När ska man köpa sitt barns första skor?


Det är mer och mer villigt att hålla sig till möbler och vill resa längre sträckor? Föräldrar tycker att det är oerhört spännande att lära sig att gå sin baby.

Småbarnet lär sig en ny färdighet från grunden som gör att han kan fungera mer självständigt i världen. Föräldern tittar från sidan utan att störa - och det här är den mest värdefulla hjälpen från hans sida. Barnet tar små steg för att övervinna sina svagheter och utforska sin omgivning. När blir det dags för promenader? När är det dags att köpa promenadskor?

Att lära sig gå - vilka skor att välja

Skynda dig inte att köpa dem. Först när barnet börjar röra sig självständigt kan han försöka bära lämpliga skor. Kom ihåg att för små fötter är de första skorna en helt ny och okänd upplevelse, så låt oss se till att inte störa den naturliga processen att lära sig gå.

Småbarnet utforskar terrängen med fötterna och uppmärksammar ojämnheter och varierade texturer. Det är ett mycket inspirerande utbud av olika intryck för honom. Skodon kan därför inte vara för stel och begränsa den fria rörligheten.

De första skorna för ett barn - vad ska du vara uppmärksam på?

Först och främst vikt och utförande. Skor som är för tunga tröttnar på små fötter. Detta kommer att göra det svårt för barnet att röra sig och bli en källa till negativa associationer. Och ändå ska den nyförvärvade färdigheten vara rolig!

Promenadskor får inte vara styva. För hårda överdelar och ryggar samt en tjock och tung sula binder barnets ben. De första månaderna med att lära sig gå är en tid att snubbla, testa dina förmågor, lära dig att balansera och gå upp effektivt efter ett fall. Under en sådan period ägnar barnet mycket koncentration och engagemang för att komma från punkt A till punkt B. När han övervinner sina svagheter lägger han mycket engagemang i hela utbildningsprocessen. Skodon bör vara hans största allierade just nu.

Låt oss titta på hur skorna är gjorda. Är de smidiga och böjer 1/3 av sin längd? Det är viktigt att de har en korrekt profilerad innersula och en mjuk sula som kommer att fungera med foten under dess naturliga arbete från de första användningsdagarna. Låt oss uppmärksamma vad barnens skor är gjorda av. Naturläder och innersula som andas kommer att fungera utmärkt. Beroende på säsong, låt oss justera formen och möjliga typ av isolering. Låt oss mäta barnets fötter noggrant. Lösa skor får barnet att falla om och om igen.

Gå självständigt och de första skorna

De första skorna bör finnas i barnets garderob endast när han med säkerhet och medvetet börjar röra sig. Att tumla runt möbler är inte ännu dags att prova på söta sandaler eller mockasiner. Under foten är foten ständigt engagerad i intensiv träning. Låt henne göra det utan några hinder, barfota.

Därför måste vi ta hänsyn till i vilket skede vårt barn är när vi beslutar att köpa de första skorna. Om han marscherar mer självsäkert och gör det utan backup kan vi tänka på ett debutpar. Låt oss observera om barnet rör sig med skorna säkert. Kasta inte fötterna åt sidan som om du känner vikt eller annat obehag. För trånga skor kommer att lämna skavsår, och för lösa skor kommer att bidra till slarviga promenader, snubblingar och blandningar - de kan också bidra till skador.

Den naturliga processen att lära sig gå

Man trodde en gång att ett barn borde få hjälp när det lärde sig att sitta ner och ta sina första steg. Vandrare användes och kuddar stöddes. Liknande metoder användes vid val av skor. Ortopediska skor uppfattades som skydd mot deformation, förstyvning av foten så att den inte böjer sig, och samtidigt en garanti för en säker gång. Samtidigt måste foten "träna" på egen hand, och för höga överdelar och styva sulor hjälper inte. Om inte läkaren (i undantagsfall!) Rekommenderar en sådan lösning kan du inte köpa dina babyskor utan anledning.

När vi analyserar när vi ska köpa ett barns promenadskor kan vi inte använda någon färdig formel. Barn i olika åldrar börjar krypa, krypa och sedan sitta upp och gå. Fram till 18 månaders ålder har ett barn tid att lugnt, i sin egen takt, lära sig att ta steg. Låt oss inte uppmana honom om detta. Att köpa skor i förtid kommer inte att hjälpa honom. Tålamod kommer att visa sig vara din bästa rådgivare här. Låt oss titta på barnet. Om den kommer in i självständighetsvärlden, rör sig utan vår hjälp, låt oss leta efter en modell och shoppa!