Se professionell ut och utstråla självförtroende under anställningsintervjun


En anställningsintervju är en viktig händelse i varje vuxens liv. Om du vill göra det bästa intrycket måste du förbereda dig noga för det. Du lär känna företagets mission och vision, du tänker på dina egna förväntningar och vad du ska ha på dig. En genomstruken skjorta och eleganta byxor eller kjol räcker inte för att göra ett oförglömligt intryck på den framtida arbetsgivaren. Rätt utvalda skor är lika viktiga.

Hur förbereder man sig för en anställningsintervju?

Efter att ha skickat ditt CV till olika ställen ringde äntligen telefonen och du fick en kallelse till en intervju? Du har imponerat din potentiella arbetsgivare med dina kunskaper och erfarenheter, så låt inte första intrycket förstöra hur du uppfattas.

Förutom att sätta dig in i företagets verksamhetsområden och fundera över vilket mervärde du erbjuder är det värt att fokusera på ditt utseende. Det är trots allt inte för inte som de säger att när de ser dig så skriver de till dig.

En omsorgsfullt struken skjorta och eleganta byxor eller en pennkjol räcker dock inte för att lämna ett oförglömligt intryck. Lika viktiga är skor som får dig att se professionell och självsäker ut under anställningsintervjun.

I den här artikeln hittar du all den viktigaste informationen om skor för detta tillfälle. Låt dig inspireras och se vilka misstag du bör undvika. Låt oss börja!

Hur de ser dig, det är så de uppfattar dig

En anställningsintervju är en viktig händelse i varje vuxens liv. Ett professionellt utseende hjälper dig att göra ett bra första intryck på din framtida arbetsgivare. Lyckligtvis, tack vare våra tips, kommer det inte att vara en speciell utmaning att välja skor för styling för detta tillfälle.

Undrar du vad du ska leta efter när du ska välja skor för en anställningsintervju? Vi har förberett ett litet fuskblad.

Först modellen

Skor som avslöjar tår eller klackar är avgörande faux-pas under en anställningsintervju. Välj inbyggda skor där du kommer att känna dig bekväm. 

För det andra, höjd

Damer som söker anställning bör anpassa höjden på skorna efter tillfället. Skyhöga klackar kommer definitivt inte att se professionella ut, speciellt när du känner dig osäker när du går i dem. Bättre välja platta skor eller lågklackade pumps.

För det tredje, stil

När du går på en anställningsintervju vill du se så professionell ut som möjligt. Alla typer av sneakers, sportskor och till och med stövlar kommer inte att vara det bästa valet. Välj bättre skor som ser eleganta ut. När du har att göra med minusgrader kan du med framgång bära snygga stövlar. Andra dagar, välj skor eller pumps.

Glöm dock inte att matcha din outfit så mycket som möjligt klädkod'u rådande i företaget. Försök att få denna information från andra personer innan intervjun.   

För det fjärde, färg och design

Se också till att dina skor inte distraherar uppmärksamheten från dig. Flashiga färger och iögonfallande design kan vara kontraproduktivt. Satsa istället på dämpade färger – svart, marinblått, grafit eller andra gråtoner.

För det femte, fitness

Inte ens de bäst utvalda skorna kommer att göra ett bra intryck när de är smutsiga eller skadade. Se till att rengöra och putsa dina skor innan anställningsintervjun.

Undvik dessa modeller

Det finns flera stilar av skor att akta sig för när du söker ett nytt jobb. Ett vanligt misstag är att bära höga klackar. Kom ihåg att du ska på en anställningsintervju, inte en fest. Försök att matcha skorna efter tillfället så mycket som möjligt och satsa på dämpade modeller som hjälper dig att få en professionell look. 

Flip-flops, sandaler och flip flops kommer också att vara ett dåligt val. Även under varma dagar kan du spendera en timme i inbyggda skor, speciellt när anställningsintervjun äger rum på ett kontor eller café. Om det är riktigt varmt ute, lämna ett par extra sommarskor i bilen och byt dem direkt när du kommer tillbaka från din anställningsintervju.

Under inga omständigheter bör du bära nya, oanvända skor. Smärtan och obehaget de kan orsaka kommer effektivt att distrahera dig och hindra dig från att göra ett gott intryck på rekryteraren i företaget.

Vilka skor ska man ha på sig på en intervju?

Nu när du vet vad du ska leta efter och vad du ska undvika undrar du säkert vilka skomodeller som fungerar bäst. När vi tänker på dig har vi hittat de mest intressanta lösningarna som hjälper dig att få ett professionellt utseende.

Anställningsintervjuskor för henne

När du går på en intervju behöver du inte ha höga klackar om du inte känner dig bekväm i dem. Välj lägre pumps, bekväma damskor eller klassiska loafers. Dessa modeller fungerar bäst:

Anställningsintervjuskor för honom

Matcha färgen på skorna till kostymen. Du kan välja en komplementär eller något kontrasterande färg. Matcha dina läderskor med ett läderbälte i liknande nyans för en snygg look. Undvik att bära färgglada strumpor som kan förstöra ditt professionella utseende. Var uppmärksam på dessa modeller: