Snygg handledning. Skor för julfest hemma och på jobbet


Företagens julfest närmar sig med stormsteg, och du vet fortfarande inte vilka skor du ska ha på dig? Eller kanske du undrar vilka skor som passar för semestern med dina nära och kära? Det är jättebra för i vår guide har vi förberett en massa tips som hjälper dig att välja skor till din julfest. Att jobba!

Julen närmar sig, julen närmar sig...

I slutet av oktober är det perfekta tillfället att börja tänka på julens nöjen. Glittrande dekorationer dekorerar redan stolt butikshyllor, och de första idéerna på presenter till dina nära och kära dyker upp i ditt huvud? Det råder ingen tvekan om att semestern närmar sig med stormsteg! Det här är den perfekta tiden att fundera över vad du ska ha på dig när den första stjärnan dyker upp på himlen. 

Oavsett om du ska på företagsjulfest eller om du kommer att fira denna stund med dina nära och kära i mysiga fyra väggar, är rätt utvalda skor grunden för att känna sig bekväma och se bra ut. Vår snygga guide har massor av tips som hjälper dig att göra rätt val. Låt oss börja!

Vilka skor ska man ha på julafton?

Den traditionella julaftonsmiddagen föregås ofta av företagsfester, där människor som arbetar tillsammans har möjlighet att lära känna varandra bättre och spendera tid i sitt sällskap och skapa oförglömliga minnen för många år framöver. 

Detta evenemang kan anordnas på arbetsplatsen eller i en mer eller mindre elegant restaurang. Platsen där företagets julafton äger rum är en utmärkt utgångspunkt för att välja rätt outfit till denna fest.

Företagens julafton på kontoret

Om företagens julafton är inplanerad på kontoret behöver du inte klä upp dig för mycket. Bär dock inte sportkläder under några omständigheter för att undvika det faux-pas

Damer kan bära klassiska kontorsklänningar eller cigariller och skjortor. Beroende på dina preferenser kan du välja Röda klackarsom kommer att betona tillfället, eller välj bekvämt Loafers i naturligt läder. De kommer också att vara en bra lösning över knä stövlar på en bekväm stolpesom du kan bära med en penna eller utsvängd midikjol.

Herrar däremot borde satsa på beprövade lösningar och bestämma sig för enkla jeans i dämpade färger med en omsorgsfullt struken skjorta med jultema. De kommer att komplettera helheten perfekt klassiska formella skor. Vill du framhäva julstämningen ännu mer, ta på dig byxor som slutar precis ovanför ankeln och välj färgglada, julstrumpor. Du kan bära detta set bruna brogues eller Jodhpur stövlar i minimalistisk stil.

Företag julafton på en restaurang

Lite annorlunda klädkod kommer att gälla när företagsfesten hålls i en utsökt restaurang. Koppla av! Det är lättare än du tror!

För kvinnor kommer klänningar i favoritsnitt, i färger som röd, rödbrun eller flaskgrön, att fungera utmärkt. Dessa nyanser är starkt förknippade med semester och ser bra ut med rött läppstift och gyllene tillbehör. Välja gyllene, skimrande stiftsom optiskt förlänger dina ben och ger dig "det där". Glöm inte guldsmycken för att komplettera denna snygga uppsättning. Om du har bestämt dig för en glänsande klänning, undvik extra glitter för att inte överdriva och börja likna en julgran. De är perfekta för sådan styling beige eller svarta höga klackar.

I sin tur rekommenderas män att bära en klassisk kostym och en vit skjorta. För att lägga till lite nonchalans till denna outfit kan du bära en fluga eller strumpor med jultema. Kom dock ihåg att de passar bäst till en kostym formella kostymskor. Matcha skorna efter färgen på bältet och njut av ett konsekvent utseende.

Vilka skor ska man välja till julaftonsmiddagen?

Julaftonsmiddag med nära och kära är en tid som många väntar på året runt. Inte konstigt! Julens magi gör underverk, och stunderna med föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon och storfamilj kommer att minnas för alltid. Undrar du vad du ska ha på dig denna speciella dag? Det är inget komplicerat! Valet beror på var du ska tillbringa din semester.

Julaftonsmiddag hemma

Oavsett om du anordnar julaftonsmiddag i ditt eget hem eller besöker ditt hemland, gör den mysiga atmosfären att du absolut inte vill se för formell ut och du vill känna dig så bekväm som möjligt samtidigt som du umgås med dina nära och kära.

Av denna anledning kommer dina favoritbyxor och tröja med ett roligt jultema att vara ett utmärkt val. Härliga tofflor kommer att vara perfekta för ett sådant set. Du kommer att välja fluffig med renarväljer du att klassisk modell med jultomten? Valet är ditt!

Julaftonsmiddag i gästerna

Om du besöker storfamiljen, där du inte känner dig så bekväm, är en skjorta och byxor ett utmärkt val. Om festen är relativt formell och elegant, överväg att skorna kompletterar din outfit. Herrar bör stanna med klassiska skor, och damer med pumps. Se till att dina värdar inte har något emot att du stannar i dina skor.