Olika ansikten på en klänning? Allt du behöver är... skor!


En klänning kan ha många olika ansikten och passa för helt olika tillfällen. Det enda du behöver är... rätt utvalda skor! Vi tittade närmare på de mest populära modellerna av klänningar för att visa dig hur du tack vare skor får olika sluteffekter och gläds åt en perfekt look både på daglig basis och för större evenemang.

Skor som ett trollspö

Du behöver ingen trollstav för att helt förändra utseendet på din klänning och den urbana looken på nolltid alls sedu får en kvällsoutfit. Allt du behöver göra är att välja rätt skor så kommer du att kunna göra verkliga mirakel! 

Vi har analyserat de mest populära modellerna av klänningar för att visa dig hur du enkelt kan ge en klänning ett helt annat ansikte. Intresserad?

Liten svart

Liten svart klänning är en klassiker av genren som tar en hedervärd plats i praktiskt taget varje kvinnas garderob. Den här klänningen är alltid ett bra val när du inte vet vad du ska ha på dig.

När du ska på en dejt, koppla ihop den med skyhöga klackar, där dina ben kommer att se helt enkelt fantastiska ut! För öppna ben, välj en beige, mockamodell, och för svarta strumpbyxor, välj svartfärgade skor.

Den lilla svarta klänningen fungerar inte bara på rendezvous. Du kan också bära den här klänningen på kontoret. Sätt en klassisk kavaj på dina axlar och knyt håret i en hög bulle för en ännu mer professionell look. Om du tillbringar mycket tid på fötterna på jobbet, välj bekväma ballerinor eller mockasiner. En bra lösning blir också att sätta på pumps med låg klack.

På vintern kan du ha knähöga stövlar med den här klänningen. Bruna lädermusketörer kommer perfekt att komplettera kombinationen av en liten svart klänning och en lång, beige tröja. Däremot är varma cowboyboots perfekt om du kombinerar denna klänning med en uppknäppt rutig skjorta med löst snitt. Glöm inte den bruna hatten som förenar din outfit.

Våra typer:

Klassisk skjortklänning

Du kan bära en skjortklänning med höga klackar med iögonfallande slipsar i din favoritfärg. På kalla, höst- eller vinterdagar, byt ut dessa stövlar med stövlar över knäet eller ankelstövlar i militärstil för ett kontrasterande slutresultat.

Beroende på dina preferenser kan du bära en klassisk trenchcoat eller en rockjacka i läder till din skjortklänning. 

Du kommer också att få en fashionabel effekt genom att kombinera en skjortklänning med sandaler eller läderflipflops. En flätad väska över axeln och stora bruna solglasögon får dig att se fantastisk ut även en varm sommardag! På en sval kväll, lägg din favorit katana över dina axlar och vira ett blommönster runt halsen.

Våra favoritmodeller:

Luftig maxiklänning

Varm sommar och luftig maxiklänning är den perfekta duon. Bär läderflipflops, flipflops eller fashionabla sandaler där dina fötter kan andas fritt. 

Om du är sugen på en streetstyle-kombination kan du enkelt bära bekväma sneakers. Matcha dessa skor med en läderryggsäck, knyt håret i en tjejig hästsvans och du är klar! Du kan gå din väg.

Det bästa av allt är att du inte behöver skiljas från den här klänningen efter att sommaren är över! Du behöver bara ta på dig en varm ulltröja ovanpå och du kan även bära den på hösten eller vintern. Undrar du vilka skor som fungerar med en lång, luftig klänning under kalla dagar? Välj klassiska stövlar med dold kil eller cowboystövlar. Vad sägs om stövlar? Välj en vältränad modell som slutar strax under knäet för en effektiv look på nolltid. 

Våra favoriter:

Pennklänning

Pennklänningen framhäver perfekt feminina former och är perfekt för kontoret eller bröllopet. För sådana omständigheter, välj bekväma beige höga klackar, tack vare vilka du enkelt kommer att uppnå effekten av benen upp till himlen.

När du bär en pennklänning behöver du inte begränsa dig till formella skor och festliga tillfällen. Bryt den eleganta looken med pojksneakers eller tunga stövletter med dubbar och spännen. En svart trenchcoat eller en skinnjacka kommer att vara perfekt för denna outfit.  

Våra favoriter:

Vax midiklänning

En vaxad klänning som slutar i knäområdet kommer att fungera för en dejt eller fest med vänner. Du kan ta på dig röda, feminina klackar eller bekväma pumps.

Detta är dock inte alla möjligheter som denna klänning erbjuder! Kombinera den med stövlar i läder, bekväma plattformssandaler eller stövlar. En lös knälång modell av mocka kommer att få dig att se effektiv och diskret ut. 

Våra förslag:

Du kan själv se att med flera stilar av klänningar i din garderob kan du uppnå en mängd olika sluteffekter. Allt du behöver göra är att välja rätt skor så kan du göra underverk!