Höstskovård


Du bör ta hand om dina skor året runt. Oavsett årstid och väder, för de är vår utställning.

Du bör ta hand om dina skor året runt. Oavsett årstid och väder, för de är vår utställning. Förstörda, smutsiga och trasiga skor ser inte bara fula ut, utan berättar också mycket om sin ägare. Höst-vintersäsongen är den tid då du bör ta särskilt hand om dina skor så att de ser bra ut trots regn, lera och höstregn.

Rätt vård

<a href="https://keeshoes.se/vinterstovlar-for-kvinnor-sergio-leone-67569-svart-i15767.html"><img src="https://keeshoes.se/media/ale/auction_image/image1_15767.s2000.jpeg?_=1602352366.359716" alt="Sergio Leone 67569 vinterkängor för dam" title="Vinterkängor från Sergio Leone"></a>

Den typ av material som skorna är tillverkade av påverkar typ av vård och underhåll. Skor i läder, mocka och tyg bör underhållas på ett annat sätt. Därför kommer olika kosmetika att behövas för vård av mocka och nubuckläder, och olika för slätt läder och andra material. Det är värt att läsa informationspiktogrammen på skorna. Endast korrekt skötsel och skötsel av skor kommer att låta skorna användas i många år.

Kornskinn

<a href="https://keeshoes.se/brun-damskor-hengst-214702-brun-i13205.html"><img src="https://keeshoes.se/media/ale/auction_image/image1_13205.s2000.jpeg?_=1602359018.4636846" alt="Bruna damstövlar från Hengst 214702" title="Hengst höst/vår stövlar"></a>

När det gäller skor av läder, rengör och applicera en traditionell pasta eller grädde och polera sedan skorna. När det gäller ljusa hudfärger är det värt att överväga att skydda färgen innan du sätter på skorna för första gången. Impregneringen hjälper till att skydda färgen från smuts som är oundviklig på hösten.

Lack

När det gäller lackläder, kom ihåg att om vi inte polerar det regelbundet, kommer det vackra och glänsande utseendet inte att vara för evigt. Därför måste du på hösten få en rengörings- och poleringsspray. Vatten och vattenpölar har ingen positiv effekt på skodonets utseende. Vid sådant väder fungerar bara gummistövlar om vi vill garantera att fötterna blir torra.

För skor i mocka eller nubuck behöver du en mocka- eller nubuckborste och en närande spray. Tack vare det kommer vi att skydda färgen och skydda skorna mot damm och vatten. Skor av konstläder kan behandlas med en trasa och flytande läderpreparat.

Det är omöjligt att helt skydda skor från blötläggning och smuts. Å andra sidan kan korrekt utvalda impregneringspreparat, grundlig rengöring och polering hjälpa till med skovård under höstsäsongen.