Hur man bryr sig om mocka skor att se perfekt trots tiden?

Impregnering av mocka skor - låt oss vara försiktiga

För mocka skor, bör vi börja ta vård direkt ur lådan. Impregnering görs bäst före det första antagandet att skydda det känsliga materialet. Låt oss använda en speciell förberedelse för detta ändamål - fråga säljaren att välja rätt produkt. Impregneringsskiktet är att skydda mocka mot vatten och smuts. Kom ihåg dock att våra eleganta pumpar eller mjuka mockasiner inte är utformade för att springa runt pölar!

Rätt rengöring är grunden för mockavård

Vi rengör skor från mocka efter varje antagande. En särskild borste utrustad med gummiutsprång används för detta ändamål. Deras roll är att avlägsna smuts, de har också till uppgift att lyfta italienska, som består av mocka. Tack vare detta är skosytan väl rengjord och uppfriskad, och den upplysta blicken ser bra ut. Det finns olika tekniker för att ta bort fläckar från mocka. Vi kan försöka eliminera små fläckar med ett elastiskt band, vilket är en speciell kub som är avsedd att rengöra mocka. En bra lösning kan också vara inköp av en professionell fläckborttagare, som vi applicerar på den färgade ytan med en speciell borste. Vi bör komma ihåg att på internet hittar vi många hemmetoder för effektiv rengöring av mocka skor, med början från att blötlägga dem i vatten med tvålbladen, genom att gnugga mjölk och gnugga dem med brödskal. Om vi vill att skorna ska förbli estetiska under lång tid, låt oss använda mocka kosmetika och hoppa inte över obligatorisk städning efter varje antagande.

Några regler för att hantera mocka

Våt mocka skor torkar alltid bort från värmen och solen - de kan förstöra materialet och irreversibla missfärga det. Låt oss sätta skor i tidningar, lämna dem på dörrmatta och låt pappret ta upp vattnet. Hela processen kan accelereras, ofta byta tidningar. Suede skor, smutsiga med lera, låt det torka. Eventuell för tidig åtgärd kan leda till att smutsen smutsar in i mockaytans yta och skapar ljuka fläckar. Smuts kommer definitivt att bli lättare att ta bort med borsten när ytan är torr - torka den försiktigt. Kom ihåg att lägga in ett par regler i ett oanvända par, tack vare vilka skorna kommer att hålla en fin form. Snygga mocka skor, perfekt för arbete och vardag, hittar vi i butiken ButyModne.pl.

Skor av mocka är bekväma och ser bra ut, så det är värt att ha i skåpet minst ett fashionabelt par - pumpar, sandaler, skor eller mockasiner. Den rätta vården är nyckeln, och vi kommer ihåg några enkla regler som gör att våra skor har en bra slitage och presenterar dem bra.