Snygg mansguide. Kolla vad du ska ha på dig med Jodhpur-stövlar


Chelsea boots är helt enkelt gjorda för snygga män. Dessa skor är en obestridlig klassiker av genren som perfekt harmoniserar med många stilar. Du kan framgångsrikt bära dem varje dag, till kontoret och till och med på en dejt. Vi rekommenderar vilka delar av kläder som ska kombineras med dessa skor för att glädjas oavsett omständigheterna.

Perfekta skor för dåligt väder och mer

Chelsea boots är en av de mest universella skorna som varje snygg man borde ha i sin kollektion. Dessa klassiska skor, även om de tillhör eleganta garderobsartiklar, kan framgångsrikt komplettera vardagliga stiliseringar.

Skinnstövlar i stil med Chelsea-stövlar är ett utmärkt val för dåligt väder, vilket kan ligga till grund för många höststiliseringar. Tack vare den relativt höga ovandelen täcker de din fotled och ger den extra skydd mot kyla. När du bestämmer dig för att köpa dessa skor behöver du inte begränsa dig till molnigt väder. Om du stylar dem ordentligt kan du även framgångsrikt bära Chelsea-stövlar under varmare dagar.

Intressant nog dök Chelsea-stövlar upp så tidigt som viktoriansk tid. Med tiden vann de alla fashionabla mäns hjärtan. Även medlemmar i band som The Beatles och The Rolling Stones har burit dem. Det förvånar oss inte alls! Avsaknad av skosnören och elastiskt gummi på sidorna säkerställer verklig komfort när du tar på och av skor, och den tidlösa looken berikar fenomenalt många vardags- och festliga stilar.

Vad ska man ha Chelsea-stövlar för män med?

Undrar du vad du ska ha på dig Chelsea-stövlar för män? Du är på rätt plats! Vi vet svaret på denna fråga.

Chelsea boots är enkla och samtidigt relativt eleganta. Vi är övertygade om att din garderob kommer att ha många element som du enkelt kan kombinera med dem, vilket skapar ett fantastiskt slutresultat.

Den enklaste lösningen är att kombinera Chelsea boots med välsittande byxor, en klassisk skjorta eller en enkel T-shirt och en tygjacka. Om du vill se mer avslappnad ut, kavla upp skjortärmarna några gånger och ge upp din jacka. Under kallare dagar kan du byta ut den mot en skinnjacka.

Du kan framgångsrikt bära dessa skor med en kostym. Notera dock några aspekter som vi har behandlat i den här artikeln.

Vilka byxor passar Jodhpur-stövlar och vilka modeller är bättre att undvika?

Tack vare så stor mångsidighet av Chelsea-stövlar för män kan du bära dem både med jeans, chinos och kostymbyxor. Byxor med avsmalnande eller raka ben är perfekta för Chelsea-stövlar.

Undvik baggy byxor som kan få dig att se lite slarvig ut. Uppenbar faux-pas skulle också bära dessa skor med träningsbyxor.

Om du vill ha avslappnad seu, du kan kavla upp dina byxor precis tillräckligt för att visa upp dina skor. Det här tricket fungerar dock inte med kostymbyxor.

Chelsea-stövlar för män varje dag

Gillar du avslappnad stil? Chelsea-stövlar för män passar perfekt in i sådana stiliseringar, vilket ger dem obestridlig charm. Välj ett par Chelsea-stövlar i brunt, beige eller grafit som passar din stil utrustade där tillfälligav denna karaktär.

För dagligt bruk, välj mockamodeller som ger önskad textur till vilken styling som helst. Detta material kommer att få dig att se bra och snygg ut. Kom ihåg att en rund tå och en låg klack är bättre för vardagsstyling än för större utflykter.

Bär dem med jeans med avsmalnande ben. Ta på dig en vanlig T-shirt och ta på dig en kofta eller en Ramones-jacka. Klädd så här kan du framgångsrikt shoppa, ta en promenad i gamla stan och till och med gå på en dejt.

När du väljer Chelsea-stövlar för vardagsbruk, undvik glänsande material, höga klackar och överdrivet spetsiga tår. Annars kan styling av sådana skor visa sig vara mycket mer komplicerat.

Chelsea-stövlar för herr för kontoret och för större tillfällen

Chelsea boots är gjorda för skjortor! Beroende på detaljerna i ditt arbete kan du bära dem i kombination med jeans, chinos eller mer eleganta kostymbyxor.

Är du inte säker på om Chelsea-stövlar matchar kostymen? Du kan definitivt bära dem med högtidlig klädsel, så länge du väljer rätt par. Om du vill se elegant ut, undvik mockamodeller. Välj istället Chelsea boots gjorda av läder av god kvalitet med lätt spetsig tå.

Om du har på dig en klassisk kostym och en vit skjorta, välj svarta Jodhpur-stövlar i läder, som du polerar till en hög glans i förväg. Men för tweed- eller bomullskostymer, välj den bruna modellen. Kom dock ihåg att undvika gummisulorna på Chelsea-stövlar för män när du bär kostym. Även om de är mer motståndskraftiga mot vardagsbruk är lädersulor bättre lämpade för större utflykter.

Hur tar man hand om Chelsea-stövlar?

Kom ihåg att inte ens den mest noggrant utvalda stylingen hjälper dig att uppnå WOW-effekten om dina Chelsea-stövlar inte är rena och välvårdade.

Om du planerar att bära Chelsea-stövlar på vintern, undvik mockamodeller som kan visa fula fläckar. Chelsea-stövlar gjorda av läder av god kvalitet blir mycket lättare att ta hand om.

Oavsett vilket material du väljer, glöm inte att säkra dina skor innan första användningen. Du behöver ett speciellt skyddsmedel för vård av mocka eller läder.