Innersula guide


Det finns många olika typer av skoinlägg på marknaden. Om du har problem med överdriven fotsvettning, bunions, plattfot eller fotsmärta, se till att köpa en modell som är skräddarsydd efter dina individuella behov. Undrar vilken som fungerar bäst? I vår guide hittar du svar på de mest störande frågorna.

Hur väljer man skoinlägg?

För att få bästa resultat av användningen av skoinlägg, se till att säkerställa korrekt passform. Först, var särskilt uppmärksam på storleken på innersulan. Många modeller passar skor i olika storleksintervall, vilket kräver ytterligare trimning för att undvika obehag. Tänk på att skära av baksidan när du kortar in sulan.

Se också till att materialet som innersulan är gjord av uppfyller dina behov. Det finns innersulor i läder, gel, skum och kork på marknaden. Lädret kommer att ge dig maximal dämpning och fräschör, och gelén kommer effektivt att absorbera stötar. Skummet kommer att minska trycket som orsakas av att gå, och korken kommer att ge dig ytterligare stöd. Oavsett om du väljer en innersula i läder eller gelsko, se till att ta bort den fabriksmonterade innersulan.

Skoinsatser i läder

En av de mest populära skoinsatserna är lädermodeller. Oavsett om du planerar att bära eleganta skor på jobbet eller sportskor för en promenad med hunden, kommer sådana sulor effektivt att absorbera stötar och stödja ditt varje steg.

Den största fördelen med detta material är maximal flexibilitet, tack vare vilken du inte behöver oroa dig för rätt passform. Förutom komfort säkerställer läderinläggssulor korrekt luftcirkulation, vilket förhindrar bildandet av obehagliga lukter.

Skoinlägg mot överdriven svettning av fötterna

Svettningar i fötterna är en helt naturlig process, som dock kan bli lite besvärlig vid eskalering. Obehandlad överdriven svettning kan till och med leda till fotsvamp och andra hudsjukdomar. För att förhindra detta kan du använda speciella innersulor som håller dina skor fräscha genom att motverka obehagliga lukter och förhindra ansamling av fukt.

För personer med detta problem kommer antibakteriella innersulor gjorda av speciellt skum indränkt i en dedikerad bakteriedödande att vara perfekt. En lika effektiv lösning kommer att vara gelinlägg med ventilationshål som förbättrar borttagningen av överskottsvärme från insidan av dina skor.

Gel-inläggssulor för skor

Gelinsatser är kända för sin utmärkta stötdämpning. Allt tack vare gelen som effektivt absorberar stötar orsakade av sport eller vardagsspringande. Tack vare detta kommer gelinlägg för skor att fungera för alla aktiva personer som vill minska fottröttheten samtidigt som de ökar energin.

Inläggssulor för idrottare

Inläggssulor finns även i butik för aktiva idrottare som behöver tillräckligt med fotstöd. För cyklister kommer styva innersulor att fungera - idealiska för åtsittande skor, vilket minskar metatarsal smärta på ett ögonblick, och samtidigt förhindrar bildning av liktornar och blåsor. Å andra sidan kommer vintersportentusiaster säkerligen att vara nöjda med inlägg som hjälper till att hålla värmen och säkerställa korrekt blodcirkulation. I sin tur kommer termoplastiska innersulor att vara ett öga för löpare som bryr sig om korrekt stötdämpning och avlastning av leder och muskler.

Oavsett vilken sport du utövar, kom ihåg att lämna dina innersulor i ett välventilerat rum efter träningen tills de är helt torra. Tack vare detta kommer du inte bara att förlänga deras livslängd eller förhindra förlust av värdefulla egenskaper, utan också förhindra utvecklingen av bakterier.

Foam skoinsatser

Ett annat material som är mycket populärt bland användare av innersulor är skum minne. Den är inte bara extremt mjuk, utan framför allt säkerställer den en perfekt passform som kartlägger formen på din fot. Tack vare detta förhindrar den överbelastning av fötterna och stödjer deras arbete under hela dagen.

Ortopediska skoinlägg

När du letar efter lindring från fotsmärtor är det värt att uppmärksamma det breda utbudet av ortopediska skoinsatser. Om du lider av fotvalvssmärta, välj en skum, stel eller halvstyv innersula som ger dig komfort, flexibilitet och tillräckligt stöd, vilket ytterligare lindrar smärta och obehag.

Skum är också ett material som kommer att fungera bra för människor som tillbringar mycket tid på fötterna. Tack vare sådana innersulor kommer du att avlasta dina fötter och dessutom ge dem det nödvändiga stödet under dagen.

För personer som lider av bunions kommer stela inlägg att vara perfekta, vilket kommer att begränsa böjningen av fingrarna, vilket förhindrar känslan av obehag och smärta. 

På jakt efter de perfekta sulor för ortopediska problem, se till att gå till en specialist som hjälper dig att göra rätt val.

Vilka skoinlägg ska man välja?

Det finns många anledningar till varför du bör investera i innersulor. Till en låg kostnad kan du bli av med obehagliga lukter och till och med besvärande ortopediska åkommor. I vår guide till innersulor har vi samlat de populäraste typerna som är skräddarsydda efter olika behov och förväntningar. Välj en modell som passar dina preferenser och njut av komfort hela dagen!