I en frisk kropp, friskt sinne! Vi väljer skor för fysisk aktivitet


Det är inte utan anledning som det sägs att ett friskt sinne bor i en frisk kropp. När allt kommer omkring höjer fysisk aktivitet nivån av endorfiner, vilket gör att ditt ansikte ler och ditt huvud blir lättare. Om du inte gillar klassiska gympass eller löpning utomhus, välj andra sporter. Vi föreslår vilka modeller av skor som fungerar bäst för rugby, squash, bowling, ridning och boxning.

Lev hälsosamt utan gränser

Försöker du leva ett hälsosamt liv, väljer medvetet produkter som hamnar på tallriken, istället för att ta korta bilturer bestämmer du dig för att gå på promenader och ser du till att dricka tillräckligt med vatten under dagen? För att din kropp snabbt ska kunna betala tillbaka dig med utmärkt kondition, lägg till fysisk aktivitet.

Du gillar inte klassiska träningspass på gymmet, och tanken på att springa utomhus gör att du vill gömma dig under täcket? Inget förlorat! Det finns många andra sporter som också kommer att påverka ditt välbefinnande, höja nivån av endorfiner och måla ett leende på läpparna. 

Vad sägs om en spännande omgång rugby eller squash? Eller kommer du att välja en annan lagsport och åka bowling med dina vänner? Ett annat alternativ som säkerställer att din kropp har en sund ande är ridning och boxning. Välj det du gillar mest och lev ett hälsosamt liv utan begränsningar, så berättar vi vilka skor som fungerar bäst för dessa fysiska aktiviteter för att ge dig den bästa upplevelsen.

Rugby stövlar

Många nybörjare rugbyspelare tränar i klassiska fotbollsskor, som är tillräckligt lätta och får dem att springa snabbare och smidigare. Kom dock ihåg att detta kanske inte räcker när det kommer till behovet av att ge dig ytterligare grepp och stabilitet.

Först och främst, var särskilt uppmärksam på plast- eller metallpinnarna, tack vare vilka du inte kommer att glida på gräsmattan. Denna finish fungerar oavsett position, speciellt på våta och leriga plan. Kom ihåg att ju fler pinnar du har, desto effektivare blir det att fördela din vikt över ett större område, vilket gör att du kan ändra riktning snabbare.

När du går på en rugbymatch, använd stövlar av hårt läder av god kvalitet som skyddar dina fötter från att bli trampade och – tillsammans med starka snören – säkerställer en perfekt passform under en match eller träning. En annan aspekt att tänka på när du väljer rugbystövlar är höjden på ovandelen. Lägre modeller ger dina anklar och fötter mer frihet, medan högre kommer att garantera bättre stöd och säkerhet.

Squash skor

När du letar efter squashskor, sträva efter utmärkt dämpning, en halkfri sula och tillräcklig stötdämpning. Kom ihåg att ju lättare dina skor är, desto snabbare kan du röra dig på banan. Men för låg vikt på skor kan påskynda deras slitage, vilket utsätter dig för extra kostnader. 

Glöm inte heller vikten av rätt storlek. När allt kommer omkring gör de konstanta rörelserna framåt och från sida till sida att dina naglar upplever ett intensivt tryck, vilket resulterar i olidlig smärta. För att ge dem mer utrymme, undvik lösa skor. I sådana skor kommer du att förlora stabilitet, vilket kan resultera i en smärtsam resa eller till och med skada.

Boxningsskor

Även om den viktigaste egenskapen för varje boxare är handskar, säkerställs snabbhet och smidighet i ringen av lämpliga skor som hjälper till att röra sig smidigare, och samtidigt säkerställer säkerheten under sparring. När du väljer skor för denna fysiska aktivitet, se till att dina skor är tillräckligt lätta så att de inte bromsar dina rörelser. Modeller med en tunn gummisula som ger dig utmärkt grepp under träningen fungerar bäst. En lika viktig faktor är höjden på den övre. Sikta på högre modeller som ger extra stöd och skydd för dina anklar.

Bowlingskor

Om du ska bowla vet du säkert att det är nödvändigt att ha utbytbara skor under spelets gång. Av hygieniska skäl vill du inte hyra modeller som finns på bowlinghallen? Investera i ditt eget par bowlingskor och njut av maximal komfort. Välj lågklackade skor med släta gummisulor som hjälper dig att röra dig lätt och ta ditt spel till nästa nivå.

Ridstövlar

När du rider på en häst, sätt din säkerhet främst. Under inga omständigheter bör du rida din häst i vanliga sneakers eller sneakers. För att slippa halka och fastna i stigbyglarna om du ramlar behöver du skor med slät sula och liten klack. Lämpliga ridskor kommer också att ge tillräckligt skydd för dina fötter om du råkar trampa på en häst.

Aktiv i din stil

Som du kan se behöver fysisk aktivitet inte begränsas till tråkiga gympass eller löpning. Istället för att leta efter ursäkter, hitta en disciplin som motsvarar dina förväntningar och ger dig ett leende på läpparna. Vi är säkra på att när du väljer rätt skor för det, kommer en aktiv livsstil att bli ett rent nöje för dig, och du kommer snabbt att känna att en sund ande ligger och vilar i en frisk kropp!