Platta skor med klänning. Beprövade knep och färdiga stylingidéer


Inte alla tillfällen kräver att du bär mördande höga klackar. När du vill känna dig lite mer avslappnad, och samtidigt inte tappa din feminina charm, kan du framgångsrikt kombinera din favoritklänning med skor på en platt sula. Undrar du vad du ska göra för att inte optiskt förkorta din siluett och ändå se bra ut? Vi vet svaret på denna fråga!

För balans är viktig i livet!

Skyhöga klackar i kombination med en charmig klänning är inte den enda kombinationen som ger dig en extremt feminin look se och självförtroende. 

Lyckligtvis är balans det som är viktigt i livet! Att bära höga klackar på en daglig basis kan göra mer skada än nytta. Om du inte vill få bunionsmärtor, rygg- och knävärk eller andra åkommor behöver du inte ge upp dina favoritklänningar. Allt du behöver göra är att byta ut hälarna mot platta skor. 

Undrar du vad du ska göra för att inte optiskt förkorta din siluett och ändå se bra ut? Letar du efter färdiga idéer till stiliseringar som du kan inspireras av? Vill du veta de rekommenderade modellerna av platta skor som fungerar med klänningar? Du har kommit till rätt ställe!

Den perfekta duon, det vill säga en klänning och platta skor

Oavsett om det är en åtta timmar lång dag på kontoret eller en löprunda innan jul runt gallerian på jakt efter de perfekta presenterna till dina nära och kära, kan du se underbar ut!

Allt du behöver är en snygg klänning och platta skor. Spetsiga tår i balettlägenheter, snygga loafers, varma stövlar och till och med sneakers eller sneakers... Valet är praktiskt taget obegränsat! 

Det är dock värt att hålla sig till några enkla regler för att vara säker på att du kommer att se fenomenal ut. Vi har diskuterat dem nedan.

Hur bär man platta skor med en klänning?

Välj först stilen på skor för tillfället. Om kontoret där du arbetar har ett formellt klädkod, ge upp bekväma sneakers eller sneakers. Byt ut dem mot en mer sofistikerad modell av skor, till exempel läderplattor med spetsiga tår. Om du däremot ska gå en söndagspromenad runt marknaden, välj bekväma skor i en mer sportig stil. 

För det andra, undvik färgavskärningar. En svart klänning, nude tights och svarta stövlar är ett enkelt sätt att optiskt korta ner benen och få din siluett att tappa sina proportioner. För att förhindra detta, byt ut dina nakenstrumpbyxor mot svarta och du är klar! Under varmare dagar, välj ballerinor med spetsig tå för obetäckta ben. Se dock till att deras nyans liknar färgen på din hud. På så sätt kommer du att förlänga dina ben nästan lika effektivt som du skulle göra det med höga klackar!

För det tredje, försök att inte överdriva det. Klänning och skor på en platt sula verkar för dig vara en tråkig kombination och du vill piffa till det på något sätt? Kombinera under inga omständigheter mönstrade kläder med skor med ett distinkt tryck. För färgglada outfits, välj skor i neutrala nyanser som subtilt kommer att komplettera dem. Å andra sidan, när du bär en dämpad, monokromatisk klänning kan du framgångsrikt krydda din look genom att välja uttrycksfulla skor som hjälper dig att sticka ut från mängden.

Bli inspirerad!

Nu när du har lärt dig de grundläggande reglerna att följa när du bär platta skor med klänningar, är det dags för lite inspiration. Speciellt för dig har vi samlat våra favoritstilar för olika tillfällen. Att jobba!

Till staden: vita sneakers

Vita sneakers blir perfekta när du ska på stan! Kombinera dem med en röd klänning med små vita blommor och en denim katana. Bind håret i en slarvig bulle ovanpå huvudet. Glöm inte detaljerna! En ryggsäck i läder, stora, runda örhängen och ett ankelarmband är tillbehör som tillför "det där" till din outfit. 

Till kontoret: ballerinor med spetsiga tår

På kontoret behöver du inte ha höga klackar för att se professionell ut! Om du bryr dig om komfort, kombinera en pennklänning med mockaballerinor. Spetsiga tår gör att dina ben ser längre ut och du kommer att se mycket smalare ut. För nude tights, välj de i en beige nyans, medan svarta tights kombineras med svarta ballerinor. För en ännu mer elegant look, ta på dig en klassisk kavaj och tjockbågade glasögon.

För ett datum: svarta arbetare

Sexig liten svart klänning, rött läppstift, röda naglar och... svarta arbetsstövlar! Det är det perfekta sättet att para ihop en romantisk klänning med en original accent och enkelt lägga till en klo till din dejtoutfit. Om du vill se ännu busigare ut, välj strumpbyxor i nätliknande stil. WOW-effekt garanterad!

På stranden: beige flip flops

En luftig maxiklänning med djurtryck, under vilken du kan bära en baddräkt, är den perfekta outfiten för stranden. Du behöver också en stråhatt, solglasögon och flip flops! Gärna de i beige färg, som optiskt förlänger dina ben och får dig att se riktigt fantastisk ut. Psst! Glöm inte att använda solskyddsmedel!

Dags för shopping!

Ser du hur enkelt det är? Lek med mode, uttryck din individuella karaktär och skapa skapelser där du kommer att känna dig bekväm och utstrålar självförtroende. Har du några tvivel om hur man kombinerar klänningar med skor på en platt sula? Det är dags att handla! Du hittar de bästa platta skorna i vår webbutik.