I huvudrollen: skor för speciella uppgifter, d.v.s gummistövlar


Hösten kommer snabbt och med den… intensiva regn. En regnrock och ett paraply räcker dock inte för att hålla din kropp varm och torr och förhindra förkylningar. Rätt skor är lika viktigt. Vi tipsar om var man kan köpa galoscher, vad man ska vara uppmärksam på när man köper dem och vad man ska bära dem.

Skor för speciella uppgifter

Wellington-stövlar är utan tvekan skor för speciella uppgifter. Oavsett om du vill väcka ditt inre barn och hoppa i vattenpölar, eller om du ska gå en promenad med din hund i ett lerigt område, kommer gummistövlar att vara perfekta.

Dessa praktiska skor kännetecknas av sin vattenbeständighet och en förvånansvärt lång historia. Det första paret gummistövlar tillverkades 1856 och var avsedda för soldater som fick slåss i skyttegravarna. Inte mycket senare uppskattades deras praktiska egenskaper av trädgårdsmästare och bönder. Idag överraskar inte åsynen av galoscher någon. Vi bär dem gärna på promenader och festivaler, vilket ger dina fötter det skydd de behöver.

Du kan välja färg...

Valet av stövlar är praktiskt taget obegränsat. I butiker finns versioner upp till ankeln och längre, som slutar precis ovanför knät. När du väljer längden på överdelen av regnstövlar, ta hänsyn till omständigheterna under vilka du tänker bära dem.

Planerar du att bara sätta dem i trädgården? Det bekvämaste kommer att vara korta gummistövlar, som du enkelt kan skjuta på fötterna innan trädgårdsarbete. Kommer du att bära dem på långa höstpromenader med ditt husdjur? Välj en längre modell för att skydda dina byxor från lera. 

Wellington-stövlar skiljer sig inte bara i längden på överdelen, utan också i stil. Föredrar du en blank modell eller kanske en matt? Föredrar du iögonfallande design, eller kanske du inte vill sticka ut från mängden och välja dämpade färger? Valet är ditt!

Var kan man köpa gummistövlar?

Undrar du var man kan köpa gummistövlar? I affären KeeShoes du hittar otaliga gummistövlar - matt, lackad, isolerad, dam, herr och barn. Möt våra favoritmodeller!

Galoscher för kvinnor

Gillar du tidlösa lösningar? Besluta om Wellies som liknar klassiska Chelsea-stövlar. Bekvämt gummi runt vristen kommer att göra att du inte får stora svårigheter att ta på dig dessa skor, och den feminina skärningen gör det lättare för dig att matcha dem med vardagliga stiliseringar.

Om du vill se modern ut även i höstplysch, välj beige, blanka gummistövlar tillverkad av högkvalitativt lackerat gummi. Du kommer alltid att se snygg ut i dessa skor, och den breda ovandelen i kombination med den klassiska nyansen av beige kommer visuellt att slimma din figur. 

Regnstövlar för en man

Letar du efter wellingtonstövlar som kommer att visa sig användbara i vardagsbruk i ogynnsamma väderförhållanden? Välja innovativa gummistövlarsom du framgångsrikt kan bära även till jobbet. Ekologiskt PVC-material som fodrar ovansidan av skon liknar läder, vilket gör den perfekt för jeans eller chinos. 

Om du behöver stövlar för speciella uppgifter i ojämn, lerig terräng, se till att välja professionella CAT regnstövlar tillverkad av vulkaniserat flerskiktsgummi. Tack vare den oljebeständiga, stabiliserande ytan kommer du inte att vara rädd för någon terräng, och de inbyggda reflexerna håller dig säker även på natten. 

Regnstövlar för barn

Att välja gummistövlar för ett barn är en piece of cake! Vad sägs om klassiska gula gummistövlar med speciella handtag för att göra det lättare att ta på skor? Lätt och bekvämt material kommer att göra att bära dessa skor till ett sant nöje, och reflekterande element placerade på hälen kommer att garantera extra säkerhet under kvällspromenader på jakt efter en pöl. 

Om du letar efter galoscher för krävande tjejer, satsa på söt leopardmönstrad modell med avtagbart foder. För pojkar rekommenderar vi det dock ljusblå regnstövlar med björnmotiv.

Kan du se moderiktig ut i galoscher?

Som du kan se är utbudet av galoscher enormt och alla kommer att hitta något för sig själva! Dessa mångsidiga skor kan bäras med jeans, leggings, strumpbyxor och till och med kjolar och klänningar. Oavsett om du ska ut på en spännande promenad eller en festival i naturen kan du se moderiktig ut samtidigt som du undviker att fötterna blir blöta. 

Kombinera regnstövlar med jeans och en oversized tröja eller flanellskjorta. Denna klassiska outfit kommer att vara perfekt för höstens resor utanför stan. Om du vill kan du byta ut jeansen mot leggings, som perfekt matchar den längre modellen av gummistövlar.

Kjolar och klänningar kommer också att se fenomenala ut med långa stövlar. Bär ett par tunna strumpbyxor som du enkelt kan ta på dig med dina vattentäta skor. På kallare dagar, glöm inte ullknästrumpor, som definitivt kommer att hålla dig varm. 

Undrar du vad du ska ha på dig på en musikfestival? Satsa på slitna jeansshorts som du lägger in i en T-shirt med ditt favoritlags logotyp på. Komplettera hela outfiten med en blomkrans och, naturligtvis, klassiska gummistövlar som slutar under knäna.

Hur tar man hand om gummistövlar?

Wellington-stövlar är skor som helt enkelt är designade för smuts, så att hålla dem rena är en barnlek. Ta bort eventuell intorkad lera med en styv borste och torka sedan av dina skor med en fuktig trasa fuktad med varmt tvålvatten. På så sätt kan du enkelt bli av med smuts och dina gummistövlar kommer att tjäna dig i många år.