Kommer läderskorna att skilja sig åt? Ta reda på om effektiva sätt!


Nyinköpta läderskor kan ta lite tid att perfekt matcha formen på din fot. Om du tillhör en grupp av inte särskilt tålmodiga människor kan du stödja denna process med huskurer. Undrar du hur man krossar sina läderskor? Vi har förberett en handfull effektiva tips som hjälper dig att enkelt stretcha dina läderskor.

Kommer läderskorna att krascha?

Alla av oss har inte lika tur som Askungen att de nya skorna sitter som hand i handske. Lyckligtvis behöver blåsor och skavsår inte längre hålla ögonlocken vakna, särskilt inte när det gäller läderskor.

Läder är ett extremt flexibelt material som sträcker sig till formen på dina fötter när det bärs, vilket säkerställer en perfekt passform. Tyvärr kan denna process ta mycket tålamod. Men om du vill visa världen ditt nya förvärv så snart som möjligt kan du snabba på processen. Ta reda på om hemmetoder med vilka du kan krossa dina läderskor på egen hand.

Använd en hårtork

Ett av de mest populära sätten att bryta ner läderskor är att använda en hårtork. Allt du behöver göra är att ta på dig tajta läderskor, så kommer du att rikta flödet av varm luft direkt till det område där du känner störst obehag. Efter cirka 30 sekunder, stäng av torktumlaren och vänta tills huden svalnat helt.

Om du har att göra med mycket obekväma skor, bär en tjock yllestrumpa på foten för att fylla utrymmet. Kom dock ihåg att denna metod endast är lämplig för sydda läderskor. Limmade skor kan skadas på grund av uppvärmning.

Efter att ha genomfört denna process är det värt att applicera ett speciellt preparat för impregnering på huden, vilket kommer att återfukta huden som torkat av torktumlaren och återställer dess utmärkta tillstånd.

Skostretchspray

Om du har relativt lite tid och vill påskynda stretchingsprocessen av dina läderskor så mycket som möjligt, gå till en skoaffär för en skostretchspray. Denna produkt kommer att lossa hudens fiberstruktur, vilket gör att den mjuknar.

Applicera den på det inre området av skon där du känner obehag. Enligt bruksanvisningen, vänta några minuter och skjut sedan in foten i skorna så att den passar perfekt i sin form.

Om du har mer tid, bestäm dig för att kombinera en stretchspray med yllestrumpor. Allt du behöver göra är att strö det på dina skor på önskade ställen och sedan placera några rullade par yllestrumpor inuti. Lämna dem i din sko över natten och njut av en perfekt passande sko på morgonen.

Hur krossar man läderskor hemma?

Undrar du hur man krossar läderskor hemma? Den här uppgiften är lättare än du kanske tror!

Bär tighta skor när du gör hushållssysslor. Dammning i nya högklackade läderskor kan se lite komiskt ut, men tro att det är värt det! Om du vill förstärka effekten ytterligare kan du bära dem med tjocka yllestrumpor. Tack vare detta kommer du att dämpa trycket och minska obehaget.

När du sträcker dina läderskor på detta sätt, var noga med att inte överdriva det. Även om det kan tyckas att ju längre du bär dem, desto snabbare kan du bryta dem, i verkligheten kan du utveckla smärtsamma blåsor.

För att förhindra detta från att hända, bär dina skor runt huset, gradvis öka tiden från några till flera minuter. Denna process kan ta från några dagar till två veckor, men det kommer att säkerställa att dina skor kommer att passa perfekt till formen på dina fötter.

Använd en skoimpregnering

Att ge näring åt skorna kommer inte bara att förlänga deras livslängd, utan också göra läderskorna mycket mjukare, tack vare vilket de lätt kan gå sönder. Allt du behöver göra är att applicera en dedikerad skoimpregnering på en mjuk trasa och sedan gnida in den i en ren överdel med cirkulära rörelser med måttligt tryck.

Se till att du täcker varje område av skon jämnt och torka sedan bort eventuell överflödig impregnering. Om du vill vara säker på att tyget har absorberat alla näringsämnen och att dina skor har en flexibel finish, låt produkten sitta kvar över natten.

För att förstärka effekten kan du använda träskoträd som du placerar inuti skon. För att undvika extra kostnader kan du med framgång ersätta dem med hoprullade strumpor eller gamla tidningar rullade till bollar.

Var tålmodig

Det är en bra idé att ha tålamod när du slår sönder läderskor. För intensiv sträckning av skorna kan leda till att fiberstrukturen lossnar för mycket. Som ett resultat kan fula veck, rynkor och till och med sprickor uppstå på ovandelen. 

Ta dig tid att undvika dessa problem. Vi är övertygade om att du tack vare vår effektiva rådgivning kommer att få tillfredsställande resultat!

Men om du inte kan klara av denna utmaning på egen hand, var inte rädd för att anförtro ditt favoritpar läderskor till en specialist. Skomakaren har en speciell enhet tack vare vilken dina skor kommer att gå sönder professionellt, och du behöver inte oroa dig för oönskade biverkningar.