Hur ta hand om läderskor?

Varför är vi angelägna om att välja läderskor?

Läder är det mest naturliga materialet som skor har gjorts för alla, oavsett ålder eller stil. Bland förslagen hittar vi pumpar, damskinnskor med rosett , rosa balettskor för barn Ren Men 1467 ljung , samt herrskor Pilpol läderslakor . Föräldrar köper gärna dem till sina barn, för trots det högre priset garanterar de stor komfort för sina små fötter. Vuxna når också utan tvekan efter dem, eftersom de är bekväma, andningsbara och skräddarsydda efter fotens form. Dessutom gnider modeller av läder mindre ofta foten, garanterar luftcirkulationen och har en positiv effekt på stabiliteten under rörelse. Den obestridliga fördelen är att huden bibehåller sitt fantastiska utseende längre. Det sägs att åldras snyggt. Men du måste ta hand om dem i förväg - de kommer inte att spricka ordentligt, kommer inte att smulas, stratifiera eller riva. Naturligtvis kommer det att vara naturliga krökningar på de platser där foten fungerar. Du kan minska antalet och djupet på grund av särskilda regler. Så vi ger råd om hur du ordentligt tar hand om läderskor!

Vilka produkter ska du välja för vård av läderskor?

Läderet från vilket skorna är tillverkat är en naturlig produkt av animaliskt ursprung. Detta betyder att det, precis som människors hud, kräver systematisk rengöring, näring, olja och impregnering. Annars kan det bli torrt och styvt, förlora sitt estetiska värde och egenskaper. Obehandlad eller felaktig skyddad hud blir våt snabbare och sliter snabbare.

Innan du bestämmer dig för att köpa skoskötselsprodukter måste du komma ihåg att andra kosmetika kommer att behövas för mocka och nubuckläder och andra för slät läder. Så se till att det specifika kommer att vara lämpligt för den typ av skor du har.

Vad kommer att vara användbart?

  • För släta skinn - hudrensare / tvål eller hudtvål, renoverare, hudfett, hudkräm med vaxpigment, pasta eller vax, sprayimpregnering / skydd;
  • För mocka / nabuku - mocka / nubuckborste, rengöringsmedel eller rengöringsmedel för mocka / nubuck, sprayrenoverare, impregnerande eller sprutskydd.

Hur du tar hand om läderskor - våra tips

  1. I början bör du testa om huden är mottaglig för vätskeupptag. Absorberande skinn (t ex mocka absorberar en droppe vatten, medan stängda skinn får det att rinna av. Välj testet enligt testet, rätt skötselprodukter.
  2. Kom ihåg att regelbunden rengöring och skötsel av huden skyddar skor från missfärgning, men för att detta ska hända måste huden rengöras väl från föroreningar - lera, damm, fläckar etc.
  3. Om du vill förlänga dina skor ska du behålla sin färg och form längre, skydda huden mot starkt solljus och värmekällor. Torka inte skor i solen eller på en värmare, och använd vårdprodukter med UV-filter.
  • När du bestämmer dig för vårdprodukter, se till att applicera dem på ett stort område från söm till söm. Tack vare detta kommer du att undvika fläckar och missfärgningar.
  • Ta inte bort smuts genom starkt gnidning eftersom huden kan skadas, gnuggas eller bleknas.
  • Huden har en optimal luftfuktighet på 40-60% och kräver ventilation. Förvara inte den i plast eller behållare som inte kan andas, och lägg den på ett ventilerat skåp, andbara skosäckar etc. Om fuktigheten börjar överstiga 70% finns det en risk för mögel.

Sammanfattningsvis är läderskor en modetrend de senaste åren. För att hålla sitt fantastiska skick längre och tjäna under lång tid är det dock värt att ta hand om dem ordentligt. Vi hoppas att tack vare tips om hur du tar hand om läderskor kommer din modell att tjäna dig under flera säsonger till! Och om du bara letar efter en variant för dig själv - kolla in erbjudandet av läderskor på butymodne.pl!