Hur tar man hand om vinterstövlar?

Det verkar som våren har bosatt sig i vårt hem för gott. Du förbereder redan för vårrengöring och drömmer du om att börja sommarklänningar och sneakers eller sandaler? Vet du hur du ska ta hand om vinterstövlar? Om inte så är det nödvändigt att läsa den här artikeln!

Jag tror att alla skulle vilja ha sådan ordning i garderoben som Perfect House Lady - separat garderob för skor, lådor för tillbehör
och smycken, identiska, hängande hängare med färgglada bågar och skor som ligger medvetna i genomskinliga lådor. Ingen tvekan - det är bra! Men vem har tid? Vem har så mycket självförnekelse? Och framför allt: vem vill spendera duotonbelopp på hängare och genomskinliga lådor? Eller kanske är det bättre att köpa nya ballerinas eller sneakers för pengarna? Om du vill beställa i skoskåp men utan rengöringsvecka följer du reglerna nedan.

Målen är tydliga:

Vi vill inte ha en bruten blixtlås eller saknade vapen för att överraska oss i november.

Skorna ska vara i bästa möjliga skick.

Och garderoben ska beställas.

I början gör vi en grundlig översyn av skor från hösten och vintersäsongen. Vi tittar på fläckarna, kontrollera att glidarna inte fastnar och sålarna inte skalar av den övre. Vi väljer skor som är lämpliga för regenerering och vi ger dem till skomakerns poäng. Om sulan är knäckt, är klackarna brutna eller vridda eller fodret är slitet ut - då kan ingenting göras. Sådana stövlar är bäst placerade under papperskorgen, kanske till och med tjäna någon annan eller bara kasta bort den. Kostnaden för skonregenerering efter vinter börjar på cirka PLN 20 och slutar på PLN 100.

I detta skede är det värt att titta igenom alla vinter- och höststövlar. Om några skor inte har använts under två årstider är det bäst att returnera dem, sälja dem eller byta dem. Internet erbjuder många möjligheter. Det finns ingen anledning att hålla skor i garderoben, som vi kommer att översätta från plats till plats. Det är inte sant att slitna skor inte försämras. Om de inte är ordentligt säkrade kan de deformeras, byta färg, blekna eller ens spricka.

Vid den här tiden är det bra att komma ihåg de skor där vi går på jobbet. Om vi under hösten och vintern bytte skor på jobbet, är det värt att kontrollera vilket villkor de är i och ge dem upp för regenerering. Kanske vetras behöver bytas ut eller huden behöver hydrering? Eller kanske dina barn behöver en ny socka? På våren kommer du förmodligen att ändra dina skor mindre ofta så det är en bra tid att tänka på regenerering.

När du har plockat upp skor från reparationen, kontrollera om du inte behöver nya insatser eller snören. Kanske skulle det vara värt att ersätta dem och inte tänka på det i ett halvt år?

Och nu är det viktigaste: skor som redan har regenererats eller de som inte behöver repareras, rengör grundligt, ta av med sanden
från sålarna skakar vi ut så att det inte finns något inuti och applicera ett tjockt lager skok polish men vi polerar inte dem! Vi trycker på skorna så förberedda med tidningar och ordnar dem jämnt i lådor. Vi kan lägga en bit bomullspinne i lådan
med en droppe eller två eteriska oljor. Du kan välja doften efter eget gottfinnande. Vi rekommenderar lavendel, gardenia eller sandelträ.

Om du har problem med obehaglig lukt, är det bäst att sätta gamla strumpor (de kan inte vara hål) med några matskedar natron och placera dem i dina skor innan de fylls i med tidningar. Soda absorberar dåliga lukt och desinfektioner. Dina skor kommer att bli som nya!

När alla skor är kvar i garderoben och faller i en vårdröm är det värt att överväga om du inte behöver nya skor under den kommande vintersäsongen. Om så är fallet är det värt att recensera försäljningserbjudanden!

Kom ihåg att välskötta skor hjälper dig bättre och varar längre!