Hala fötter, skador, corns - hur man väljer skor att inte lida?

Hur väljer jag skor för vuxna?

Till skillnad från framträdanden är det inte så lätt att välja rätt modell av skor, även för en vuxen. Du har antagligen drabbats mer än en gång av dåligt valda skor, tryck, skador, smärta i dina fötter, vader eller rygg. Lyckligtvis kan detta åtgärdas. När du väljer skor, var uppmärksam på följande riktlinjer:

  • storlek

En väl vald storlek är oerhört viktig. Skodon får inte vara för stora eller för små. Om storleken är för stor kommer foten att röra sig och skon kan gnida den. Dessutom ger bärande sådana skor obehagliga smärta i fötter och vader. För små skor kan deformera foten. En person som bär sådana skor sätter en fot på ytterkanten eller på hälen, vilket kan orsaka smärta och till och med orsaka platta fötter. I välmonterade skor bör gapet mellan tå och tår vara cirka 5 mm.

  • Rätt form

När du väljer skor är det bäst att skoens tå matchar formen på din fot. Han ska inte förtrycka eller förvränga det. Detta kan leda till degenerativa förändringar i leder och fingrar samt hallux.

  • Rätt höjd

Kvinnors ben i höga klackar ser vackra ut. Men om du ibland vill ge dina fötter en vila, men ser lika snygg ut, kan du välja bekväma pumpar, till exempel Seastar-modellen, bruna pumpar med en platt häl eller till exempel svarta öppna kilar på kilen S22 .

  • En bra sula

Enda är också viktiga i skorna, tack vare att fötterna kan vila och inte skada dig när du går. Sålen bör formas så att foten får tillräckligt stöd. Det viktigaste är i sportskor, eftersom dess uppgift är stötdämpning. Exempel på sådana skor är t.ex. Nike Viale M AA2181-003 löparskor eller Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600 löparskor . Deras korrekt profilerade sulor ger komfort och stabilitet under promenader och skyddar samtidigt fötterna mot skador.

  • Hög kvalitet

Kom också ihåg att välja skor av god kvalitet. Skodon som sys av de billigaste materialen kommer inte att kunna passera tillräckligt med luft, vilket innebär att dina fötter inte andas och svettas överdrivet. Vi rekommenderar till exempel bruna Edeo 2354 kilpumpar , tillverkade med största omsorg av naturläder.

  • Skodons lätthet

När du köper skor, var uppmärksam på deras vikt. Det är bäst att de är så lätta som möjligt. Detta kommer utan tvekan att påverka graden av trötthet i dina fötter efter en hel dag med promenader. Tunga skor gör att benen blir trötta och kan svälla eller skada i slutet av dagen. Vi rekommenderar till exempel Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020 löparskor med en lätt och andningsbar överdel.

Hur väljer du bekväma babyskor?

Du måste vara särskilt försiktig när du väljer skor till ditt barn. Våra barns känsliga fötter utvecklas fortfarande, varför de är extremt sårbara för deformationer och olika typer av skador. Kom ihåg att tillståndet på ditt barns fot har en betydande inverkan på hela hans rörelsessystem. Vad ska man beakta när man väljer skor för de yngsta? Först av allt:

  • storlek

Babyskor får inte vara för stora eller för små. För stor ger inte stöd för fötterna, och för liten orsakar smärta i benen och knäna, skador, fotdeformiteter, platta fötter. Avståndet mellan tårna och tån ska vara 5 till 6 mm och tån får inte begränsa tårna. Skor bör vara stabila, men kan samtidigt inte komprimera och blockera foten.

  • form

Babyskor bör ha rundade tår för att möjliggöra för tårna att röra sig. Ett bra val är till exempel American Club-skor brun Vinterstövlar-stövlar-stövlar-reglaget American 1904 .

  • stuff

Sålen och dess profil samt tillverkningsmaterial är också viktiga. Helst bör alla skor vara tillverkade av god kvalitet, mjuka material, naturläder eller bomull, som till exempel Bartek marinblå Casual pojkeskor 55599 marinblå av naturläder , vilket möjliggör en perfekt passform på foten utan risk för skador.

  • Snörning och övre

Barnskor kan spetsas eller kardborrband, vilket är lättare att sätta på och ta av. För små barn som nyligen har lärt sig att gå, måste skorna ha en hög överdel för att ge vristen tillräcklig stabilitet, t.ex. pojkar Ren But 1423 grå skor eller kardborrskor Bartek 11703 för flickor.

Sammanfattningsvis är det inte lätt att välja välmonterade skor, varvid det är värt att överväga ett antal faktorer. När du väljer rätt skor ska du vara uppmärksam på den goda storleken, materialet från vilket de är gjorda, sulan eller formen. Kom ihåg att väl valt skor är oerhört viktigt inte bara för dina fötter, men också för ryggraden. Behandla därför inköp av skor inte bara som nöje, utan också som en investering i hälsa. Kolla in skomodellerna som finns på butymodne.pl och välj den variant som passar dig. Njut av din shopping!