Kolla hur man matchar skor till en handväska för att alltid se bra ut


Det finns många teorier om matchande skor och handväskor. Vissa tror att det är en föråldrad lösning att matcha dem efter färg. Andra menar i sin tur att skor och en handväska i samma färg är synonymt med elegans och god smak. Vi ger dig råd om hur du matchar skor till en handväska för att alltid se snygg ut.

Få en stilren look med matchande accessoarer

Skor och en handväska är de viktigaste egenskaperna hos varje kvinna. Många damer har dock problem med hur man kombinerar dem för att se bra ut. Undrar du om skorna och handväskan måste vara i samma färg? Eller kanske du letar efter ett svar på frågan om skor och en handväska ska vara gjorda av samma material?

I vår guide hittar du värdefulla tips som hjälper dig att få en snygg look oavsett tillfälle. Lär dig några enkla regler och häpna med fenomenal stil!

Regel 1. Se till att färgerna inte krockar

När du väljer skor till en handväska måste du vara säker på att färgerna på dessa två klädesplagg inte krockar med varandra. En säker lösning är att matcha dem färgmässigt.

Du kan satsa på en monokrom kombination och välja skor och en handväska i samma nyans. Du kan välja en svart quiltad handväska för svarta, enkla skor. På så sätt kommer du att ge uttryck åt även den mest minimalistiska stylingen. Att matcha olika nyanser av en färg kommer också att vara bra.  

Intressant nog kan skor och en axelväska av samma färg skapa illusionen av att optiskt förlänga figuren.

Om du föredrar mer icke-uppenbara kombinationer, välj kontrasterande färger. Den klassiska kombinationen kommer att vara vit och svart eller röd och marinblå.

Istället för motsatta färger kan du välja de som kompletterar varandra. Beroende på ditt humör och dina preferenser, kombinera varma färger som gult och rött eller kalla färger som grått och lila.  

Regel 2. Kombinera flashighet med minimalism

Vill du ha några flashiga, iögonfallande skor? Oavsett om du väljer röda dubbade klackar eller mönstrade flerfärgade ballerinor, välj en handväska med en minimalistisk stil. Matcha den till skorna vad gäller material (t.ex. läder) och huvudfärgen. 

Samma princip fungerar tvärtom. För en väska med ett iögonfallande motiv, välj dämpade skor i liknande nyans. Om du har ett liknande mönster på dina skor och handväska kan du se gammaldags och ful ut.

Genom att följa denna regel kan du enkelt undvika det kitschiga slutresultatet. Kombinationen av flashighet och minimalism kommer att få dig att se ut som en modell från en berömd designermodeshow!

Regel 3. Under inga omständigheter bör du kombinera säsongsbetonade tillbehör

Fashionabla stövlar och en flätad handväska? Detta är en av de vanliga faux-pasvilket definitivt bör undvikas. Om du vill se stilig ut bör du under inga omständigheter kombinera skor och en handväska som är karakteristiska för olika årstider.

Kombinera lätta sommarskor med känsliga handväskor och behåll tunga lädermodeller för höst och vinter. Ser du hur lätt det är?

Regel 4. Matcha tillbehörens material

Om du gillar ett konsekvent utseende, undvik att variera texturer. På så sätt kan du se slarvig ut. För att förhindra att detta händer, försök att välja liknande material.

Bär canvas sneakers med canvas handväskor, mocka loafers med mocka och läderstövlar med läder handväskor. Denna enkla regel hjälper dig att skapa ett fantastiskt slutresultat varje gång.

Regel 5. Välj beprövade lösningar

Det är värt att inkludera en mörk och ljus handväska i din samling. Välj neutrala, universella färger som matchar de flesta av dina kläder och skor.

Om du föredrar minimalistisk styling kan du framgångsrikt köpa en original handväska. Innehåller din garderob däremot mestadels mönstrade kläder är en bra lösning att välja en mer dämpad handväska.

Detsamma är fallet med skor. Om dina skor mestadels är neutrala och klassiska kan du med framgång investera i en snygg handväska. Å andra sidan, när du gillar färgglada skor med olika texturer, välj en klassisk handväska och skapa konsekventa stilar utan större ansträngning.

Regel 6. Kom ihåg att djävulen finns i detaljen

Om du är en mycket konservativ anhängare av skräddarsydda diagram, glöm inte att djävulen finns i detaljerna. Se till att silverdragkedjan på dina skor matchar silverkedjan på din handväska.

Mode gillar att gå runt

Förr brydde sig kvinnor inte så mycket om att matcha sina skor till väskan. Ändå gjorde den vikande försäljningen av accessoarer att tillverkarna på 1950-talet bestämde sig för att sätta en helt ny modetrend, den s.k. mixa och matcha som består i att matcha hela outfiten, inklusive skor och handväskor. 

Modet för att kombinera samma accessoarer kom tillbaka i början av 90-talet och 2000. Idag upprepar många designers fortfarande denna trend. Det borde inte komma som någon överraskning för någon, eftersom mode gillar att gå runt. En kombination av matchande skor och en handväska kommer definitivt att vara en trend under säsongen 2022/2023.

Vi hoppas att vi har lyckats skingra dina tvivel om matchningen av skor och handväska. Att ha några tidlösa plagg i din garderob kommer säkerligen att göra denna uppgift lättare för dig, och du kommer att se harmonisk och stilig ut oavsett tillfälle.