För tighta skor? Hur man krossar eller bryter isär läderskor


Är de nya skorna för tajta? Försöker du gå får du smärtsamma skav och blåsor? Vi har en lösning på det! Att gå sönder skor är ofta det enda sättet att använda dem utan problem. I den här artikeln hittar du användbara tips om hur du bryter upp eller separerar läderskor.

Att köpa ett par nya skor får ibland obehagliga konsekvenser i form av tryck på foten. Denna situation uppstår särskilt i fallet med läderskor, både de som är gjorda av naturligt och ekologiskt läder. Att mäta skor i butiken är vanligtvis begränsat till några minuters aktivitet. Å andra sidan, när vi köper skor i nätbutiker kan vi inte prova dem innan vi slutför transaktionen, eftersom hela köpproceduren bygger på att bestämma den korrekta storleken på innersulan. När man provar skorna hemma visar det sig att även om storleken är bra så stämmer inte formen på skon helt överens med fotstrukturen, och som ett resultat känner vi obehag när vi bär den.

Lyckligtvis vet vi effektiva sätt att försiktigt bryta skor så att de får rätt storlek och form, vilket gör att de blir bekväma och du kommer att eliminera obehagliga och smärtsamma hudskavsår. Kontrollera, hur man krossar eller delar läderskor!

Hur man krossar skor - hemmagjorda sätt

Bland de effektiva metoderna för för tighta skor hittar du både professionella och hemmeta som har använts framgångsrikt i många generationer. Kända av våra föräldrar, de har överlevt till denna dag och är en grundläggande livlina vid obekväma eller för små skor.

  • Pålitlig hammare. Den första tanken i liknande situationer är att slå sönder skorna med en hammare. Detta är en bra metod, så länge du gör det försiktigt, eftersom odugligt eller för intensivt hamra på läderskor med en hammare kan sluta i en katastrof. Hammaren fungerar bara för att bryta och mjuka upp för vassa eller dåligt passande kanter på en sko. Försök under inga omständigheter att använda denna metod på andra delar av skon!

  • Varm luftflöde från torktumlaren. Varm luft mjukar upp huden, gör den mer plastig och lättare att anpassa till fotens form. Efter att skon är varm, sätt den på foten och försök sprida den tills den svalnar. Du kan upprepa åtgärden om det behövs. Det bör betonas att den heta strömmen endast ska riktas in i skons insida, aldrig direkt på lädrets yttre delar.

  • Stövlar från frysen. Ja, detta är också ett effektivt sätt att bryta tighta skor! Häll bara vatten i påsarna och lägg dem i dina skor. Sedan måste du lägga skorna i frysen och lämna dem i ungefär ett dygn. Frysande vatten kommer att öka dess volym, och därmed - storleken på dina skor.

  • Skillnaden av skorna. En av de mest populära och samtidigt de mest använda metoderna, d.v.s. traditionellt bärande av skor som är för små. Blöt försiktigt tjocka strumpor, sätt dem på fötterna, sätt sedan fötterna i skorna och gå runt i huset med dina dagliga sysslor. Aktiviteten bör upprepas tills den är lyckad, men det är värt att notera att effekterna bör visa sig ganska snabbt.

Hur man krossar läderskor - professionella metoder

Förutom de ovan nämnda huskurerna för att slå sönder skor kan vi även mer professionella metoder. De kommer att fungera för människor som är rädda för att kämpa med för tighta skor på egen hand och föredrar att använda specialisternas kunskaper.

  • Förberedelser för skonedbrytning. Du hittar dem i skoaffärer eller hos en skomakare. De har vanligtvis formen av en aerosol som bara behöver stänka insidan av skon. Medlet har en mjukgörande effekt, vilket gör det lättare att sprida den obekväma skon senare. 

  • Regler. De fungerar bra inte bara som en pryl som underlättar förvaring av läderskor, utan även för att förstora för tajta modeller. Beroende på vilken bräda som används kan du bredda eller förlänga skorna, men var noga med att göra detta noggrant. Felaktig installation av brädan kan skada skon. 

  • Hjälp av skomakaren. Den sista av de metoder som nämns av oss, men inte den minst viktiga. Beslutet att ge för tighta skor till en skomakare är ibland det enda rätta beslutet. Så om du inte vill riskera att skada dina skor, speciellt de dyra, ta hjälp av en professionell. En skomakare med hjälp av verktyg kommer effektivt att bryta ner för tighta skor, vilket gör dem bekvämare och bekvämare att bära. Viktigt är att kostnaden för tjänsten vanligtvis är rimlig, vilket dessutom talar till förmån för en specialist.

Någon av de ovan nämnda metoderna kommer att hjälpa till med tighta skor. Kom dock ihåg att när du själv försöker bryta läderskor måste du göra det mycket noggrant och försiktigt för att förhindra skador. Om du är orolig för att effekten kan vara oproportionerlig i förhållande till mängden arbete, eller att du av misstag kan skada dina skor, är det definitivt ett bättre beslut att ge dina skor till en skomakare som vet hur man krossar dina skor.