Hur väljer jag gymskor?


Du ser verkligen inte det mest attraktiva ut under intensiv träning. Men när du tar på dig en sportdräkt är det värt att överväga inte bara komfort, utan också ditt utseende. Vi rekommenderar hur du väljer skor till gymmet, så att de är så bekväma och estetiska som möjligt!

Gymskor - vilka fungerar bäst?

Valet av sportskor måste alltid vara noga genomtänkt. Rätt par har en verklig inverkan på komfort under träning. När något trycker, skav eller skavs blir det svårare att fokusera på träning. Väl valt gympaskor De ökar också vår säkerhet när du använder maskiner eller utför mycket ansträngande övningar. Utvalda modeller kan skydda lederna från överbelastning, förhindra glidning och minska obehaget av högt marktryck.

Det viktigaste kriteriet är naturligtvis storlek. För liten gympaskor det är en riktig plåga. För stora kan i sin tur röra sig på benet eller till och med falla av, vilket inte bara är mycket distraherande, utan också potentiellt farligt. För att vara säker på att ett par passar, är det vettigt att veta inte bara din storlek, utan de exakta måtten på dina fötter i centimeter.

Materialet från vilket de är tillverkade är också oerhört viktigt gympaskor. Det bör garantera optimal ventilation, för då finns det ingen obehaglig överhettning av foten, bildning av liktornar och nötningar. Sömnad har också en enorm inverkan på bärkomforten. I åratal har de bästa märkena förbättrat sina mönster så att de har de mest ergonomiska stilarna.

Faktum är att sulan har störst inverkan på komforten att bära. Gympaskor måste ha ett fast men elastiskt foder. Då garanterar skon den största komforten och det effektiva skyddet även under intensiv träning, vilket kräver en stor belastning på benen.

De bästa skorna för gymmet - vad ska du följa för att hitta dem?

Det finns faktiskt inga universella skor som fungerar i alla situationer. Det bästa gympaskor bör väljas specifikt för de övningar vi ska utföra. Ett annat par startas av en person med fokus på typisk styrketräning, och andra av en fitness- eller kardioälskare.

Om gymmet huvudsakligen fokuserar på allmän rörelse och oftast använder löpband, elliptisk crosstrainer, cykel eller andra typiska maskiner, kommer modeller anpassade för löpningen att fungera bra, t.ex. adidas Archivo M EF0416 skor svart för herrar eller adidas Swift Run JW EG3204 rosa skor För damerna. De är ordentligt luftiga och har ett bekvämt foder. De har flexibla sulor som anpassar sig till marken och avlastar lederna.

Personer som är mer fokuserade på dynamiska konditionsövningar, kondition eller annan träning som kräver hög smidighet bör uppmärksamma modeller med en regummerad sula. I en sådan situation kan modeller som t.ex. skor Saucony Guide Iso 2 W S10464-42 rosa eller buty Under Armour Charged Bandit 4 M 3020 319-007 svart. Tack vare dem är det garanterat att det inte glider under snabba rörelser. Relativt låg vikt gör det lättare att träna. Starka bindningar garanterar dock skydd mot att skon glider av benet.

Personer som huvudsakligen tränar på maskiner eller använder utrustning (hantlar, mattor, trappsteg etc.) bör ha skor som kombinerar alla de bästa egenskaperna hos sportskor. En sådan universell modell är t.ex. skor Asics Patriot 11 M 1011A609-200 brun. De är gjorda av nät som ventilerar väl och dränerar svett. Snittet har ett begränsat antal sömmar, så det passar perfekt till fötternas naturliga form. Den inre hälräknaren stelnar fast hälområdet och håller det på rätt plats, vilket är särskilt viktigt, till exempel när man lyfter vikter.

Snygga skor till gymmet - hur matchar du dem med din outfit?

Självklart gympaskor de ska också vara estetiska. Ett snyggt, attraktivt utseende uppmuntrar dig att träna, förbättrar ditt välbefinnande och ger självförtroende. Allt detta har också en betydande inverkan på motivationen och inställningen till träning, vilket leder till dess effekter.

Älskare av klassikerna kommer säkert att gilla de universella, dämpade modellerna i svart och grått. De matchar vilken outfit som helst, de är neutrala men smakfulla. Ett exempel på sådana skor är t.ex. skor Asics Gel-Exalt 5 M 1011A162-001 svart.

Vissa föredrar dock lite mer färgglada tillbehör. Enligt forskning ger synen på mer intressanta, levande färger dig energi och motiverar dig att agera. Många damer kommer säkert att gilla t.ex. skor Asics Gel-Quantum 90 2 Gs W 1024A038-700, graciöst kombinerar en vacker nyans av lilja med guld. Herrar som gillar mer uttrycksfulla färger kan i sin tur välja själva, t.ex. Nike Air Zoom Pegasus 36 M AQ2203-602 röda skor. En så intensiv färg får dig omedelbart att återfå all din styrka!

Gymskor måste vara så bekväma, säkra och bekväma att bära som möjligt. Du hittar ett stort urval av bra sportskor på KeeShoes. Kolla erbjudandet för att hitta skor för dig själv där du kommer att träna med nöje!