Hur tar jag hand om mockaskor så att de ser bra ut med tiden?


Mockaskor har haft oslagbar popularitet i flera år. Denna typ av skor ser bra ut, och snyggt utformade dam- och herrmodeller förtjänar uppmärksamhet. Att hålla ånga av detta material ren kräver lite mer arbete än med läder. Charmen med mocka ligger i dess vackra konsistens och mjukhet, så vi bör komma ihåg korrekt impregnering och skötsel av skorna nästan efter varje bärning. Vi föreslår hur man lär sig att ta hand om ett par mocka så att rengöring tar lite tid och dina skor ser bra ut länge.

Impregnering av mockaskor - låt oss vara försiktiga

Vi borde börja ta hand om mockaskor direkt ur lådan. Det är bäst att impregnera före första slitage för att skydda det känsliga materialet. Låt oss använda en speciell förberedelse för detta ändamål - låt oss be säljaren att välja rätt agent. Impregneringsskiktet är utformat för att skydda mockan mot vatten och smuts. Kom dock ihåg att våra eleganta pumpar eller mjuka loafers inte är avsedda att springa i vattenpölar!

Korrekt rengöring är grunden för vård av mocka

Vi rengör mockaskor efter varje bärning. En speciell borste används för detta, utrustad med gummiflikar. Deras roll är att ta bort smuts, de är också utformade för att lyfta hårstrån som utgör mockan. Tack vare detta rengörs och uppdateras skons yta, och den upphöjda tupplur ser bra ut. Det finns olika tekniker för att ta bort smuts från mocka. Vi kan försöka eliminera små fläckar med ett suddgummi, dvs ett speciellt block avsett för rengöring av mocka. En bra lösning kan också vara att köpa en professionell fläckborttagare, som vi applicerar på den färgade ytan med en speciell borste. Kom ihåg att på Internet hittar du många hemmetoder för att effektivt rengöra dina skor från mocka, allt från att blötlägga dem i vatten med tvålflingor, genom att gnugga mjölk och sluta med att gnugga brödskorpan. Men om vi vill att skorna ska bibehålla sitt estetiska utseende under lång tid, låt oss använda kosmetika avsedda för mockavård och hoppa inte över den obligatoriska rengöringen efter varje slitage.

Några regler för hantering av mocka

Torka alltid av våta mockaskor från värmekällor och sol - de kan förstöra materialet och missfärga det oåterkalleligt. Fyll på dina skor med tidningar, lämna dem på dörrmattan och vänta tills papperet absorberar vattnet. Vi kan påskynda hela processen genom att ofta byta ut tidningar. Mockaskor, färgade med lera, lämnas bäst att torka. Alla för tidiga åtgärder kan gnugga smutsen in i mockaytan och skapa fula fläckar. Smuts är mycket lättare att ta bort med en pensel när ytan är torr - borsta bara försiktigt. Kom ihåg att sätta skoträd i ett oanvänt par, tack vare vilka skorna kommer att hålla en fin form. Moderna skor i mocka, perfekta för arbete och vardagligt bruk, finns i butiken KeeShoes.

Skor i mocka är bekväma och ser bra ut, så det är värt att ha minst ett fashionabelt par i din garderob - pumpar, sandaler, låga skor eller mockasiner. Korrekt vård är nyckeln, och att komma ihåg några enkla regler kommer att få våra skor att bära bra länge och se bra ut samtidigt.