Har ditt barn platta fötter? Vi föreslår vilka skor som klarar provet


Har ditt barn fått diagnosen plattfot? Om du letar efter ett sätt att effektivt eliminera smärta och förbättra hållningen, börja med att ... byta skor. Du måste dock komma ihåg att skor för ett barn med platta fötter bör vara speciellt utformade för att ge perfekt stöd för hans fötter. Kolla vad det enligt podologer och barnortopeder är värt att uppmärksamma.

Platta fötter... och vad sedan?

Har ditt barn fått diagnosen plattfot? Det finns många saker du kan göra för att hantera detta tillstånd.

Specialiserade ortopediska inlägg som korrigerar ditt barns hållning och lindrar eventuell smärta kommer att vara bra. Köp dem dock inte på egen hand, utan gå till ett proffs. Kom ihåg att fötterna på var och en av oss har en unik form och det är till denna form som innersulorna ska matchas. 

Många ortopeder rekommenderar också att utföra speciella övningar, ibland under överinseende av en sjukgymnast.

Om du vill få ännu bättre resultat i kampen mot plattfot hos ditt barn, se till att välja skor med utmärkt stabilitet och perfekt stöd. Glöm inte att en stor del av ditt barns liv spenderas på dagis eller skola. Så se till att hon bär de perfekta skorna för platta fötter.

Vilka skor för ett barn med platta fötter?

Platta fötter är ett tillstånd som har en betydande inverkan på ditt barns dagliga funktion. Det bestämmer felaktig kroppshållning och hindrar utvecklingen av ben och muskler. Om du vill förhindra de negativa konsekvenserna av denna sjukdom, se till att ditt barn bär skor av god kvalitet.

Sådana skor ska ge honom maximal komfort, stödja fotvalvet och stabilisera hälen. Låter det komplicerat? Koppla av! Du kommer att lära dig allt från vår guide.

 

Stabil och enkel sula

Med platta fötter är det oerhört viktigt att ta hand om en tjock, bred och stabil sula med en liten ökning. Det är hon som hindrar bebisens ben från att sjunka inåt.

Dessutom bör sulan inte vara böjd. För att kontrollera, se till att linjen mellan din häl och tå är parallell och inte diagonal.

Om ditt barn tillbringar mycket tid på resande fot, se till att sulorna på hans skor absorberar stötar.

Hård klack

Förutom att ge tillräckligt stöd för fotvalvet är det mycket viktigt att ta hand om hälbenet. Av denna anledning är hälräknaren i skon, det vill säga dess bakre del, som ska vara hård och stabil, lika viktig. Du kan kontrollera detta genom att klämma överdelen av skon runt hälen.

Balanserad flexibilitet

Även om skor för ett barn med platta fötter bör ge honom stöd, måste de vara tillräckligt lätta och flexibla så att hans fötter inte tröttnar för snabbt. Men för flexibla skor kanske inte klarar provet i detta fall.

Leta efter skor med extra fotvalvsstöd för att ta bort trycket från din fot och hjälpa dig att placera den korrekt. Välj skor som är relativt stela i mellanfoten och flexibla i tåpartiet. Undrar hur man kontrollerar det?

Böj bara skon, försök lägga fram- och baksidan ovanpå varandra. För skor med platta fötter ska böjningen bara likna fotens naturliga böjning och inte tillåta att hela skon vikas på mitten.  

Rätt djup och uttagbara innersulor

Många specialister rekommenderar att barn bär dedikerade insatser för platta fötter. När du köper skor för komforten av denna åkomma, se till att innersulorna inuti skon är löstagbara och du kommer enkelt att kunna ersätta dem med skräddarsydda utan att begränsa volymen inuti skon.

Se också till att dina skor är tillräckligt djupa. Tack vare detta kan du enkelt montera en eventuell insats, som en specialist kommer att rekommendera ditt barn att bära, och ditt barn kommer att undvika obehag och smärta.

Vilka skor ska man undvika med platta fötter hos ett barn?

Under inga omständigheter bör du sätta flipflops eller flipflops på ditt barn. Sandaler som lämnar hälen oskyddad kommer också att vara ett dåligt val. Satsa på sandaler med inbyggd klack istället.

Undvik också slip-on skor med ett löst snitt. För att åtgärda problemet med sjunkande fötter, välj skodon med snörning eller kardborre som kan anpassas till bredden på ditt barns fot på nolltid för att ge ett jämnt stöd och förhindra rörelse inuti skon.

En investering i flera år!

Undrar du varför det är värt att investera i skor av bra kvalitet när ditt barn utvecklar plattfot? Det är lätt!

För det första främjar korrekta skor en hälsosam fotutveckling och förbättrar hållningen. För det andra ger det stabilitet och minimerar den negativa påverkan av stötar med marken. För det tredje förhindrar det fotskador.

Försök under inga omständigheter att spara på skor för platta fötter. Välj ett par av god kvalitet, stödjande skor som du hittar i vår webbutik.

Kom ihåg att endast cirka 5 % av barn under sex år som får diagnosen plattfot kämpar med detta problem i vuxen ålder. För att sova lugnt är det nödvändigt att ta hand om korrekt designade skor som stabiliserar hans hållning och förhindrar utvecklingen av platta fötter.