Kolla hur man väljer skor till formen på din figur


Timglas, kolumn, äpple, päron, inverterad triangel ... Alla typer av en kvinnas figur är vackra! Oavsett om du har sensuella höfter, atletiska axlar eller perfekt atletiska kurvor, vill du definitivt se attraktiv ut. Ett av de beprövade sätten att betona styrkorna i din figur är rätt val av skor. Kolla hur du uppnår WOW-effekten!

En sak som hjälper dig att dölja dina brister och betona styrkorna i din figur

Undrar du hur du kan betona styrkorna i din figur och samtidigt dölja dess brister? Det enda du behöver är... rätt utvalda skor! Det är de som hjälper dig att uppnå den önskade WOW-effekten, vilket gör att du ser fördelaktig ut oavsett om du har en timglas-, äpple- eller päronformad kropp. 

Läs vår guide, där vi analyserade varje fall separat och föreslog beprövade lösningar som gör att du alltid känner dig trygg. Låt oss börja!

Timglasskor

En smal midja, rikliga bröst och höfter är kännetecknen för varje timglas. För att accentuera dina gudomliga former, välj skor med öppen tå som ger dig ännu mer sexappeal. 

Undvik tunga skor som kan störa dina kroppsproportioner. Om du letar efter ett par bekväma vardagsskor, välj herrinspirerade låga skor som du kan bära även med tajta klänningar. Ballerinor kommer också att visa sig vara ett bull's eye för varje timglas. 

Undvik tunna klackar som kan få dina ben att se skrymmande ut än de verkligen är. Dina former kommer att balanseras av till exempel kilar eller stolpar.

Skor för en omvänd triangel

Har du relativt breda axlar och har samtidigt välformade smala ben? Du är en typisk omvänd triangel! Plattformar och olika typer av massiva sulor är gjorda för kvinnor med denna kroppsform och skapar den perfekta motvikten till massiva axlar. 

Tyngre skor hjälper dig perfekt att balansera dina kroppsproportioner. Välj skor med runda eller fyrkantiga tår som naturligt kommer att uppmärksamma styrkorna i din figur. 

Ballerinor kommer perfekt att komplettera dina smala ben. Bär också loafers eller sneakers på en daglig basis. Under kalla dagar, välj ankelboots med blockklack i en spännande färg eller klassiska Chelseaboots.

Varsågod och välj djärva färger och höga klackar som balanserar din överkropp. Vad sägs om bekväma stolpar eller bekväma wedgar? I dessa skor kan du enkelt spendera hela dagen på fötterna, och dessutom kommer du att balansera proportionerna i din figur.

Skor för äpplet

För att distrahera från din utskjutande mage, välj iögonfallande klackar för att framhäva dina smala ben. Spännande detaljer, energigivande färger och originaldekorationer runt vristen är en hit för varje kvinna med siluetten av ett äpple.

Undvik skor med rund tå och platåskor som kan kännas för tunga. Satsa istället på spetsiga tår, vertikala dekorationer och färger som matchar det du just nu har på fötterna. Balettskor med spetsig finish är också perfekta för äpplen.

Skor för ett päron

Fulla höfter, relativt breda lår och kraftiga vader är päronens kännetecken. För att återställa balansen mellan under- och överkroppen, välj höga klackar. Höga sandaler med öppna tår kommer att fungera utmärkt. En beprövad lösning kommer också att vara att bära skor med spetsig tå, vilket fungerar både till vardags och vid större evenemang.

Välj neutrala färger eller matcha färgen på skorna till färgen på de nedre plaggen – byxor, leggings eller strumpbyxor. För öppna ben, välj beige skor. På så sätt förlänger du optiskt dina ben och smalnar dina höfter. 

Se upp för rundade ballerinor och undvik stövlar med slips, gladiatorskor och snäva knälånga stövlar. Annars kommer du dessutom att uppmärksamma bristerna i din figur.

Skor för kolonnen

Är din figur atletisk? Känns du av en enkel struktur och en liten midja? Du är förmodligen en typisk kolumn.

Komplettera din raka siluett med klassiska pumps. Välj rundade eller mandelstycken som får dig att se feminin ut. Å andra sidan kommer eleganta spikar att hjälpa dig att förlänga din figur. Skor fästa runt ankeln eller stövlar som slutar på denna höjd kommer också att fungera utmärkt.

Undvik tunga skor. Ballerinor, klassiska sneakers och sneakers kommer att vara perfekta för kolonnen, de hjälper dig att visa dina atletiska former. Välj neutrala nyanser, tack vare vilka du optiskt förlänger dina välformade ben.

Uppnå en balans

Vissa kvinnor är omedvetna om skons betydelse för sitt utseende. Rätt monterade kan de inte bara berika outfiten, utan också hjälpa till att uppnå ett proportionellt utseende, exponera figurens styrkor och maskera dess brister. 

Om du vill att din siluett ska se harmonisk ut, är det värt att välja skor som kommer att komplettera din kroppstyp. Vi hoppas att vår guide har tagit bort dina tvivel i detta avseende och hjälpt dig att fatta rätt beslut.