Vad sägs om typstift peep tå? Tack vare det känsliga snittet för tårna kommer du optiskt att förkorta dina fötter, och samtidigt lägga till sexappeal till varje styling. Skor med öppen klack fungerar på liknande sätt. Eller kanske du kommer att bestämma dig för ballerinor fästa runt ankeln? Var dock försiktig med denna modell när du har korta ben. På så sätt kan du optiskt förkorta dem också.  

Här är några förslag som borde tilltala dig:

- svarta arbetsstövlar med snörning

- genombrutna stövlar med öppen klack och tår

- svarta pumps med öppna tår och ett fäste runt ankeln

- ballerinor med dubbar och öppen klack

- beige platåsandaler

Detaljer och utsmyckningar kontra en slät ovandel

Känner du för att dölja dina oproportionerligt stora fötter, så du ger upp alla dekorationer och detaljer så att de inte fångar andras ögon? Inget mer fel! Spännen, rosetter, nitar, fransar och andra detaljer är en hit i ditt fall.

Genom att avleda uppmärksamheten från längden på dina fötter blir du snabbt av med dina komplex. Om du inte gillar överdriven utsmyckning, kommer alla djurmotiv att vara perfekta. Snake skin är det perfekta valet för fans av minimalism. På ytan ser skorna släta ut, men mönstret på ovandelen fungerar till din fördel. 

Av denna anledning, ge upp en helt slät ovandel och ersätt den med även små detaljer. Kolla vilka erbjudanden som väntar på dig i vår webbutik:

- svarta loafers med spännen

- gröna tofflor med spänne

- beige och bruna loafers med tofsar

- leopardmönstrade espadrillor

- svarta ballerinor med ormskinnsmotiv

Spetsig tå kontra rund finish

Ett annat vanligt misstag är fel val av tår i skor. Även om spetsiga tår har varit mycket populära under en tid, kan de vid oproportionerligt stora fötter se väldigt ogynnsamma ut. Dessa skor förlänger fötterna optiskt, vilket kommer att ha motsatt effekt från den förväntade.

Istället för fashionabla spikar, välj lika eleganta runda tår. Skor med fyrkantig finish kommer också att fungera perfekt. Om du bryr dig om den optiska förkortningen av dina fötter, se till att kolla in dessa modeller: 

- grå ballerinor med rosett och patenterad tå

- svarta, klassiska sneakers

- damskor med snörning

- svarta loafers med fyrkantig tå

Färg spelar roll

Det finns en sak till att tänka på om du har oproportionerligt långa fötter – färgen på skorna. Ljusa, pastellfärger och färger som liknar din hy kan dessutom förlänga dem. Som tur är behöver du inte begränsa dig till enbart mörka toner. Här är ett litet färgfusk som hjälper dig att göra det bästa valet:

- klassisk svart

- mörkröd

- jordfärger

- dämpade gråtoner

- flaskgrön

- mörklila och granat

Säg adjö till komplex en gång för alla

Vi tror att tack vare våra tips kommer du att kunna säga adjö till komplex en gång för alla. Allt du behöver göra är att följa några enkla regler och du kommer att uppnå dina drömresultat. Men glöm inte att det inte finns några gränser för mode. Om du känner för att bära beige skor med spetsiga tår är vi säkra på att du kommer att känna dig snygg i dem!