Obehagliga skor? Hur väljer jag rätt inläggssulor?

Innersulor - varför ska du räcka till dem?

Innersulor är inte allmänt annonserad produkt, vilket är synd. Många glömmer att de kan förbättra komforten med att använda skor. Du behöver inte ge upp sneakers, höga klackar, mockasiner eller andra skor du just har köpt, även om de visar sig vara obekväma. Tack vare innersulan justerar du skon efter foten och ser till att bära dem inte orsakar obehag. Bra inläggssulor måste passa perfekt på foten, så att anpassa dem tar ganska lång tid.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt inläggssulor som är avsedda att vara av en hälsosam karaktär - korrekt ställningsfel, leddeformiteter eller eliminera smärta Då är det bra att välja ortopediska innersulor som kommer att ha en gynnsam effekt på hälsoproblem.

Ett annat skäl för att använda inläggssulor kan vara fel storlek på skor. Du beställde en modell för stor som du gillade mycket och bestämde dig för att behålla den? Det händer. Nu kan du emellertid inte utsätta dina fötter för komfort och ha blandande skor. Väl valda inläggssulor kommer att lösa detta problem och göra att även för stora skor kan vara maximalt bekväma. Nedan föreslår vi hur man väljer insatser för situationen!

5 tips om hur du väljer rätt inläggssulor

  • Om du vill att inläggssulorna inte bara ska förbättra komforten med att bära skor, utan också att påverka hälsan på dina fötter, hållning eller leder - köp inte färdiga ortopediska inläggssulor. Istället rekommenderar vi att du går till en ortopedisk kirurg som passar dem efter dina behov. Ortopediska innersulor kräver att man kontrollerar vilka områden på foten som är för överbelastade och vilka som är överbelastade, och ibland är det till och med nödvändigt att ta en röntgenstråle av foten. Först då kan du vara lugn när det gäller effektiviteten av denna lösning. Tänk dock på att den här typen av innersula är ganska tjock, vilket innebär att den inte passar alla typer av skor. Det kommer att vara svårt att lägga dem på mockasiner, ballerinor, höga klackar, espadriller eller smala pumpar, men de kommer att vara perfekta för sneakers, sportskor, stövlar, stövlar eller skor.
  • Innersulor är särskilt användbara under hösten och vintersäsongen. De kommer att ge ytterligare värmeisolering mot kyla och fukt - blötade eller frysta fötter kan leda till förkylningar och många andra sjukdomar. Korrekt monterade inläggssulor bör vara tillverkade av god kvalitet, vi rekommenderar t.ex. filt, lammskinn, frottékork eller aluminiumfolie. Dessa typer av foder ger skydd mot fukt och utmärkt värmeisolering vid måttliga temperaturer. Men om svår frost kommer, välj sedan tjockare inläggssulor - t.ex. tjock ull, velour eller fleece.
  • Fokuserar du på aktivitet? Då bör du vara intresserad av att köra inläggssulor. Ibland till och med korrekt valda skor - till exempel att ha den övre passformen till foten, lätt, luftig och med bra dämpning kan vara otillräcklig. Under körningen vilar hela kroppsvikten på fötterna, varför komfort och säkerhet är oerhört viktigt. Löpande innersulor är ett praktiskt tillskott till skorna. Vi rekommenderar att du väljer läder eller gel speciellt för löpare. De produkter de erbjuder erbjuder också ett antal ytterligare egenskaper - t.ex. skydd mot bakterier och svampar som uttryckligen växer i en fuktig miljö.
  • Doftfoder - under vår- och sommarsäsongen är ett vanligt problem den obehagliga lukten i skorna. Dålig ventilation av skor, material av låg kvalitet som används för produktion eller helt enkelt svettning av fötter på grund av hög värme främjar skor för fukt och därmed utvecklingen av bakterier och svampar. Dessa kan ge en obehaglig lukt, varför aromadynor är praktiska. Denna produkt ska ge fötter en lämplig hygienmiljö och absorbera fukt, men också för att neutralisera lukten.
  • Gelinsatser är ett annat förslag. Deras största fördel är öppenhet, tack vare vilken du enkelt kan använda dem även för öppna skor - t.ex. klackar med öppna klackar eller sandaler. Tillgängliga gelinsulor har olika former, så att du enkelt kan anpassa dem till din fot och dina skor. Torka av dem med en fuktig trasa eller använda tvålvatten. Du kan också ersätta dem med nya eller överföra dem till ett annat par skor när som helst. I specialbutiker hittar du också ortopediska gelinsatser, idealiska för att korrigera olika typer av fotdefekter.

Som du kan se finns det alltid ett sätt för bekväma skor. Vi hoppas att våra tips hjälper dig att hantera problemet och nu vet du hur du väljer rätt inläggssulor. Men om dessa inte klarar provet eller om du letar efter en ny modell för skor, rekommenderar vi att du kolla in erbjudandet på butymodne.pl onlinebutik!