Hur piggar man upp sig och reparerar skadade klackar?


En trasig häl eller synliga drag är många kvinnors verkliga förbannelse! Långa promenader på ojämna ytor som är typiska för urbana gamla städer eller att köra bil i höga klackar kan definitivt förstöra dina favoritklackar och som ett resultat förstöra ditt goda humör. Lyckligtvis vet vi sätt att spara dina favoritskor och pigga upp dig på nolltid. Att jobba!

Huskurer för att reparera skadade hälar

Nästan varje kvinna har upplevt en sådan situation att hon, vid åsynen av hennes skadade favoritskor, tappade lusten att gå ut. Oavsett om dina hälar har skadats på grund av felaktig användning (t.ex. du använde dem för att köra bil), blivit biten av en söt valp eller repad under en spontan promenad på en ojämn gatsten, behöver du inte skiljas från dem . 

Även om du kan byta ut slitna skor mot nya, är det inte nödvändigt. Om skorna var unika och att köpa ett nytt par inte är ett alternativ, eller om du inte är ett fan av konsumentism, eller om du har andra utgifter i ditt sinne, ge dem till en professionell. En erfaren skomakare ska inte ha några problem med reparationen av dina favoritskor.

Denna lösning kan dock visa sig vara relativt dyr. Lyckligtvis vet vi huskurer som hjälper dig att spara dina favoritskor och pigga upp dig på nolltid. Låt oss börja!

Bruten häl? Allt du behöver är lim

När du lämnar huset med höga klackar, kom ihåg att gömma tuben med starkt lim i handväskan. Enligt principen "förvarnat" kommer du att kunna ta itu med problemet nästan omedelbart.

Det kan vara ett universellt snabblim som även kommer väl till pass i andra oväntade situationer. En ännu bättre lösning skulle vara ett speciellt lim för skor.

Men om du har att göra med träklackar är den bästa lösningen att använda trälim. 

Kom ihåg att vara måttfull när du applicerar denna produkt. För mycket kan orsaka fula fläckar. Efter att ha applicerat limmet, tryck hälen ordentligt på rätt plats och håll den länge, låt den torka. När du är säker på att limmet är helt torrt, dra ordentligt i hälen. På så sätt kommer du att kontrollera att produkten håller tillräckligt stadigt och du kommer att gå framåt igen.

Tålamod är nyckeln till framgång

Om situationen inte är så kritisk och du kan sätta dig i en taxi och snabbt åka hem, eller om du har ett par extra skor med dig, ha tålamod. En reparation som utförs utan brådska kommer säkert att visa sig vara mer hållbar och effektiv, och du behöver inte upprepa denna process på kort tid.

Efter att ha kommit hem, rengör noggrant hälen och sulan på skon, bli av med all smuts och rester av gammalt lim. Du vill absolut inte att en sko ska vara något högre än den andra. Du kan också gnida på samma ställen med sandpapper för att förbereda ytan för limning ännu bättre.

Torka sedan av platsen för att sticka hälen med skon med en bomullspad indränkt i alkohol. Vänta tills det har avdunstat och fortsätt till handling. Stick hälen på rätt plats och låt skorna sitta hela natten. Vill du förstärka effekten kan du skydda det hela med gummiband under torkning.

Hur byter man ut slitna klackar?

Flippers slits ut mycket snabbare än resten av skon. Gripta och ojämna skor kan göra skorna vingligt farliga. Kom ihåg att du inte ska vänta till sista stund för att fliparna ska slitas helt.

Att byta ut skadade fläckar själv är en enklare uppgift än du kanske tror. Många tillverkare lägger till några extra klackar i skokartongen. Ta bara ut de gamla och sätt de nya på deras plats. För att vara säker på att allt gick enligt planerna kan du knacka försiktigt på området med din hammare.

Gör det själv! Ge nytt liv åt skadade klackar

Shabby och repade klackar ser riktigt fula ut och tar bort charmen med även de vackraste höga klackarna. Lyckligtvis kan dina skor räddas med hjälp av huskurer.

Om du har att göra med mindre repor kan du måla över dem. För svarta skor, använd en vattenfast markör eller nagellack. Saken är lite mer komplicerad när det gäller mindre klassiska färger. Oroa dig inte om du har problem med att matcha färgen helt. Lyckligtvis bör en liten repa täckt med en lite annan nyans av samma färg inte vara synlig för blotta ögat.

Om hälarna på dina favoritskor är svårt skadade kan du göra ett litet DIY-projekt. Torka av dem noggrant från smuts och skräp och limma sedan runt dem med starkt lim. Utan att vänta på att den ska torka, strö den med ett tjockt lager glitter. Applicera lim och glitter igen och upprepa denna operation tills önskat slutresultat uppnås. Strö över allt med hårspray och låt det torka över natten.

Som du kan se är det i de flesta fall väldigt enkelt att reparera skadade klackar själv. Kom dock ihåg att ju allvarligare skadan är, desto mer sannolikt är det att ett besök hos skomakaren blir oundvikligt.