Friska barnskor


En frisk fot är en glad fot.

En frisk fot är en glad fot. Barn älskar att utforska rymden, lära känna olika texturer, de fascineras av markens ojämnheter och dess specificitet. De upplever sinnesintryck genom beröring, vilket i sin tur stimulerar utvecklingen av deras sensoriska integration. Barnskor bör därför vara en bra ursäkt för en lite mer avancerad genomgång av världen och de bör inte begränsa barnet.

Barnskor - vilken ska man välja?

Friska barnskor är de som är nästan omärkliga på ett barns fötter. Därför bör de vara extremt lätta, mjuka, andningsbara och ordentligt utformade på ett sådant sätt att foten fritt kan utföra sitt arbete och bara behålla de rätta rörelsemönstren.

En stabil gång är grunden för ett barns säkra rörelse - kom dock ihåg att det inte är skor som ska vara källan till att hålla balansen och klara sig på olika nivåer. Detta är en speciell uppgift för fötterna på barn som ständigt arbetar, utvecklas och tränar. Friska skor för barn kan därför inte hjälpa den lilla i dessa aktiviteter, utan bara stödja dem.

För styva, tunga skor med hög överdel kommer att begränsa reaktionsfriheten och orsaka obehag. Endast flexibla, 1/3 böjbara skor kommer att uppfylla sin funktion korrekt.

Låt oss uppmärksamma ryggarna. Först och främst är varje barns häl annorlunda, så det som passar ett barn kommer att vara obekvämt för det andra. Låt oss därför kontrollera om det i folkmun kallade "hälräknaren" håller bra och inte är för hårt.

Höga överdelar kan ibland användas - t.ex. på vintern. Låt oss dock ta hänsyn till att det är en högre nödvändighet och om vi beslutar om en sådan lösning, låt oss kontrollera om den övre är tillräckligt flexibel. Vid huk, lek på lekplatsen eller spring, måste barnet ha en maximal känsla av manöverfrihet. Detta kommer att hålla honom säker.

Hemskor

Lika viktigt är vad barn rör sig när de är utanför hemmet, vilka tofflor de bär när de är hemma. Låt oss vara konsekventa. Om vi ​​lägger vikt vid valet av skor, låt oss också bestämma hälsosamma tofflor för barn. Undvik flip-flops som inte håller fötterna. Låt oss uppmärksamma det faktum att tofflorna är välformade, lätta nog och stöder också foten. I detta fall är bakstycket också av stor betydelse. Om den utför sin funktion på rätt sätt kommer hälen att sitta kvar. Låt oss också ta en titt på sulan. Om det är relativt tunt och flexibelt kommer det inte att begränsa ditt barns frihet att spela.

Låt oss också komma ihåg vilka material som används. Svettig hud kommer att glida och gnida. Låt oss ta hand om känsliga tyger eller välja tofflor av tunt naturläder. Låt oss kolla fodret inuti. Det ska inte vara helt plant för att förhindra deformation av fötterna. Låt oss uppmärksamma platsen för tårna och bredden på skorna.

Sommarskor

Friska sandaler för barn innebär att njuta av sommarturer och många timmar ute. För att undvika nötning och blåsor, leta efter mjuka och mycket tunna lädersandaler. Den bara foten i skon känner av ojämnheter, sypunkter eller utskjutande dekorationer. Vi bör noggrant kontrollera insidan av skorna med händerna, om det finns några klisterrester, knutar, spännen etc.

Oavsett årstid bör barnskor uppfylla vissa användningsvillkor. Även under höst- och vintersäsongen ska vi bara leta efter friska skor. För soliga och kalla dagar, välj skor med ett membran som andas och en tjock sula. När frost kommer, låt oss leta efter varma, välisolerade stövlar eller snöskor som inte kommer att begränsa barnets rörelser och skydda deras fötter mot kyla och fukt.

Låt oss vara försiktiga med valet av storlek. Inte varje stil av skor som bärs av ett barn samtidigt måste ha exakt samma storlek. Det kan visa sig att vi kommer att köpa större stövlar på grund av det värmande fårskinnet inuti. Å andra sidan passar lite tunnare sportskor med en innersula fodrad med en filt i en mindre storlek.

Vi bör alltid kontrollera måtten på innerfodret, även med hänsyn till sådana frågor som tjockleken på barnets strumpor och strumpbyxor. Vintern är tiden för isolerade kläder, termiska underkläder, ullknästrumpor och tjocka microfleecebyxor. Barnet bör alltid ha rätt utvalda skor, eftersom det är ansvarigt för vårt barns friska, obegränsade och naturliga gång.