Höst vård av skor

Du bör ta hand om dina skor under hela året. Oavsett säsong och väder, för att de är vår showcase. Destroyed, dirty och ragged skor inte bara ser ful, men berättar också mycket om ägaren. Höst-vintersäsongen är den tid då man bör ta hand om speciellt för skötsel av skor, så att de ser bra ut trots regn, lera och höstvädret.

Korrekt vård

Vinterstövlar för kvinnor Sergio Leone 67569

Den typ av material från vilket skor har gjorts påverkar typen av vård och underhåll. Läder, mocka och tygskor bör bibehållas på ett annat sätt. Det är därför som andra kosmetika behövs för att ta hand om mocka och nubuckläder, och andra för slät läder och annat material. Det är värt att läsa informationspiktogrammen som finns på dina skor. Endast skötsel och underhåll av skor gör att du kan använda dina skor i många år.

Kornskinn

Brun damskor Hengst 214702

Vid skor av läder, rengör och applicera traditionell pasta eller grädde och polera sedan skodonet. Vid ljus hudfärg är det värt att tänka på att skydda färgen innan den första sätter på skor. Impregneringen hjälper till att skydda färgen mot smuts som är oundviklig på hösten.

Patentläder

När det gäller lackläder, kom ihåg att om vi inte polerar det regelbundet, kommer ett vackert och glänsande utseende inte att vara för evigt. Därför behöver du rengöra och polera spray för hösten. Vatten och pölar påverkar inte utseendet på skor. Endast brunnar kommer att fungera i sådant väder om vi vill garantera att våra fötter kommer att vara torra.

När det gäller mocka eller nubuckskor, kommer en mocka eller nubuckborste och en närande spray att krävas. Tack vare det skyddar vi färgen och skyddar skor från damm och vatten. Skor av konstläder kan omhändertas med en trasa och flytande hudpreparat.

Du kan inte helt skydda dina skor mot blöt och smuts. Emellertid väl valda impregneringsmedel, grundlig rengöring, klistra kan hjälpa till att sköta skor under hösten.