Hur och med vad ska jag rengöra den vita sulan i skor?


Rester av lera, gröna fläckar från gräs och till och med solljus gör att skosulorna tappar sin ursprungliga snövit färg. Ta reda på hur du sköter vitsulor på rätt sätt för att undvika för tidigt slitage. Nedan hittar du några bra tips om hur du rengör den vita sulan.

Vita skor ser extremt effektiva ut och kompletterar perfekt varje stilisering. Trots sitt eleganta och eleganta utseende har de en nackdel som ofta hindrar oss från att handla. Problemet är naturligtvis otäckt smuts, vilket är särskilt synligt på vita skor, och elementet som blir smutsigt mycket snabbt är vita sulor. Lär dig mer om pålitliga sätt att hålla den vita sulan på dina skor rena!

Vit sula - korrekt vård och förebyggande

Den viktigaste regeln när du äger vita skor är regelbunden och noggrann vård, samt korrekt impregnering. Den främsta anledningen är att gamla fläckar och försummad smuts är mycket svårare att ta bort, så effekterna av vårt arbete blir mycket mindre synliga. När det gäller ljusa skor är förebyggande nyckeln.

Innan du tar på dig skorna för första gången, använd lämplig impregnering, vilket skapar en osynlig beläggning som förhindrar att smuts ansamlas och tränger in i materialet.

Försök också att regelbundet ta bort kvarvarande lera, gräs och annan smuts som samlas på dina skor under din vistelse ute. När du kommer hem, torka av de vita sulorna med en fuktig trasa eller en mjuk borste. Denna åtgärd kommer att hålla dina favoritskor perfekta under en lång tid!

Kom ihåg att lagring av skor utanför säsongen också är av stor vikt och bör ske under lämpliga förhållanden för detta ändamål. Innan du förvarar skor i garderoben, rengör dem noggrant och impregnerar dem, tack vare vilket smuts inte kommer att kunna tränga in i materialet, och skorna kommer att förberedas ordentligt inför den nya säsongen. En kartong kommer att vara perfekt för förvaring av skor, som dessutom skyddar skorna från damm som lägger sig på dem.

Professionella förberedelser för rengöring av den vita sulan

Om de vita sulorna trots regelbunden och noggrann skötsel har fått en ful, mörk eller gul nyans, är det värt att nå professionella produkter som du kan hitta i butiken.

Det är det säkraste och enklaste sättet att bli av med smuts som redan trängt in även på svåråtkomliga platser. I skobutiker kan du enkelt hitta olika typer av vätskor, pastor, lotioner och blekmedel, som tack vare noggrant utvalda ingredienser hjälper dig att bli av med smuts från den vita sulan. Dessutom kommer de också att vara skonsamma mot materialet från vilket det är gjort.

Genom att använda preparaten i enlighet med tillverkarens rekommendationer behöver du inte oroa dig för oavsiktliga skador på dina skor. Ett professionellt preparat kommer att ta bort ful missfärgning från sulan utan att skada dess struktur, tack vare vilket skorna kommer att se bra ut under mycket längre tid.

Rengöring av den vita sulan - huskurer

Du vill inte lägga extra pengar på blekningspreparat som finns i butiker? Vi har några tips för dig hur du säkert rengör vita sulor med hjälp av huskurer.

  • Tvållösning

    Detta är definitivt det enklaste, men också säkra sättet att bli av med smuts från dina skor. Torka bara av de vita sulorna noggrant med en bomullstrasa doppad i en lösning av tvålvatten. Torka sedan skorna och låt dem torka helt.

  • Tandkräm

    Applicera en liten mängd av den milda tandkräm på en fuktig trasa och torka sedan av skosulan med cirkulära och ganska kraftiga rörelser (var försiktig så att tandkräm inte släpper på materialet ovanför sulan). Bli av med pastaresterna genom att bara torka av den med vatten.

  • Hälsa och säkerhet pasta

    Skrubba sulan med lite tandkräm och en fin borstad tandborste. På så sätt kan du säkert återställa gummielementens vithet.

Rengöring av den vita sulan kräver regelbundenhet och tålamod, men med lite uthållighet kan du njuta av de orörda vitheten i dina skor länge. Både professionella preparat som kan hittas i skobutiker och oersättliga huskurer hjälper till med detta. Vilken metod kommer du att välja?