Sko trivia - kolla om du vet det!

Vi står inför en annan, andra artikel från serien av triviala skor. I undantagsfall kommer vi att gå tillbaka lite i tid, först komma ihåg åldern närmare oss och sluta med figuren av Marie Antoinette. Innan det kommer, är det värt att fråga dig själv om skor kan vara ... en symbol för lycka? Yes! Det visar sig att i Asien är ofta vackra stift inbäddade i byggnaderna när de kommer med dem. De ska föra välstånd till nya invånare!

 

Men eftersom vi pratar om skor ...

Skodon har alltid varit fascinerande och inspirerande. Inte bara som du kan se i exemplet ovan. Det kan tilläggas att de så kallade flapper-tjejerna eller pojkarna är skyldiga till sina namn på skor. Detta är ett karakteristiskt ljud som utfärdas av gummistövlarna som bärs av dem. Gamla tider, åh gammal, men Flapper Girls-temat kan ses i några nya filmer. Känner du till en titel?

 

Och när du inte hade på dig skor!

Vi vet hur det låter! Det är dock värt att veta något om det ögonblick då människor började gå regelbundet i sina skor. Det visar sig att först efter kriget började byborna i Polen bära skor, oavsett årstid. Tidigare sätts skor endast i fallet med vinter och frost. Möjligen slogs de på genom att gå in i kyrkan. Men inte på vägen - den här var fortfarande barfota.

 

Och vad sägs om Marie Antoinette?

Vi vet inte om du tittade på filmen "Marie Antoinette", som var en biografi av den här kända kvinnan. Filmen kan dock ses att drottningen hade så många som 500 par skor för olika tillfällen. Varje par var handgjord, omsorgsfullt omhändertagna för detaljer, för att behaga Marie Antoinette. Dessutom klarade jungfruen skorna - att ta hand om de royal tofflorna var hennes enda och viktigaste uppgift.

Skor och skor - vem skulle ha väntat, eller hur? Vi vet emellertid att många människor är intresserade av sådan information, och vi delar gärna det. Vem skulle trodde att för några decennier sedan skulle polska människor kunna gå utan skor eller så att de kan skapa en viss feminin bild?