Obehagliga skor? Hur väljer man rätt innersulor för skor?


Obehagliga skor är banan för många människor. Den valda modellen ser vacker ut, vi tar gärna på den i vår styling, men efter några timmar visar det sig att det inte var det bästa beslutet. Hur ska man hantera denna situation? Du kan köpa nya skor eller välja en billigare lösning, som vi kommer att hantera nu. Vi tipsar dig om hur du väljer rätt innersulor för skor!

Skosula - varför är det värt att nå dem?

Skosulor är inte en allmänt annonserad produkt, vilket är synd. Många glömmer att de avsevärt kan förbättra komforten med att använda skor. Du behöver inte ge upp bara köpta sneakers, höga klackar, mockasiner eller andra skor, även om de visar sig vara obekväma. Tack vare innersulan kan du anpassa skon till din fot och få dem att bära kommer inte att orsaka obehag. Bra innersulor måste passa foten perfekt, så det tar ganska lång tid att justera dem.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt innersulorna, som ska vara hälsofrämjande - att korrigera hållningsfel, leddeformiteter eller eliminera smärta. Då är det bra att välja ortopediska skoinlägg som kommer att ha en gynnsam effekt på hälsoproblem.

Ytterligare en anledning till användning av innersulor kan vara en dåligt passande skostorlek. Har du beställt en modell som är för stor och du gillade den mycket och i ett ögonblick av känslor bestämde du dig för att behålla den? Det händer. Nu kan du dock inte utsätta dina fötter för bristande komfort och bära blandade skor. Välvalda innersulor kommer att lösa detta problem och göra även överdimensionerade skor så bekväma som möjligt. Nedan föreslår vi hur du väljer skär för situationen!

5 tips om hur du väljer rätt innersulor för dina skor

  • Om du vill att innersulorna inte bara förbättrar bekvämligheten med att bära skor, utan också har en positiv effekt på dina fötter, hållning eller leder, köp inte färdiga ortopediska innersulor. Istället rekommenderar vi att du går till en ortoped som anpassar dem efter dina behov. Ortopediska skoinsatser kräver kontroll av vilka platser på foten som är för överbelastade och vilka som är underbelastade, och ibland är det till och med nödvändigt att ta en röntgen av foten. Först då kan du vara lugn om effektiviteten av denna lösning. Tänk dock på att denna typ av innersula är ganska tjock, vilket gör den inte lämplig för alla typer av skor. Det kommer att vara svårt att bära dem med mockasiner, ballerinor, höga klackar, espadriller eller smala pumpar, men de kommer att fungera perfekt med sneakers, sportskor, stövlar, stövlar eller skor.
  • Skosulor är särskilt användbara under hösten och vintern. De kommer att ge ytterligare värmeisolering mot kyla och fukt - våta eller frostiga fötter kan resultera i förkylning och många andra sjukdomar. Korrekt matchade innersulor ska vara gjorda av material av god kvalitet, vi rekommenderar till exempel filt, lammskinn, frottékork eller aluminiumfolie. Dessa typer av skär ger skydd mot fukt och utmärkt värmeisolering vid måttliga temperaturer. Om det däremot kommer svåra frost, välj skär som är mycket tjockare - till exempel gjorda av tjock ull, velour eller fleece.
  • Är du aktiv? Då borde du vara intresserad av att köra innersulor. Ibland kan till och med korrekt utvalda skor - till exempel med en passande överdel på foten, vara lätta, luftiga och med bra dämpning otillräckliga. Under löpningen vilar hela kroppens vikt på fötterna, så deras komfort och säkerhet är extremt viktigt. Löpningssulor kommer att vara ett praktiskt komplement till skor. Vi rekommenderar att du väljer läder eller gel, speciellt riktade till löpare. Dessa produkter erbjuder också ett antal ytterligare egenskaper - t.ex. skydd mot bakterier och svampar som snabbt utvecklas i en fuktig miljö.
  • Doftinlägg - på vår- och sommarsäsongen är en obehaglig lukt inne i skorna ett vanligt problem. Dålig ventilation av skor, material av låg kvalitet som används vid tillverkningen eller helt enkelt fotsvettning till följd av hög värme bidrar till fukt i skor och därmed tillväxt av bakterier och svampar. Dessa kan generera en obehaglig lukt, varför doftinsatser kommer till nytta. Denna produkt är avsedd att ge fötterna en ordentlig hygienisk miljö och absorbera fukt, men också för att neutralisera lukten.
  • Gelinsatser är ett annat förslag. Deras största fördel är deras transparens, tack vare vilken du kan använda dem utan begränsningar även vid öppna skor - t.ex. höga klackar med öppen häl eller sandaler. De tillgängliga gelinsatserna har olika former, så att du enkelt kan anpassa dem till din fot och dina skor. För att rengöra skären, torka av dem med en fuktig trasa eller använd tvålvatten. När som helst kan du också ersätta dem med nya eller överföra dem till ett annat par skor. I specialaffärer hittar du även ortopediska gelinlägg, perfekta för att korrigera olika typer av fotfel.

Som du kan se finns det alltid ett sätt att få bekväma skor. Vi hoppas att våra tips hjälper dig att hantera problemet och nu vet du hur du väljer rätt innersulor för dina skor. Men om dessa inte fungerar eller om du letar efter en ny modell av skor rekommenderar vi att du lär känna erbjudandet från KeeShoes webbutik!