Hur man väljer de bästa löparskorna?

Vinter är förknippad med en bekväm soffa, varma tofflor och läcker choklad, inte fysisk aktivitet. Övningen visar emellertid att känslan av salighet bara blir tillfällig - kalla månader kommer snart att passera, och vi kommer att stanna kvar med extra kilo. Därför, innan alla kommer ihåg baddräkterna som pressas in i garderoben, kan vi redan vara på väg att skapa ett livsform. Vinter är ingen ursäkt! När fönstret fryser kan vi börja äventyret med sport i gymmet på den lokala träningsklubben. Löpband väntar på att lägga fötterna på dem. Allt vi behöver är rätt skor.

Vet du vilken typ av fot du är?

Att köra våra fötter är det viktigaste - så låt oss fokusera på dig. Letar du efter de perfekta skoren, låt oss börja med att ange typen av vår fot, oavsett om den uttrycker, spinner eller neutralar. Vi kommer att ta reda på att vi tittar på valvet (sammantaget höjer - en del av foten som böjer sig in i en karaktäristisk båge), om det är högt, foten snurrar under körning, vid låga (eller platta fötter) talar vi om den föreslagna hastigheten. Varför är det värt att veta? Skorna i vilka vi ska springa ska ha tillräcklig dämpning. Hur bestämmer vi vilken typ av fot? Allt vi behöver göra är att utföra ett enkelt vattentest hemma: vi kommer att blöta foten och trycka den på arket. Då ska vi titta på hur stor bågen eller valvet är. Vad ska vi komma ihåg när vi väljer löparskor ?

Fokusera på storlek

Löpskor ska vara bekväm, det är därför vi inte matchar deras storlek med perfekt, det vill säga kontakt. Det är viktigt att det finns lite släck i dina fingrar. Hur mycket exakt? Det beror på vilka avstånd vi planerar att springa. Nybörjaren måste ha ett halvt slack nummer. När du får erfarenhet och övervinn längre sträckor behöver din fot mer utrymme. När du kör, ökar din hjärtfrekvens och ditt hjärta börjar pumpa blod snabbare. De närmaste kilometerna reste påverka fötterna - de börjar svälla och tätt fylla skorarnas fria utrymme. Slacken förhindrar nötning, vi känner inte förtryck och vi kan fortsätta att vara aktiva. Perfekt matchad Löpskor Vi kan beställa från Butymodne.pl.

Var kommer du att springa?

Inte alla bor nära grönområden. Oftast, för att kunna njuta av att springa bland grönska med fågelsång, det vill säga på en mjuk yta, måste vi övervinna en hård terräng - beläggning, asfalt. I den här situationen, letar vi efter universella skor, som också kommer att vara idealiska för nybörjare. Om du kör i mitten av stadsjungeln kommer ett mycket bättre val att vara ett par för hård yta - bra dämpning är grunden. Kom ihåg att det bara är en fråga om tid innan vår samling av löparskor har vuxit till flera par. Den bästa modellen för dig kommer säkert att hitta i Butymodne.pl butiken.

 

Löpning är en bra sport, som kräver att vi inte bara engagerar oss, men också lämpliga skor. Låt oss välja ett par av rätt storlek som passar formen på vår fot så att körningen är säker och att övervinna följande kilometer gav oss mycket tillfredsställelse.