Höstens trend: Oxford skor. Kolla vad du ska ha dem med


Höstvädret går sakta mot sitt slut. Undrar du vilka skor som perfekt kommer att komplettera dina favoritstiliseringar och fungerar både med slitagejeans och pennkjolar som bärs på kontoret? Svaret på denna fråga är enkelt: Oxford skor! Vi föreslår vad du ska bära dem med för att få WOW-effekten.

Oxford skor inte bara för män

Oxford skor är förknippade med den manliga modellen av skor. De ser relativt formella ut, men är så bekväma att du enkelt kan bära dem inte bara på kontoret utan även för en promenad. Oxford skor är perfekta för de måttliga temperaturer som är typiska för hösten.

Tack vare det djupa snittet i ankelområdet kommer de att låta dig enkelt visa det och uppnå effekten av optiskt förlängda ben.

Det bästa av allt är att de matchar en myriad av stilar. De kan bäras med kontorsklänningar, korta vaxade kjolar, trendiga jeans eller klassiska chinos. Läs vidare och kolla vad du ska kombinera oxfordskor med för att alltid se gudomlig ut.

Varför är det värt att investera i oxfords?

Oxfordskor av bra kvalitet är skor som kommer att tjäna dig i många år. Allt tack vare det klassiska snittet som inte går ur modet.

Dessutom är oxfordskor en relativt sällsynt kombination av två mycket önskvärda egenskaper - perfekt utseende och verklig komfort.

Det finns en anledning till varför kändisar runt om i världen älskar oxfordskor. De bärs av Jessica Alba och Serena Williams. Polska kändisar väljer också denna tidlösa modell av skor i sina stiliseringar. Fram till nu har de röda mattorna stått med bl.a. Zofia Ślotała eller Wiola Kołakowska.

Vertigo i Oxford. Vi föreslår vad du ska tänka på när du väljer oxfordskor

När du väljer din modell av oxfordskor, välj skor med en mjuk, flexibel ovandel som lätt anpassar sig till din fots form. Om du bestämmer dig för att använda mocka eller läder, glöm inte korrekt vård, tack vare vilken du avsevärt kommer att förlänga livslängden på dina skor.

Om du fortfarande föredrar att köpa billigare oxfords gjorda av syntetiska material, se till att det finns en lädersula inuti skon för att förhindra problemet med överdriven svettning av fötterna.

När du väljer en färg, överväg dina egna preferenser och de allmänna egenskaperna hos din garderob. Om det domineras av dämpade kläder kan du bryta dem med oxfords i en iögonfallande nyans, t.ex. röd. Men om du föredrar klassikerna, gå för svart eller bruna oxfordskorsom du enkelt kan matcha med de flesta kläder i din garderob.

Vilken typ av byxor ska man ha med oxfords?

Olika typer av byxor går med oxfordskor. Cigariller, chinos och jeans fungerar bäst. Välj en modell med 7/8 längd eller vik upp benen några gånger för att visa upp dina anklar. Byxorna ska inte vara för åtsittande. Satsa på lösare, klassiska modeller.

Att bli på modet se, ta på sig urtvättade jeans pojkvän. Ansök till dem svarta oxfordskor, åtsittande topp och en lång melerad kofta på toppen. Om du vill kan du komplettera denna look med en svart hatt. Denna sammanställning kommer att se bra ut lika bra med bruna oxfordskor. Glöm hatten och välj en brun handväska i läder. 

Att kombinera oxfordskor med byxor, även om det verkar vara en trivial uppgift, kan orsaka många svårigheter, särskilt när du vill betona din kvinnlighet. Som tur är har vi tips för att hålla dig från att se maskulin ut, även om du väljer klassiska kostymbyxor och en snyggt pressad skjorta. 

Allt du behöver göra är att släppa håret eller lägga det i en romantisk bulle med några vågiga trådar. Ta också hand om detaljerna. Måla dina läppar och naglar och bär din favorithandväska.

Matchar oxfords klänningar?

Många kvinnor undrar om oxfordskor går bra med klänningar. Dessa uppenbarligen manliga skor låter fenomenala mot bakgrund av kvinnors klänningar. Bär en blommig midiklänning eller skjortklänning över vilken du kan bära din favorit trenchcoat, ramonesjacka eller -jacka. 

Om du bestämmer dig för att exponera dina ben, är det vettigt att välja brunt eller ljusgrå modell dessa skor. Kombinera svarta modeller med svarta strumpbyxor för att få effekten av benen upp mot himlen. Om du vill förstärka denna optiska illusion ytterligare, välj oxfords på plattformen. Denna regel är mycket viktig när ditt komplex är relativt korta ben.

Hur kombinerar man oxfords och en kjol?

Oxford skor kan framgångsrikt kombineras med kjolar. En pennkjol med en elegant blus eller en vit blus kommer att vara perfekt för kontoret, överdimensionerad'den där skjortan.

Oxford skor i läder de kommer också att perfekt komplettera rockstiliseringar. Välj en minikjol av ekologiskt läder, ta på dig en T-shirt med logotypen för ditt favoritlag avslappnat och bär svarta nätstrumpor. I kallt väder kan du lägga en katana ovanpå.

Du kan även enkelt matcha oxfordskor med luftiga maxikjolar med djurtryck. Kombinera en veckad kjol med leopardmönstrat med beiga oxfords och en topp i matchande färg.

Nu när du vet varför oxfords förtjänar en plats i din skokollektion, kommer våra tips definitivt hjälpa dig att styla dem.