Hur distribuerar man snabbt och smärtfritt nya skor?


Dina nya skor har ännu inte lyckats anpassa sig till formen på din fot? Känner du att de är för stela och att gå i dem orsakar smärta och skav? Oroa dig inte! Även om det vanligtvis krävs tålamod för att göra din nya ankomst bekväm, vet vi effektiva och smärtfria sätt att släppa dina skor snabbt. Låt oss börja!

Nya skor utan blåsor? Det är möjligt!

Att köpa nya skor är en av de roligaste möjligheterna att spendera pengar. Du väljer noggrant deras kvalitet och utseende, och matchar dem till din unika stil. Vi är övertygade om att du också lägger särskild vikt vid att göra dem så bekväma som möjligt. Du njuter av ditt nya köp tills...

När du tar på dig dem för din första promenad visar det sig att du förmodligen inte var menad att vara det. De första skrubbsåren och blåsorna gör att du vill bli av med dem så fort som möjligt. Lyckligtvis är det inte så illa som det kan verka! Vi vet beprövade sätt att ta på och av dina nya skor snabbt och smärtfritt.

Lokalisera de ömma fläckarna och återfukta dem ordentligt

Ta på dig nya skor och gå runt i huset med dem så länge du kan. Efter ungefär en timme kommer du att se vilka punkter på dina fötter som är mest utsatta för obehaglig friktion. Det är detta som kan orsaka blåsor. När du väl har lokaliserat dessa platser är korrekt hydrering avgörande. Du behöver en fotkräm eller vaselin. Fukta fötterna flera gånger om dagen, var uppmärksam på de tidigare identifierade punkterna. Torra fötter är mer benägna att utveckla smärtsamma blåsor.

Kom också ihåg att peela dina fötter regelbundet. På så sätt blir du av med de döda hudcellerna, och preparaten du använder absorberas mer effektivt. På så sätt kommer du att vara på väg upp på fötterna utan blåsor!

Bonus: Återfuktade och välskötta fötter kommer att belöna dig med ett vackert utseende!

Använd en antiperspirant för att förhindra att dina fötter svettas

Svettiga fötter är den perfekta miljön för blåsor. För att förhindra att detta händer, glöm inte att använda en fot antiperspirant. Antiperspirantkrämer och talk finns också på apotek och apotek. Välj den form som är mest bekväm för dig och eliminera problemet med fötter hyperhidros. Tack vare detta kommer du ett steg närmare en smärtfri distribution av nya skor.

På kalla dagar, ta på dig ett extra par strumpor

Även om denna metod inte kommer att fungera särskilt bra på våren eller sommaren, ger den lysande resultat på kalla dagar. Allt du behöver göra är att ta på dig ett extra par tjocka strumpor, vilket gör dina fötter mindre känsliga för skav tack vare det extra lagret.

Bonus: Ett extra par strumpor hjälper dig att stretcha dina nya skor ännu snabbare.

Om det är mitt i en varm sommar kan också strumpor vara till stor hjälp! Bär dem alltid när du försöker distribuera nya skor i ditt hem. Bär dem så länge du känner dig bekväm.

Undvik att lossa snören

Blir du frestad av att lossa snören i dina nya sneakers? Tror du att detta kommer att ge dina fötter mer utrymme? Inget kan vara mer fel! 

Skor som är för löst snörda kan orsaka skav som du vill förhindra. Kom ihåg att ju tätare snören knyts, desto snabbare går det att separera skorna.

Ge inte upp att bära nya skor

Om du vill sälja ut dina nya skor effektivt, tänk på att detta är en gradvis process som kräver tålamod. Vi vet hur mycket du vill visa upp ditt nyförvärv för världen. Som tur är behöver du inte ge upp att bära ett par nyköpta skor. Sätt på dem på platser där du inte kommer att tvingas stå eller gå under långa perioder. Perfekt för att stå i kö för att träffa doktorn. Under påverkan av värmen som genereras av dina fötter kommer de att sträcka sig för att passa sin form.

Det är dock värt att ha ett extra par bekväma skor med dig, vilket kommer att vara användbart i en nödsituation.

Hur blir man av med blåsor?

Om du trots allt har smärtsamma blåsor på fötterna, försök inte att pressa ut dem. Om de är mycket irriterande, använd en desinficerad nål för att sticka hål i bubblan. På så sätt blir du av med vätskan i den. Du bör under inga omständigheter skala bort eventuell återstående hud. Det är hon som skyddar dina fötter medan du läker. Du kan också använda speciella plåster som skyddar urinblåsan och ger den det nödvändiga skyddet mot eventuell infektion.

Nya skor behöver inte hålla dig vaken på natten. Om deras köp åtföljs av ett speciellt tillfälle, är det värt att börja processen att sträcka dem tillräckligt tidigt för att undvika en obehaglig överraskning på en viktig dag för dig. Se till att kolla in andra sätt att få tajta skor, som vi har beskrivit i en annan artikel.