Hur sköter jag läderskor?


Läderskor kräver omsorg och uppmärksamhet. Varför? Först och främst beror detta på att vi lägger mycket mer på sådana skor än på plastskor. Så vi vill förlänga deras liv. Den andra anledningen är användarkomforten - läderskor är extremt bekväma, anpassar sig efter foten och garanterar nöjet att bära dem även när vi har dem på fötterna i många timmar. Så vi föreslår hur man tar hand om läderskor för att säkerställa deras livslängd? Lär känna våra tips!

Varför är vi villiga att välja läderskor?

Läder är det mest naturliga materialet som skor har tillverkats i åratal för alla, oavsett ålder eller stil. Bland förslagen hittar vi pumpar kvinnors läderskor med rosett, rosa barnballerinor Ren But 1467 ljungoch hane skor, läderskor Pilpol. Föräldrar köper dem gärna för sina barn, för trots det högre priset garanterar de stor komfort för en liten fot. Vuxna når dem också utan att tveka, eftersom de är bekväma, andas och anpassade efter fotens form. Dessutom gnuggar modeller gjorda av naturläder mindre ofta på foten, garanterar luftcirkulation och har en positiv effekt på stabiliteten under rörelse. Den obestridliga fördelen är att huden behåller sitt fantastiska utseende längre. Det sägs åldras bra. Men du måste ta hand om dem i förväg - ordentligt omhändertagna, de kommer inte att spricka, smula, delaminera eller riva. Naturligtvis blir det naturliga böjar där foten fungerar. Du kan minska deras antal och djup tack vare dedikerade brädor. Så vi rekommenderar dig hur du sköter läderskor på rätt sätt!

Vilka produkter att välja för vård av läderskor?

Lädret från vilket skorna är tillverkade är en naturlig produkt av animaliskt ursprung. Detta innebär att det, precis som människans hud, kräver systematisk rengöring, näring, smörjning och impregnering. Annars kan den bli torr och stel och förlora sitt estetiska värde och egenskaper. Läder som inte är impregnerat eller inte är ordentligt skyddat blötläggs snabbare och slits ut snabbare.

Innan du bestämmer dig för att köpa skonsvårdsprodukter i läder måste du komma ihåg att du behöver olika kosmetika för mocka och nubuckläder och olika för slätt läder. Så se till att specificiteten är lämplig för den typ av skor du har.

Vad kommer till nytta?

  • För släta läder - läderrengöring / rengöringsmedel eller lädersåpa, renoveringsmedel, läderfett, läderkräm med vaxbaserat pigment, pasta eller vax, impregnering / skyddsspray;
  • För mocka / nabuku - en mocka / nubuckborste, en mocka / nubuckborttagare eller rengöringsmedel, en sprayrestaurator, en impregnering eller ett sprayskydd.

Hur man sköter läderskor - våra tips

  1. Först bör ett test göras för att se om huden är mottaglig för vätskeupptagning. Absorberande läder (t.ex. mocka absorberar en droppe vatten, medan stängt läder får det att rinna av. Välj testet enligt testet.
  2. Kom ihåg att regelbunden rengöring och skötsel av läder skyddar skor från missfärgning, men för att detta ska hända måste lädret rengöras väl från smuts - lera, damm, fläckar etc.
  3. Om du vill förlänga dina skons livslängd, låt dem behålla sin färg och form längre, skydda lädret från starkt solljus och värmekällor. Torka inte skorna i solen eller på en radiator, och använd vårdprodukter med UV -filter.
  • När du bestämmer dig för dina grooming -produkter, var noga med att applicera dem över ett stort område från söm till söm. Tack vare detta kommer du att undvika fläckar och missfärgning.
  • Ta inte bort smuts genom hård gnidning, eftersom huden kan bli skadad, skav eller bleka.
  • Huden har en optimal luftfuktighet på 40-60% och kräver ventilation. Så förvara den inte i plast- eller icke-andningsbara behållare, utan lägg på ett ventilerat skåp, skopåsar som andas etc. Om luftfuktigheten börjar överstiga 70%finns det en verklig risk för mögelbildning.

Sammanfattningsvis har läderskor varit en modetrend de senaste åren. Men för att de ska behålla sitt fina skick länge och tjäna dem länge är det värt att ta hand om dem ordentligt. Vi hoppas att tack vare tipsen om hur du sköter läderskor kommer din modell att tjäna dig i flera säsonger till! Och om du bara letar efter en variant för dig själv - kolla in läderskorbjudandet på KeeShoes!