Hur återställer jag färgen på mockaskor?


Att ta hand om sämskskinn kan verka ganska problematiskt, medan tygets blekande färg är en vanlig orsak till att du tappar dina favoritskor. Det behöver inte vara så! Vi kommer till undsättning och föreslår hur man återställer den intensiva färgen på mockaskor så att de kan användas under många säsonger.

Mockaskor, både för män och kvinnor, är ett extremt populärt klädesplagg. Mocka är ett extremt elegant material, tack vare vilket det ser bra ut när det bärs på kvällen och officiella styliseringar. På grund av sin mångsidighet används den allt oftare för att göra sport- eller fritidsskor, vilket ger dem ett intressant och originellt utseende.

Rätt vård och färgen på mockaskor

En nyckelregel vid vård av mockaskor är att förhindra färgblekning. Så vad är värt att komma ihåg under daglig vård för att undvika att ett fel uppstår?

 • Borsta mockan regelbundet med en specialdesignad borste med mjuka borst, så att du får ett mycket bättre utseende på skorna.

 • Ta bort smuts så snart som möjligt så att det inte tränger in för mycket i materialets struktur. Snabb reaktion på smuts gör att du kan undvika att behöva investera i speciella preparat avsedda för professionell rengöring av mockaskor.

 • Kom ihåg korrekt impregnering och ett gediget skydd av skor mot yttre faktorer. Använd preparatet regelbundet och i enlighet med instruktionerna för att inte skada dina skor.

 • Utsätt inte skorna för intensivt solljus. Detta kan orsaka inte bara missfärgning av mockan, utan också deformation av hela skon.

 • Tvätta aldrig dina skor helt nedsänkta eller i en tvättmaskin! En så stor mängd fukt kan påverka mockan negativt, vilket leder till oåterkallelig skada.

 • Försök att undvika att få dina skor blöta. Om de blir våta, se till att torka dem ordentligt. Att stoppa insidan av skorna med tidningar hjälper till att behålla skornas naturliga form under torkningsprocessen.

Hur återställer jag färgen på mockaskor? Renoveringssteg

 • Det första och viktigaste steget för att förbereda dina skor för renovering är deras noggranna rengöring. För att göra detta, använd en mjuk borste eller ett speciellt gummiband i mocka. Bli av med torkad smuts genom att försiktigt gnugga materialet. Denna behandling kommer också att förbättra borststrukturen, tack vare vilken de nästa etapperna av arbetet blir mer effektiva.

 • Om smutsen är mer allvarlig är det bäst att använda ett speciellt medel avsett för vård av mockaskor. Preparatet ska användas i enlighet med tillverkarens rekommendationer och väljas utifrån färg och material. Efter att du har rengjort dina skor noggrant, låt dem torka helt (undvik direkt solljus eller intensiv värme eftersom det kan orsaka att skorna vrider sig).

 • På sådana förberedda skor, använd en renoverare köpt i en skobutik. De vanligaste formerna du kan stöta på är flytande spray eller pasta. Det är viktigt att välja en identisk färg på renoveraren som matchar dina skor.
  Om du inte vill riskera kan du använda ett färglöst preparat.
  Renovator kommer inte bara att återställa skorens ursprungliga färg utan också förbättra borstens skick och skydda mockan mot yttre faktorer som fukt eller lera.

 • Efter att preparatet har torkat ordentligt bör du försiktigt kamma hårhåren på mockan igen för att förhindra att det fastnar fult och återställer skons naturliga utseende. Slutligen spraya hela ytan med en speciell impregnering som bevarar de erhållna effekterna och låter dig bättre skydda skon mot oönskade skador eller smuts.

En sådan renovering kommer effektivt att återställa färgen på mockaskor, tack vare vilken du kommer att njuta av den intensiva färgen och det vackra utseendet på skorna mycket längre!