Medverkande: Stövlar och en kjol. Bli inspirerad!


Praktiskt, bekvämt, universellt och ojämförligt stilrent. Det här är stövlarna! Dessa skor passar nästan vad som helst. I motsats till utseende, när du väljer en outfit, behöver du inte begränsa dig till jeans eller leggings. Stövlarna matchar även kjolen perfekt. Vi tipsar om vad som är värt att uppmärksamma för att se gudomlig ut oavsett tillfälle.

Matchar stövlarna kjolen?

Många kvinnor undrar om stövlar matchar kjolen. Svaret är: Defenitivt Ja! Kjolen är inte bara reserverad för höga klackar eller eleganta skor med platt sulor. 

När temperaturen utomhus är för hög för att ta på sig stövlar, men redan för låg för att gå i ballerinor, visar sig stövlar vara ett utmärkt val. Vi ger råd om hur man bär dem varje dag och på helgdagar, och vilka misstag som bör undvikas.

Casual stövlar och kjol

Stövlar ser gudomliga ut i kombination med en kjol, praktiskt taget oavsett dess längd. På hösten kan du bära en läder, veckad minikjol, en överdimensionerad tröja i jordfärger och nakna stövlar i mocka. Kom ihåg ett snyggt bälte för att visa upp din getingmidja. 

Om du älskar att bryta formen, gå för en luftig midikjol med ett blommigt, tjejigt mönster. Matcha den med en svart spetstopp och tunga ankelstövlar i svart läder. Glöm inte ramonesjackan! 

Casual mockaboots i neutrala färger är också ett utmärkt val. Välj de med låg klack och rundad tå. Stövlar med bindningar kommer också att fungera utmärkt. Beige eller brun kommer att få din outfit att se mindre festlig ut.

Stövlar och en kjol för semestern

Ska du på en romantisk dejt, ett viktigt affärsmöte eller en spännande middag med dina vänner? Om du värdesätter komfort och inte gillar att frysa, byt ut de klassiska höga klackarna mot extravaganta stövlar med spetsig tå. Sådan styling kommer att ge dig stil och samtidigt göra det bekvämt för dig.

Om du vill skapa en snygg outfit för ett större tillfälle, välj ankelstövlar i läder. Expressiva färger, som svart, kommer att fungera särskilt bra. Bär dem i kombination med en chic veckad kjol eller kjol av läder. Kom dock ihåg att välja material på dina stövlar i denna kombination. För en mörk, glänsande läderkjol är en bra lösning att bära matta eller mocka stövlar. Å andra sidan kommer lätta kjolar att se bra ut med blankare skor. 

Stövlar på stolpen med exponerade fingrar är också perfekta för större tillfällen. Om du vill sätta lite färg på din styling, välj färgglada skor som kommer att sticka ut mot bakgrunden av en dämpad kjol.

De vanligaste misstagen

En kjol i kombination med dåligt valda stövlar kan optiskt förkorta figuren. Om du inte är ägaren av benen till himlen är det värt att hålla sig till några regler.

Först, undvik för mycket kontrast mellan färgerna. En vit midikjol tillsammans med svarta stövlar gör att benen klipps av abrupt, vilket gör att du ser mindre proportionerlig ut. För att förhindra att detta händer, bär enkla, tonade kjolar och färgmatchade ankelboots. Bär skor i matchande färg med en svart lång kjol och njut av ett konsekvent slutresultat. Tycker du att den här stylingen är för balanserad, vilket gör den tråkig? Bryt det med tillbehör! Välj ett snyggt bälte, smycken och hatt som speglar din personlighet.

För det andra, se till att du inte fokuserar på den bredaste delen av dina vader. Om du vill att de ska se smala ut, välj stövletter som slutar runt anklarna eller den tunnaste delen av benen. Du kommer själv att se att rätt längd på stövlar kan göra underverk i detta avseende!

För det tredje, undvika disproportioner. Om en del av ett ben är synligt mellan kjolen och stövletter, kommer beiga stövletter att fungera särskilt bra. Undvik dem dock när du bär svarta strumpbyxor. I den här situationen rekommenderar vi att du väljer en mörk nyans av skor. Om du vill skapa intrycket av en längre person, välj spetsiga stövlar. Detta trick är bra för små kvinnor.

Se också till att stövlarna inte är lättare än kjolen. En sådan färgkombination kan få dig att se kortare ut och dessutom förvränga dina kroppsproportioner. Välj därför stövlar som matchar kjolens färg eller lite mörkare.

Kombinationen av en svart, tight kjol ovanför knäet med svarta stövlar kommer att se lika ogynnsam ut. För att balansera stylingen, välj en kjol med en annan struktur, till exempel veckad, och ersätt svarta skor med stövlar i en färg som liknar din hudton.

Håll proportionerna och ge dig ut på vägen

Som du kan se förtjänar kombinationen av stövlar och en kjol definitivt uppmärksamhet. Nyckeln till framgång är att hålla rätt proportioner och undvika leder som optiskt förkortar benen. 

Välj den modell som passar tillfället bäst och se till att stövlarna sitter ordentligt runt ankeln. För åtsittande kan skapa fula hudveck på benet, och för löst kan vara obekvämt att använda. Du kan kontrollera passformen genom att skjuta tån mellan fotleden och skons insida.