Hala fötter, nötningar, liktornar - hur väljer man skor för att inte lida?


Guidad av estetiska överväganden och mode kan du ofta utsätta dina fötter för obekväma skor, till exempel för höga klackar eller felaktiga skor. Obehagliga och ohälsosamma skor kan leda till smärtsamma nötningar, blåsor och till och med hallux. Av denna anledning är det värt att komma ihåg att ta hand om dina fötter är en investering i din hälsa. Kontrollera hur du väljer skor för att inte lida.

Hur väljer jag skor för vuxna?

I motsats till utseendet är det inte så lätt att välja rätt modell av skor, även för en vuxen. Du har förmodligen lidit mer än en gång av dåligt utvalda skor, liktornar, nötning, smärta i fötterna, vader eller ryggrad. Lyckligtvis kan detta åtgärdas. När du väljer skor är det värt att uppmärksamma följande riktlinjer:

  • Storlek

En väl vald storlek är oerhört viktig. Skor får inte vara för stora eller för små. Om den är för stor kommer foten att röra sig och skon kan skada den. Dessutom orsakar användning av sådana skor obehagliga smärtor i fötter och vader. Skor som är för små kan leda till deformation av foten. En person som bär dessa skor placerar foten på ytterkanten eller på hälen, vilket kan orsaka smärta och till och med orsaka platta fötter. I välpassade skor bör avståndet mellan tå och tå vara cirka 5 mm.

  • Rätt form

När du väljer skor är det bäst att skohakan passar fotens form. Det bör inte förtränga eller snedvrida det. Detta kan leda till degenerativa förändringar i leder och fingrar och till halluxer.

  • Lämplig höjd

Kvinnors ben i höga klackar ser vackra ut. Men om du ibland vill ge benen vila, men för att se lika snygg ut, kan du välja bekväma pumpar, t.ex. modell Seastar bruna pumps med platta klackar eller t.ex. svart melissa öppna kilar S22.

  • Bra sula

Sulan är också viktig i skorna, tack vare vilka dina fötter kan vila och inte göra ont när du går. Sulan bör profileras för att ge tillräckligt stöd för foten. Det är det viktigaste inom sportskor, eftersom dess uppgift är att absorbera stötar. Exempel på sådana skor är t.ex. löparskor Nike Viale M AA2181-003 eller löparskor Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Deras korrekt profilerade sulor ger komfort och stabilitet när de går och skyddar samtidigt fötterna mot skador.

  • Hög kvalitet

Kom också ihåg att välja skor av god kvalitet. Skor tillverkade av de billigaste materialen kommer inte att tillåta tillräckligt med luft att passera, vilket hindrar dina fötter från att andas och svettas för mycket. Vi rekommenderar t.ex. bruna pumpar kil Edeo 2354tillverkad med största omsorg av naturläder.

  • Skonhetens lätthet

Var också uppmärksam på deras vikt när du köper skor. Helst ska de vara så lätta som möjligt. Det kommer utan tvekan att påverka graden av trötthet i dina fötter efter en hel dags promenad. Tunga skor gör benen tröttare och kan svälla eller värka i slutet av dagen. Vi rekommenderar t.ex. löparskor Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  med en lätt och luftig ovandel.

Hur väljer jag bekväma skor för ett barn?

När du väljer skor för ett barn måste du vara särskilt försiktig. Våra barns känsliga fötter utvecklas precis, varför de är extremt sårbara för snedvridningar och olika typer av nötningar. Kom ihåg att tillståndet för ditt barns fot har en betydande inverkan på hela hans motorsystem. Vad ska man tänka på när man väljer skor till de små? Framför allt:

  • Storlek

Barnskor får inte vara för stora eller för små. För stora kommer inte att ge stöd för dina fötter, och för små kan orsaka ben- och knäsmärta, nötningar, fotdeformiteter, platta fötter. Avståndet mellan tårna och tåen på skon ska vara 5 till 6 mm, och tåhättan får inte begränsa tårnas rörelse. Skorna ska vara stabila, men samtidigt ska de inte nypa eller blockera foten.

  • Form

Barnskor bör ha runda tår för att ge tårna rörelsefrihet. Till exempel kommer skor att vara ett bra val American Club brun vinterstövlar stövlar boots amerikanska 1904.

  • Material

Sulan, dess profil och material är också viktiga. Helst ska alla skor vara gjorda av bra kvalitet, mjuka material, naturläder eller bomull, som t.ex. Bartek marinblå Casual pojkskor 55599 marinblå tillverkad av naturläder, vilket ger en perfekt passform till foten utan risk för nötning.

  • Snörning och ovandel

Barnskor kan snöras eller kardborreband som är lättare att ta på och av. För små barn som nyligen lärt sig gå måste skor ha en hög ovandel för att ge adekvat stöd för fotleden, t.ex. pojkskor Ren But 1423 grå om Kardborreband Bartek 11703 för tjejer.

Sammantaget är det inte lätt att välja en passande sko och du bör tänka på ett antal faktorer. När du väljer rätt skor är det värt att uppmärksamma rätt storlek, material från vilket de är gjorda, sulan eller formen. Kom ihåg att väl valda skor är extremt viktiga, inte bara för dina fotas välbefinnande, utan också för din ryggrad. Behandla därför köp av skor inte bara som ett nöje, utan också som en investering i hälsa. Kontrollera de skomodeller som finns på KeeShoes och välj den variant som passar dig. Vi njuter av din shopping!