Snygg mansguide. Ta reda på vilka skor som passar chinos


Chinos är byxor som kommer att fungera vid många olika tillfällen. Du kan framgångsrikt bära dem för en fest på en klubb eller till och med för ett formellt affärsmöte. Allt tack vare den universella karaktären hos dessa byxor. Låt dig inspireras av våra idéer och ta reda på vilka skor som kommer att fungera på kontoret och vilka som fungerar till en fredagskväll på stan.

Vilka skor passar bra till chinos?

Chinos är ett måste-plagg för varje gentleman. Dessa semi-formella byxor är mycket mångsidiga och kan bäras med nästan alla typer av skor. Om du gillar säkra lösningar kan du bära nästan alla skor som du skulle bära med jeans.

Men observera att chinos är lite mer formella än jeans. Av denna anledning kan frågan uppstå i ditt huvud om dessa byxor passar vardagsskor, som sneakers eller sneakers. Ta reda på svaren på de mest störande frågorna och se att det är lättare att välja chinoskor än du kanske tror.

Eleganta chinoskor

Ska du på ett formellt affärsmöte, eller kanske du föredrar denna stil på daglig basis? Chinos är byxor som definitivt passar eleganta människor. Deras sofistikerade utseende gör att de ser riktigt fenomenala ut. Speciellt om du stylar dem ordentligt.

Ta på dig en snyggt struken skjorta, jacka och skor. Lädermodeller kommer att vara perfekta för mer formella tillfällen, och mockamodeller kommer perfekt att komplettera de semiformella.

Om du vill behålla en elegant look, välj designen på dessa byxor med raka, smala ben. Kom ihåg att för långa byxor får dig att se slarvig ut.

Letar du efter ett sätt att diversifiera din formella styling? För att undvika ett kostym slutresultat, välj byxor och en jacka i olika nyanser. Tänk dock på de grundläggande reglerna för att välja färger i stiliseringar. För fans av beprövade lösningar rekommenderar vi naturliga eller klassiska färger. Å andra sidan kommer sammansättningen av kontrasterande nyanser att vara bättre för fans av extravagans.  

Casual chino skor

Chinos kan framgångsrikt bäras som bas för casual styling. För en fredagskväll på bar med vänner eller en snabb shoppingtur kan du definitivt välja sneakers, eller sneakers. Minimalistiska modeller i dämpade färger gör att du kan bibehålla ett harmoniskt slutresultat.

Du kan kombinera casual chinoskor med en tryckt T-shirt eller en tröja. Under kalla dagar, bär en bomberjacka, katana eller bomberjacka. Således kommer du att få ett moderiktigt och stilrent utseende.

Halv och halv, alltså chinos med loafers

Letar du efter chinoskor som fungerar de dagar då du inte vet vad du ska ha på dig? Mockasiner det är definitivt en bull's eye! Båda dessa byxor och skor kombinerar eleganta och avslappnade element.

Kombinationen av chinos och mockasiner kommer att vara perfekt inte bara för vardagliga promenader runt staden, utan också för mer formella tillfällen. Nyckeln till framgång är en välmatchad topp.

För det första alternativet rekommenderar vi att du väljer en nonchalant skjorta med uppkavlade ärmar, en tunn V-ringad tröja eller en klassisk T-shirt i din favoritfärg. Men för en större utflykt, välj en elegant skjorta och jacka.

För att visa att du är på modet, överväg att vika upp benen några gånger. På så sätt kommer du att ge din styling en extra dos av en modern twist. 

Undrar du om du ska ha strumpor med mockasiner? Svaret på denna fråga är lite mer komplicerat än själva urvalet av chinosko och är: det beror på. Om du väljer en modell med läderinnersula och du inte har några problem med överdriven fotsvettning, så klarar du dig utan strumpor. Men om du inte gillar att sätta dina bara fötter i en sko, välj högst skurna strumpor som förblir helt osynliga vid första anblicken.

Vilka skor ska man ha med chinos i kallt väder?

På hösten och vintern behöver du inte ge upp att bära chinos. Välj fashionabla Chelsea stövlar.

Modellen gjord av naturligt läder kommer definitivt att tjäna dig i flera år. Den otvivelaktiga fördelen med detta material är att det är lätt att underhålla. Tack vare detta, utan större ansträngning, kan du alltid se bra ut, oavsett om du har en ojämn kamp mot tiden för att komma dit vid en bestämd tidpunkt eller om du fortfarande har mycket fritid.

Konsekvens är nyckeln till framgång

Vi hoppas att vi lyckats skingra alla dina tvivel. När du skapar din chino-look, kom ihåg att vara konsekvent. När du väljer en formell skjorta bör du förmodligen inte bära dina favoritsneakers. Detsamma är fallet med den klassiska V-ringade T-shirten. Dessutom utrusta eleganta skor kommer definitivt inte att passa.

Chinos är så mångsidiga och universella byxor att de kan vara en bas för både formella och mindre eleganta stiliseringar. Det bästa av allt är att när du känner för att ändra dina planer behöver du inte ändra helt. Du behöver bara lägga en jacka över t-shirten och på så sätt skapa den perfekta outfiten med stil smart casual.