Inlägg eller nålar? Vilken klack blir bättre för vardagsbruk och för större evenemang?


Klackar kan på ett fenomenalt sätt komplettera alla stylingar och skapa en riktig WOW-effekt! Tyvärr kan det vara en utmaning för otränade kvinnor att röra sig i dem, speciellt när det kommer till nåltunna stift. Att hålla balansen är mycket lättare med skor på en stolpe. Kolla vilka andra skillnader mellan de två typerna av klackar är och välj de som passar dina behov.

Spelar hältjockleken någon roll?

Höga stövlar bärs främst för att visuellt lägga till höjd, förlänga benen och utjämna figurens proportioner. Dessutom kan de berika alla stiliseringar och ge den den eftertraktade WOW-effekten! 

Många kvinnor undrar dock om hälens tjocklek gör någon skillnad. Defenitivt Ja! Ju tjockare häl du väljer, desto bekvämare kommer du att kunna röra dig i dem. 

När allt kommer omkring var höga stövlar inte bara gjorda för att se gudomliga ut i dem. Vill du ha en stadig gång är hälens tjocklek av yttersta vikt.

Hälens tjocklek och figurens form

Hälens tjocklek påverkar inte bara användarkomforten. Det kan också vara ett perfekt komplement till vilken figur som helst och skapa ett harmoniskt slutresultat. 

Kvinnor med timglas och kolumn siluett kommer att se fördelaktiga ut i både höga klackar och skor på ett inlägg. Om din kropp liknar en omvänd triangel kan du enkelt jämna ut proportionerna genom att välja bekväma stänger. 

Damer med liten statur kan se lite karikerade ut i mörka, höga stövlar på en pelare, vilket kommer att framhäva disproportionerna. Denna princip fungerar åt båda hållen. Kvinnor extra stor storlek de ska undvika ganska nåltunna stiletter och istället välja skor med stabil stolpe. 

Både de höga klackarna och stolparna gör att benen ser längre ut och vaderna ser fantastiska ut.

Hältjocklek och styling

När du väljer tjockleken på hälen är det också värt att överväga kläderna. Vissa outfits kräver höga klackar, medan andra kommer att fungera utmärkt med skor på en stolpe.

Om du bär en luftig, delikat kjol av satin eller siden, använd inte tunga stolpar. Välj istället tunna klackar eller klassiska klackar. Om du inte känner dig stabil kan du välja lätta wedges.

När du vill göra intrycket att du lägger mycket möda på din perfekta look, tveka inte och sätt på dig stiletter. Dessa skor kommer att skapa en WOW-effekt även med jeans och en vit T-shirt. När allt kommer omkring är höga klackar inte bara reserverade för tjusiga tillfällen! 

Stallskorna på stolpen kan bäras året runt. Till skillnad från höga klackar kommer de att hålla dig balanserad även på isig mark. Moderiktiga over the knee boots på stolpen få dig att se snygg ut under kalla dagar.

Vilka klackar ska du välja varje dag?

För vardagsstyling, välj klackar med en matt finish. Perfekt för dig mocka och matt hud, t ex med djurmotiv.

Om du känner dig stabil när du går på skyhöga höga klackar kan du med framgång bära dem varje dag. Men kom ihåg att inte göra det för ofta. Att bära så höga skor dagligen kan orsaka problem vid långvarig användning. De mest besvärliga är ryggsmärtor, krökning av ryggraden, knytar och andra fotdeformiteter, t ex förkortning av akillessenan.

Skor på stolpen har en mindre destruktiv effekt på ditt tillstånd. Tack vare den större hälytan garanteras din fot en större ståyta, och trycket på knäna är inte lika starkt som vid höga klackar.

Av denna anledning är det bättre att fylla på dagligen ett par bekväma inläggsom du framgångsrikt kan bära både på kontoret och för kaffe med vänner.

På sommaren kommer de att vara ett tjurfäktning genombrutna sandaler på stolpen. Den ljusbruna färgen kommer perfekt att komplettera semesterstiliseringar, och hälen som imiterar korken kommer att locka förbipasserandes ögon. Också anmärkningsvärt är den bekväma dragkedjan på sidan av skon.

Vilka klackar ska man ha på sig vid större evenemang?

Klassiska höga klackar är perfekta för större utgångar. Om du ska på en dejt, bestäm dig för det lackad modell med spetsig tå. Den genomskinliga delen av ovandelen kommer att stimulera fantasin hos din andra halva, och den bekväma hälen kommer att göra dig bekväm när din partner bestämmer sig för att följa med dig hem.

Om du planerar en resa till en dansklubb, satsa på gyllene pumps på en stift. Tack vare den klassiska looken kommer du att framgångsrikt kunna bära dessa skor vid andra tillfällen, som till exempel din väns bröllop. Den noggrant designade sulkonstruktionen i kombination med en innersula av god kvalitet kommer att få dig att dansa hela natten i dem utan problem.

Komfort kontra snyggt utseende

Som tur är behöver du inte välja mellan komfort och snyggt utseende. Både klassiska höga klackar och bekväma stolpar kan se fenomenala ut oavsett tillfälle. 

Välj de som är mer bekväma för dig och som kommer att komplettera din styling bättre. Vi är övertygade om att med våra tips kommer denna uppgift att visa sig vara en barnlek.