Martensy, den mest bekväma skor för hösten och vintern

Med ökningen av intresset för mode på 90-talet av förra seklet har martens vunnit popularitet. Trots att de designades kort efter andra världskriget i Tyskland, gick de faktiskt aldrig ur modet. Du kanske förknippar dem mest med punk och grung, men de är inte bara skor för tonåringar. I den här artikeln hittar du information om dem och flera stylingförslag.

Bekväm, inte bara för vintern

Det är värt att notera att martens inte kräver avvikelse. Om du gillar militära stövlar och är rädd för skavning, är de definitivt ett säkrare alternativ. Till skillnad från glans som alltid torkar i början, vilket gör det smärtsamt att bära dem under de första veckorna. 

Martensa kan bäras praktiskt taget året runt, även om det inte fungerar bra i varmt väder. Denna typ av skor kan bäras i flera år, och det finns inget spår av användning. Vissa modeller kan vara dyra, men de är värda att köpa, eftersom det är en investering under många säsonger.

Punk, rock och andra subkulturer

Martensy skor är extremt populärt vid musikfestivaler. Deras hårda tår ger något skydd, och de är helt enkelt praktiska. Du förknippar dem definitivt med läderjackor, jeans och en massa dubbar eller säkerhetsnålar. Det här är typiska stilar, men det finns många fler alternativ. 

Skorna ser bra ut i kombination med färgglada byxor, i synnerhet mörkgrön eller vinröd. De är inte sämre än med en stor tröja, lös kappa och en fluffig jacka. Detta är fördelen med dessa skor eftersom de är bra för nästan vad som helst.

Inte bara för pojkar

Det finns andra alternativ för flickor som har mer flickaktiga stilar, Martens finns i alla möjliga färger och antalet design är obegränsat. Du hittar definitivt en modell som kommer att överraska dig. Skor ser bäst ut med klänningar och kjolar ovanför knäet. Däremot kan de väljas för mer eteriska skapelser. Ett intressant tillägg till denna styling är tjockare tights eller fisknätstrumpor.

 

Martensy är en av de mest bekväma skorna som du kan köpa under den kallare perioden. De är mycket enkla att rengöra och deras hållbarhet kommer att överraska dig. Det är ett utmärkt val för människor som bor bråttom som lägger stor vikt vid det praktiska.