Repor och skavsår på skor? Kolla hur man maskerar dem!


Bildandet av repor på skor är en naturlig följd av vardagsbruk. Det går inte att skydda skorna från mindre eller större repor och skavsår. Faktum är dock att repor tar bort den önskade estetiken från skor. Kolla hur du maskerar skavsåren på skorna så att de återfår sitt perfekta utseende.

Utseendet av olika typer av defekter på skorna betyder inte att de har använts på fel sätt. Även försiktig hantering av ditt favoritpar kommer inte att förhindra ytterligare skavsår och repor. De mest sårbara platserna är sidorna av skorna på insidan, som är mest mottagliga för skavsår när man går, och den övre delen av ovandelen, som utsätts för bildandet av veck relaterade till fotens anatomiska struktur och den naturliga böjning av tårna.

Hur maskerar man skavsår på skor?

Om dina skor har blivit allvarligt skadade och reporna är djupa kommer en grundlig renovering av dina skor att behövas. Du kan enkelt ta bort dessa mindre och grundare repor på egen hand, och vad mer – det är ingen svår uppgift att utföra.

Vilka produkter kommer att behövas för mindre reparationer av skadade skor?

I princip allt du behöver är en mjuk trasa eller borste, skokräm och reparationspasta. Kom ihåg att rengöra dina skor noga och, när det gäller snörningsmodeller, ta bort snörningen från dina skor.

Att applicera en reparationskräm är ett av de mest effektiva sätten att ta bort skavsår och repor från skor. Det är dock viktigt att färgen på pastan ligger så nära färgen på skorna som möjligt. Pigmentet kommer att penetrera repan, fylla ett litet hålrum, vilket gör det helt osynligt. Dessutom är det en produkt som innehåller bivax, vilket ger huden ordentlig mjukhet och elasticitet, vilket dessutom kommer att översättas till ökad styrka och motståndskraft mot skador. Det sista steget är att noggrant putsa skorna och putsa dem med en mjuk trasa.

En av hemmet metoderna för att maskera skavsår på skorär att applicera en liten mängd tandkräm på repstället. Applicera en liten mängd av produkten på repan, gnugga försiktigt med en mjuk trasa och polera sedan skorna. Detta är dock en metod som bör användas med stor försiktighet, och själva tandkrämen får inte innehålla blekande slipmedelsmikrogranulat.

Innan du använder några preparat, testa deras funktion på den osynliga delen av skorna. Tack vare detta kommer du inte bara att kunna bestämma färgerna på enskilda produkter, utan också förhindra uppkomsten av mycket allvarligare skador. Om du är orolig för att störa strukturen på dina skor, kommer ett besök i en skomakarbutik att vara den bästa lösningen. En specialist kommer att maskera reporna på dina skor på ett professionellt sätt, tack vare vilket du kommer att förlänga deras liv och återställa det attraktiva utseendet på ditt favoritpar.