När skon fastnar på foten...


Känner du att dina skor fastnar på dina fötter när du går? Tar du ut innersulan när du tar av dig skorna? Detta är ett vanligt problem som drabbar både kvinnor och män. Lyckligtvis går detta att åtgärda! Speciellt för dig har vi samlat de mest effektiva, beprövade sätten som hjälper dig att hantera en sko som fastnar på din fot på nolltid.

Varför fastnar skon på foten?

Skor som fastnar på fötterna är ett vanligt problem som drabbar både män och kvinnor. För att effektivt kunna hantera detta är det värt att börja med att identifiera orsaken till detta tillstånd.

I de flesta fall är det svett som är boven. Bara fötter i kombination med skor gjorda av onaturliga material kan intensifiera dess bildning, vilket i sin tur leder till att skon fastnar på foten.

En annan anledning till att en sko fastnar på din fot kan vara en felaktigt monterad innersula. I nästa del av artikeln kommer du att lära dig hur du hanterar detta problem. Att jobba!

Boven: svettiga fötter

Svettiga fötter kan göra dina skor klibbiga. Oavsett om det är flip flops, sandaler eller ballerinor vill du sätta stopp för detta problem. Vi har flera huskurer för att få tillfredsställande resultat.

Använd babypuder

För att förhindra att dina skor fastnar på din fot behöver du babypuder, som du kan köpa på nästan vilken stormarknad, apotek eller apotek som helst. Pulver stänkt på skoinnersulan kommer att absorbera fukt och förhindra klibbighet. Du kan byta ut babypuder mot potatisstärkelse eller fotpulver. 

Använd en vattentät spray

Ett annat effektivt sätt är att använda en vattentät skospray. Även om detta inte kommer att hindra dina fötter från att svettas, kan det hindra svett från att tränga in i skomaterialet och bilda ett klibbigt lager. Spraya bara insatsen och du är klar!

Hur förhindrar man överdriven fotsvettning?

Båda dessa metoder kan bara ge tillfälliga resultat. För att helt eliminera problemet med att fastna skor är det värt att bli av med dess huvudorsak, det vill säga överdriven svettning av fötterna.

Förutom den obehagliga lukten och fötterna som fastnar på skon kan svettiga fötter bidra till att det bildas nagelsvamp och andra obehagliga sjukdomar. Detta är inte bara pinsamt utan också väldigt obehagligt! För att förhindra detta behöver du bara följa våra tips.

Välj först luftiga strumpor i bomull. Syntetiska tyger kan hålla kvar fukt och få bakterier och svamp att föröka sig. För det andra, använd olika typer av antiperspiranter och fottalkum som förhindrar att problemet eskalerar. För det tredje, innan du tar på dig strumpor, torka fötterna noggrant efter badet, med fokus på mellanrummen mellan tårna. 

Att välja rätt skor är nyckeln till att förhindra överdriven svettning. Undvik skor gjorda av konstgjorda material som inte andas som kan öka svettning i fötterna. Välj istället naturmaterial av bra kvalitet, som läder eller mocka. Var också särskilt uppmärksam på skoinsatser. I skobutiker hittar du ett brett utbud av innersulor för att förhindra överdriven svettning.

Om du fortfarande inte har lyckats bli av med problemet, var noga med att konsultera en specialist som kommer att rekommendera dig att använda professionella produkter som finns tillgängliga på recept eller hänvisa dig till terapi.

Boven: inga strumpor

Till skillnad från stängda skor, när du bär sandaler, har du inte råd med strumpor. I alla andra fall undvik dock att bära skor med bara fötter.

Numera är valet av strumpor praktiskt taget obegränsat. För ballerinor eller loafers, välj åtsittande versioner eller strumpbyxor. På så sätt kommer du att skapa ett skyddande lager mellan foten och skon och förhindra att innersulan fastnar.

Boven: fel innersula

Vi känner mycket väl till den där irriterande känslan när du efter en lång dag på fötterna äntligen tar av dig skorna och tar ut... innersulan med foten. Lyckligtvis räcker bara några steg för att glömma detta problem på ett ögonblick.

Se först till att innersulan du bär är gjord av ett naturmaterial. Välj lädersulor eller innovativa antibakteriella sulor som leder bort fukt och håller dina fötter fräscha och torra hela dagen. 

För det andra, se till att du har rätt storlek på sulor. Undvik för små innersulor som kan glida och fastna på dina fötter. Byt ut dem mot bättre passande, och vid behov, klipp dem med sax. 

För det tredje kan du limma fast innersulan på skon. För detta ändamål behöver du ett speciellt skolim som håller innersulan på plats och redo! Under inga omständigheter bör du använda nålar som kan orsaka blåsor eller till och med lossna och göra mer skada än nytta.

Bättre att förebygga än att bota

Vi hoppas att våra tips hjälpte dig att hantera problemet med klibbiga skor. Kom ihåg att förebyggande är bättre än att bota, så om du känner att dina skor fastnar på dina fötter, se till att prova metoderna vi rekommenderar innan du får smärtsamma blåsor.