Hur och hur tar man bort salt från skor?


Natriumklorid, dvs det populära vägsaltet som strös på trottoarer på vintern, är främst avsett att säkerställa fotgängares säkerhet. Även om det spelar en oerhört viktig roll, har det också en negativ inverkan på utseendet på våra vinterskor. Hur skyddar man skor mot saltinträngning? Hur och hur tar man bort salt från skor?

Oestetiska vita fläckar och vattenfläckar tar bort charmen med dina skor, och salt som tränger in i tyget kan skada dem, missfärgas och till och med skala bort dem.

Det viktigaste är att reagera snabbt på smuts. Att skjuta upp skönhetsbehandlingar kan bara förvärra problemet, så agera direkt efter hemkomsten. Du bör också komma ihåg att rengöra dina skor regelbundet och vårdmetoden bör väljas utifrån vilken typ av material de är gjorda av.

Nedan hittar du några praktiska tips om hur du tar bort salt från skor för att förhindra att de försämras för snabbt.

Tillräcklig impregnering

När du köper nya skor är det värt att välja rätt impregnering för dem. Vi hoppar ofta över detta steg, men i det här fallet är det inte tillrådligt att spara. Användningen av impregneringen före den första appliceringen och regelbunden applicering under användning (särskilt under höst- och vinterperioden) kommer effektivt att skydda materialet mot yttre faktorer, smuts, fukt och salt som tränger djupt in i fibrerna. Efter att impregneringen har torkat rekommenderas att polera och sedan polera skorna för att ge dem extra skydd.

En hemersättning för oljiga preparat som finns i butiker är vaselin eller en mycket fet kräm, som också förhindrar att salt tränger in. Det kommer också att vara oersättligt Braoch dåtidoch för skor med tillsats av fluor, helst baserad på bivax.

Hur man tar bort salt från skor - professionella rengöringsmedel

De professionella agenter som finns i skobutiker är de mest effektiva när vi rengör våra skor från saltfläckar. När du väljer ett preparat är det dock värt att uppmärksamma om det är ett universellt medel eller avsett för en viss typ av hud eller material.

Detta är extremt viktigt eftersom ett felaktigt utvalt preparat kan skada skor. Så före användning är det värt att testa det på en liten, knappt synlig yta.

Hemmetoder för saltfläckar på skor

Det finns flera beprövade metoder som gör din dagliga skötsel enklare. För att utföra det behöver du bara produkter som du säkert hittar i ditt hem, tack vare vilket du kommer att spara lite pengar! Hur tar man bort salt från skor?

Vatten med ättika

Förbered en lösning bestående av ett glas varmt vatten och en matsked ättika. Använd sedan en mjuk trasa för att försiktigt gnugga fläckarna. Vinäger är ett rengöringsmedel och ett naturligt desinfektionsmedel, tack vare vilket du säkert kan bli av med vita fläckar från skor.

Tvåligt vatten

I det här fallet måste du också göra en lösning som består av ett glas varmt vatten och 10 droppar diskmedel. Efter att ha gnidat skorna med en trasa, låt dem torka helt.

 

Varning. För att bibehålla formen och det naturliga utseendet på dina skor, fyll på insidan med tidningar medan du torkar dem och placera dem sedan på en varm, luftig plats. Undvik direkt exponering för stark värme och solljus.

Citron på vita saltfläckar

Du kan applicera den direkt genom att gnugga en citronskiva på skons yta eller göra en 1: 1 blandning av vatten och citronsaft. När du använder citronalternativet rekommenderar vi att du applicerar det på en lätt synlig yta för att säkerställa att materialet inte missfärgas.

Varm mjölk

Torka av dina skor med en trasa fuktad i mjölk. Upprepa proceduren tills fläcken är borta, rengör sedan dina skor med bara vatten för att bli av med mjölkrester. När skorna är rena, kom ihåg att använda en lämplig impregnering för att skydda skons yta.

Brödets skorpa

Bröd i några dagar (men inte inaktuellt) kommer tack vare dess absorberande egenskaper att absorbera saltet som sitter på skorna perfekt. För att bli av med dina favoritskor är det tillräckligt att gnugga det färgade området med brödets insida. Det är den minst invasiva metoden och den kommer säkert att vara säker för de flesta skor.

Korrekt vård anpassad till råvaran, regelbunden rengöring och impregnering av skorna kommer att behålla sin naturliga form och estetiska utseende. Korrekt utförda behandlingar skyddar i hög grad skor mot de skadliga effekterna av vägsalt. Du behöver inte längre undra hur du tar bort salt från dina skor. Våra tips hjälper dig säkert att hålla dina skor i perfekt skick under lång tid.